Hívők/vallásosak/ateisták egyaránt, ezen Igék szerint a Biblia egy Lapos Földről beszél?
Keresztény vagyok, és a geocentrikus Lapos Földben hiszek, mert...
"Kezdetben teremté Isten az eget és a földet."
A nap/hold megteremtése csak a 4. napon történt meg, "addig" a teremtés geocentrikus volt, és nincs utalás arra a Bibliában, hogy ezen Isten változtatott volna valamit is.
------------
1Sámuel 2,8: ...az Úré a földnek oszlopai, És azokra helyezé a föld KEREKSÉGÉT.
Zsolt. 104,5: Ő fundálta a földet az ő oszlopain, NEM MOZDUL AZ MEG SOHA ÖRÖKKÉ.
Jób 26,7: ...függeszti (vagy lebegteti) föl a földet a semmiség fölé.
A Biblia mindenhol KEREKNEK nevezi a Földet (nem gömbölyűnek), ill. Jób 26,7 kapcsán meg kell említenem, hogy a "függesztés" ill. "lebegtetés" egyátalán nem azt jelenti, hogy "keringene" ill. "forogna"... főleg nem a nap körül...
A Biblia sehol nem említi, hogy a föld gömbölyű lenne, sehol nem említi hogy keringene ill. hogy forogna.
------------
Józsué 10,12-14: ...Állj meg nap, Gibeonban, és hold az Ajalon völgyében! 13 És megálla a nap, és vesztegle a hold is... És megálla a nap az égnek közepén és nem sietett lenyugodni majdnem teljes egy napig. 14 És nem volt olyan nap, mint ez, sem annakelőtte, sem annakutána..."
Isten a napot és a holdat állította meg, nem pedig a földet, egy naprendszerben ez nem történhetett volna meg.
------------
Ézsaiás 41,9: Te, akit én a föld utolsó részéről hoztalak és véghatárairól elhívtalak...
Ézsaiás 48,20: ...terjesszétek a föld végső határáig...
Márk 13,27: ...egybegyűjti az ő választottait a négy szelek felől, a föld végső határától az ég végső határáig.
Ap.Csel. 1,8: ...a földnek mind végső határáig.
Róma 10,18: ...Avagy nem hallották-é? Sőt inkább az egész földre elhatott az ő hangjok, és a lakóföld véghatáráig az ő beszédök.
------------
Egy gömb alakú földnek.... mi számít a végső határának...?
"Kérdező, nem olvastál még irodalmi szöveget?"
Kapásból a Biblia is egy irodalmi szöveg.
Kérdező!
- Ha szavakon lovagolsz akkor az eredeti héber kifejezésket és szerkezeteket kellene elemezni. pl.: kerek világ magyar kifejezés. Jelentése teljes, egész nem pedig geometriai formára utalás.
- A fő kérdés viszont az, hogy miként egyezteted össze a bibliából kolvasott bizonyítékokat a jelen valóságunkban tapasztalható dolgokkal? Ezek szerint mi nem azon a "földön" élünk mint amiről a bibliában beszélnek?
Azt mondtam most a gyermekeimnek:
Kedves gyerekek, lement a Nap, menjetek szépen aludni!
Ezek szerint én is egy gonosz és buta lapos Föld hívő volnék? Mivel nem azt mondtam, hogy gyerekek, elfordult a Föld annyira, hogy már nem is látjuk a Napot! ?
Pont erre akartam utalni... Tehát hogy a "terjesszétek a Föld végső határáig" és társai egy irodalmi megfogalmazás.
A naplemente szó is egy gonosz lapos Föld hívő szótárában van csak, az okosok a Földelfordulás szóval romantikáznak!
A meteorológia oldalak is lapos Föld hívők, napfelkelte ekkor, naplemente akkor.
Nem arról beszél. Nem csillagászati mű, a nem a Földről mint bolygóról ír, hanem a földről.mint az emberek lakóhelyéről.
Mózes első könyvében -és az egész Bibliában- nem az Univerzum a geocentrikus, hanem a nézőpont. És ezzel nincs is semmi gond, ha a tudománynak is megfelelt egészen a 18. századig...
"Keresztény vagyok, és a geocentrikus Lapos Földben hiszek, mert..."
Hiába ír a Biblia akármit, attól az még nem lesz igaz, ha ellentmond a tényeknek.
---
"A naplemente szó is egy gonosz lapos Föld hívő szótárában van csak, az okosok a Földelfordulás szóval romantikáznak!
A meteorológia oldalak is lapos Föld hívők, napfelkelte ekkor, naplemente akkor."
Annak azért fel kell tűnni, hogy a napfelkelte és napnyugta egy adott szemlélőhöz (helyhez, időzónához) való viszonyban értelmezendő!
Ha megváltoztatjuk a viszonyítási helyet (pl. mozgó szemlélő) akkor egészen érdekes dolgokat lehet tapasztalni.
Mi idén elutaztunk Amerikába, és láss csodát a Nap követett minket!
(Nyugat felé repültünk)
Bár délelőtt indult a gép a majd 12 órás repülőút után mégis kora délután szálltunk le Los Angelesben. Ez a szitu lapos Föld alapon elég nehezen magyarázható!
Szóval írhat bármit a Biblia, amennyiben nem állja ki a valóság próbáját, ellentmond a megfigyeléseknek, akkor az nem más, mint jobb esetben tévedés, rosszabb esetben szándékos hazugság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!