Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek hülyeséget mondtam...

Szerintetek hülyeséget mondtam? (zsidógyűlölet)

Figyelt kérdés
Minap, egyik ismerősömmel beszélgettünk a zsidógyűlölet kialakulásáról de csak úgy nyugiban. Én elmondtam hogy én úgy tudom hogy nagyon sokat nyomott a kialakulásában latba, hogy a középkorba nem engedték földet művelni őket, és mivel a keresztényeknek bűnös dolog volt kamatot szedni, ezért a zsidóknak kellett(nem volt más választásuk) a pénzzel foglalkozniuk. Erre egy hü lye részeg rasszista állat teljesen megalázó helyzetbe hozott, hogy milyen hü lye buta pi csa vagyok, merthogy jézus is hogy lehetet volna zsidó ha nem tudott héberül, meghogy mózes is kö csög volt, meghogy a mai 6 milliárd emberből 13-14 millió a zsidó és nekik összesen kétszer annyi pénzük van mint a többinek meg ilyenek. Én akkorse értem hogy valakit mért a vallása miatt kell gyűlölni, vagyhogy Hitler mért tett volna jó dolgot. Engem édesanyám mindig arra nevelt hogy valakit ne a vallása vagy a bőrszine miatt itéljek meg. És szerintem nem a világ vezetői a zsidók, és mégha azok is lennének ne azért utaljuk őket mert zsidók, ha belegondolunk mennyire számit valakinek a vallás a mai világban?
2010. júl. 16. 09:48
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
-Ami a zsidókkal törénik az fog velünk magyarokkal és más népekkel is megtörténni. Egy következő, totális háborúban minden gyilkos erre fog hivatkozni,mármint, hogy ez a tömeggyilkosság is letagadható volt,...de ti csak tagadjátok a Holokausztot.Saját gyerekeiteket ítélitek el. Hogy kik lesznek a gyilkosok? ..mindegy, fegyver már van elég.
2010. júl. 26. 19:33
 22/25 anonim ***** válasza:

"zsidógyűlölet"

Mondják, hogy a zsidók bla bla bla ilyenek meg talmud meg izé hozé milyen dolgok vannak benne.

Egy valamit elfelejtenek! De azt erősen!:

Azt, hogy az ő vallásuk mi!

Keresztény akkor:

Bizony megmondatott szemet szemért fogat fogért.De én bizony mondom néktek szeressétek a ti ellenségeiteket.

Valamint:

Ne ítélkezz én nem ítélkeznek felettetek.

Aki első akar lenni az legyen utolsó, mert az utolsókból lesznek az első és elsőkből lesznek az utolsók.

És azt se feledd el, hogy a Isten azt monja a Bibliában:

A bosszú az enyém. (Mi nem tehetünk bosszút senki ellen sem)

Jézus azt is mondta, hogyha rosszat tesznek ellened akkor te azt rosszal ne fizesd meg.

Ha meg nemhiszel istenben igazából vallásod sincs talán még a pogány vallásokat jobban szereted vagy pogány is vagy akkor azt mondja:

Csak oktalan ember mondja szívében, hogy nincs Isten.

Mi alapján okoskodom(2Timóteusz 3:16-17):

Minden Istentől sugalmazott írás hasznos a tanításra az intésre, a feddésre, az igazságban való oktatásra,

hogy Isten embere tökéletes és minden jótettre kész legyen.

2010. aug. 3. 15:56
 23/25 anonim ***** válasza:

ez egyik válaszoló azt írta Jézus nem volt zsidó ,mert nem héberül beszélt.

most olvasgattam az újszöv.-öt és több helyen írta h. Jézus zsinagógába járt.Egyébként is Jézus egy rabbi volt.

2010. aug. 18. 14:37
 24/25 anonim válasza:
Nem csak zsidógyűlölet van, ez már reagálás valamire. A zsidók szerint mi (gójok) állatok vagyunk. Lenéznek bennünket. Mindegy, hogy magyar vagy, cigány, angol, francia. Aki nem zsidó az gój nekik. Ez így van mióta világ a világ. Szerintem nekik is önvizsgálatot kellene már végre tartaniuk, hogy miért is viszonyulnak úgy hozzájuk ahogy. Persze nem kell általánosítani, ismerek nagyon tisztességes, becsületes zsidó embereket, főleg időseket. Rájuk egy rossz szavam nem lenne. De a mai törtető világban bizony nagyon sok pénzember kötelet érdemelne. Ahogy bánnak a világgal, benne az emberekkel. Az ő "érdemük" a gazdasági válság, ami után kilóra megvesznek bennünket. Kapzsi népség. Szóval egyáltalán nem kell csodálkozni azon, hogy sokan szó szerint gyűlölik őket. Egyébként nem azért foglalkoznak pénzzel, mert az Arany bullában meg lett tiltva, hogy földet vásárolhassanak. Ez nonszensz. Hiszen a magyar parasztok - jobbágyok - sosem a saját földjükön gazdálkodtak, hanem a földesúrén. Mikor láttatok zsidót nehéz munkát végezni? Ők kereskedő nép, mindig másokon élősködtek.
2010. dec. 27. 20:20
 25/25 anonim ***** válasza:
És a zsidók kényszerítik a szegény "gójokat" hogy náluk vásároljanak? Meg hitelt vegyenek fel? Engem p sose rángattak még be a Tescoba de egy bankba sem, hogy kötelezzenek vásároljak és vegyek fel hitelt. saját magam döntöttem úgy, hogy ezt teszem vagy nem.
2010. dec. 27. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!