Ha a biblia visszamegy teljesen a kezdetekig, akkor miért nem ejt szót a dinoszauruszokról?
A Biblia elég sok dologról nem ejt szót, de nem is célja neki. A dínók, bármilyen hihetetlen számodra, teljesen irrelevánsok az ember üdvtörténete szempontjából. Márpedig a Szentírás ezzel foglalkozik.
A fizika könyvek se ejtenek szót a dínókról, pedig gyakran tárgyalják a világ keletkezését.
A fizikakönyvek beszélnek az aszteroidáról, így velük kapcsolatban a dínókról is.
Róluk mindenhol esik szó, mert annyira nagyok és fontosak voltak.
Na persze ilyen üdvözülés izé mással sem foglalkozik, csak kitalációkkal, vagyis értelmes dolgot hiába is keresne benne az ember...
Szerintem nem figyeltél oda.
A csapból is dinoszauruszok folynak. Hogy lehet ezt kihagyni?
"A fizikakönyvek beszélnek az aszteroidáról, így velük kapcsolatban a dínókról is."
Hogy nem figyeltem oda, ha ezzel az állítással kezded mondandódat? Szóval szerintem odafigyeltem és cáfoltalak. De mutass egy fizika tankönyvet, lehet akár egyetemi is, amelyik foglalkozik a dínókkal. Mint írtam, én sehol sem találkoztam ilyennel, pedig bőven sok fizikát tanultam, s annak különböző ágait is. Jó, kvantumfizikát pl nem nagyon, de erősen kétlem, hogy az foglalkozna a dínókkal.
Szia. :) Szerintem szerepelnek a dínók a Bibliában, csak más néven. Nézd csak:
Leviáthán: Kihúzhatod-e a leviáthánt horoggal, leszoríthatod-é a nyelvét kötéllel? Húzhatsz-e gúzst az orrába, az állát szigonnyal átfúrhatod-e? … Tele rakhatod-é nyársakkal a bőrét, avagy szigonnyal a fejét? Vesd rá a kezedet, de megemlékezzél, hogy a harcot nem ismételed. Puszta látása is halálra ijeszt! … Fogainak sorai körül rémület lakik!... Tüsszentése fényt sugároz ki, és szemei, mint a hajnal szempillái. … A szájából szövétnekek jőnek ki, és tüzes szikrák omlanak ki. Orrlyukaiból gőz lövel elő, mint a forró fazékból és üstből. Lehelete meggyújtja a holt szenet, és a szájából láng lövell elő. Szíve kemény, mint a kő, hogyha felkél, hősök is remegnek; ijedtükben veszteg állnak. Annyiba veszi a vasat, mint a pozdorját, az acélt, mint a korhadt fát. … Nincs e földön hozzá hasonló, a mely úgy teremtetett, hogy ne rettegjen. Lenéz minden nagy állatot, ő a király minden ragadozó felett.
Ezt a Bibliába, Jób könyvének 41. részében olvasod. Szerintem találó a leírás :)
Csak keress, kérdezz, olvasd a Bibliát, sok minden érdekes és csodálatos dolog fog feltárulni előtted. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!