Meddig lesz még szükség a vallásokra?
32%-os:
Tudod, szerintem te nem otthagytad az adventista egyházat, hanem kidobtak onnan. Te még nekik is sok voltál.
"Mint említettem, protestáns és katolikus kutatók egyetértenek abban, hogy a bibliai könyveket nem azok írták akiknek tulajdonítják őket, hanem ismeretlen szerzők."
Ahogy abban is egyetértenek, hogy ez cseppet sem von le értékükből. Valahogy ez már nálad kimaradt. De sebaj.
"De amit bizonyítanak, azt egzakt igazságként fogadjuk el, legalábbis addig, amíg meg nem cáfolják."
Nem veszel észre egy kis ellentmondást ebben? Semmiben sem különb a vallásos fanatizmusnál. Te a legjobb jehovás lennél, ők nem csak vak fanatisták, de a tanítás is változik időről időre. Amiken Hawking dolgozott és te egzakt igazságnak tartasz, azok többsége mind csak hipotézis. Kár volt pont vele példálóznod. Választhattál volna egy matematikust is, ahol tényleg beszélhetünk egzakt igazságokról is.
"Mint említettem, protestáns és katolikus ..."
Ennyi erővel azt is írhatod, hogy "mert Dawkins azt mondta". Nem érdekel, mert én másról vagyok meggyőződve
Ugye magadtól is belátod, hogy kár volt folytatnod?
"A vallás hazugság, közönséges hazugság"
Úgy általában minden vallás? Mert akkor a materializmusodnak most ástál sírt:)
"A vallás azonban nem téved, hanem hiszékenységre nevek, félrevezet, hazudik az ember képébe."
A materialista vallásról most tökéletes jellemzést írtál. Elismerésem
"Tudod, szerintem te nem otthagytad az adventista egyházat, hanem kidobtak onnan. Te még nekik is sok voltál."
Szar ügy veszteni mi? Ezzel egyáltalán nem bántasz, inkább az ostobaságod fáj nekem:(
"Úgy általában minden vallás? Mert akkor a materializmusodnak most ástál sírt:"
Hogy jön a materializmus a valláshoz?
"Hogy jön a materializmus a valláshoz?"
Ugyanúgy ideológia, mint a vallás. Tény, hogy egyes elemei bizonyítva vannak (mint ahogy a vallási leírások egy része is tényeken, történelmi eseményeken alaszik), de maga a végkövetkeztetés abszolút hipotézis.
Ennek az egész gondolatmenetednek se füle, se farka.
Mintha azt próbálnád bizonygatni, hogy a repülő (materializmus) is egy autó (vallás), mert mindegyik ugyanúgy jármű (ideológia), hisz kereke (dogmái) van.
Az állításaid egyik feléből nem következik a másik, és továbbra sincs összefüggés a vallások és a materializmus felépítése, működése között, holott ebből indult ki az egész.
Van összefüggés, mégpedig a hit.
A materializmusnak is olyan meredek állításai vannak, amelyek hit nélkül - pusztán a bizonyítékokra támaszkodva - nem állnak meg önmagukban.
Amúgy meg azt magyarázom, hogy minden ideológia működése hasonló a valláséhoz - lévén az is egy ideológia.
"A materializmusnak is olyan meredek állításai vannak, amelyek hit nélkül - pusztán a bizonyítékokra támaszkodva - nem állnak meg önmagukban"
Pl?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!