Csak én érzem ezt végtelenül ízléstelennek?
Értem, tehát ha találnál történelmi példát, ahol mondjuk nem iskolatáskát, de könyveket (lényegében elég hasonló) áldoztak volna az aktuális istennek, akkor számodra ugyanúgy "végtelenül ízléstelen" és teljesen félreérthető dolog lenne?
Nekem például eszembe nem jutott, hogy ott éppen egy szarvast áldoznak Istennek. Valószínűleg mindenkinek az ugrik be a képről, amit leginkább szeretne beleképzelni. Te azt szeretnéd beleképzelni, hogy "valami ősi, pogány rituálét idéz". Ami már csak azért is érdekes, mert állatáldozattal tele van az Ószövetség. De te valami pogány szertartást szerettél volna beleláttatni.
"Az Újszövetségben viszont már nincs helye ennek, abban ugye egyetértünk."
Nem állítottam ellenkezőjét, itt sem volt szó állatáldozatról. Csak megjegyeztem, mennyire érdekes, hogy pont pogány szertartás jutott eszedbe, amikor az Ószövetség tele van ilyennel.
Hogy konkrétan a magyarok mit áldoztak, azt pedig nem nagyon tudjuk, nem maradt róla igazából korabeli feljegyzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!