Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak én érzem ezt végtelenül...

Tgt kérdése:

Csak én érzem ezt végtelenül ízléstelennek?

Figyelt kérdés
[link]

2019. szept. 10. 19:37
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Értem, tehát ha találnál történelmi példát, ahol mondjuk nem iskolatáskát, de könyveket (lényegében elég hasonló) áldoztak volna az aktuális istennek, akkor számodra ugyanúgy "végtelenül ízléstelen" és teljesen félreérthető dolog lenne?

Nekem például eszembe nem jutott, hogy ott éppen egy szarvast áldoznak Istennek. Valószínűleg mindenkinek az ugrik be a képről, amit leginkább szeretne beleképzelni. Te azt szeretnéd beleképzelni, hogy "valami ősi, pogány rituálét idéz". Ami már csak azért is érdekes, mert állatáldozattal tele van az Ószövetség. De te valami pogány szertartást szerettél volna beleláttatni.

2019. szept. 13. 15:04
 22/26 A kérdező kommentje:
Titus Pullo: Önmagában a leölt állatot nem tartom ízléstelennek, viszont abban az összefüggésben, ahogy a képen látható, igen.
2019. szept. 13. 17:53
 23/26 A kérdező kommentje:
21-es: Olyan nagyon messzire nem kellett elmennem, hogy valami pogány szertartást lássak a képbe, hiszen őseink lovakat áldoztak az istenüknek, innen való az áldomás szavunk is. De valóban, az Ószövetség is tele van állatáldozattal. Az Újszövetségben viszont már nincs helye ennek, abban ugye egyetértünk.
2019. szept. 13. 17:56
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

"Az Újszövetségben viszont már nincs helye ennek, abban ugye egyetértünk."

Nem állítottam ellenkezőjét, itt sem volt szó állatáldozatról. Csak megjegyeztem, mennyire érdekes, hogy pont pogány szertartás jutott eszedbe, amikor az Ószövetség tele van ilyennel.

Hogy konkrétan a magyarok mit áldoztak, azt pedig nem nagyon tudjuk, nem maradt róla igazából korabeli feljegyzés.

2019. szept. 13. 20:46
 25/26 A kérdező kommentje:
Szerintem is nagyon érdekes, hogy a pogány szertartás is eszembe jutott a képről. Vajon miért? Lehet, hogy azért, mert olvastam róla korábban? A lóáldozat elég markánsan jelen van a magyar őstörténetben, biztos te is hallottál róla. Amúgy a beszélgetés elején, a 9. kommentig kitárgyaltuk az ószövetségi asszociációinkat, de megértem, hogy nincs időd minden hozzászólást elolvasni.
2019. szept. 14. 07:21
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Jézus áldozata óta szükségtelenek az állatáldozatok.
2019. szept. 19. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!