Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a gyermekeket Isten adja,...

Ha a gyermekeket Isten adja, akkor mi szükség van sok millió spermiumra az ondóban?

Figyelt kérdés
Az emberi tulajdonságok kódoltak genetikailag, ami a spermiumban le van fektetve, de akkor miért vannak a többi, más géneket, tulajdonságokat hordozó hímivarsejtek?

2019. ápr. 5. 21:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
52%

Nem Isten adja. Isten csak egy képzeletbeli barát.

Szükség van a sok-sok hímivarsejtre, hiszen ezáltal is nő az esélye, hogy a megtermékenyítés megtörténjen. Ha csak 1 darab hímivarsejt lenne az ondóba, gondolj bele 1 a 10 milliárdhoz kb az esélye, hogy sikeres legyen a megtermékenyítés, mert szinte biztos, hogy az az 1 sejt nem jut el a "célig".

"..de akkor miért vannak a többi, más géneket, tulajdonságokat hordozó hímivarsejtek?" Ezt nem egészen értem. A hímivarsejtek 100%-osan a férfi kódolt genetikai állományát tartalmazzák és kész. Ezt a más gének dolgot nem értem. Az összes hímivarsejt ugyanaz, nincs különbség, a rettentő sok mennyisége egyedül a sikeresség szempontjából előnyös.

2019. ápr. 5. 21:17
 2/15 anonim ***** válasza:
38%

Azért mert nem Isten adja a gyerekeket :D

Ilyen egyszerű a válasz.

Maximum az állítás úgy helyes lehet, ha Istent az Univerzumnak fogod fel, avagy minden Isten... a csillagok, a kövek, a fák, a folyók, az emberek és a milliárdnyi sperma is.

Akkor tényleg Isten gyermekei vagyunk. Szerintem egy épeszű keresztény így fogja fel.

2019. ápr. 5. 21:26
 3/15 anonim ***** válasza:
55%
Görcsbe hoztad a pofi izmaim xD😂
2019. ápr. 5. 21:28
 4/15 anonim ***** válasza:
68%
Ma pont ezen gondolkodtam, hogy teli van a levegő a virágok ge.jével. Csak nem akartam megosztani senkivel, mert ez a stílus nem illik hozzám. Pedig elgondolkodtató.
2019. ápr. 5. 21:41
 5/15 A kérdező kommentje:

"Ezt a más gének dolgot nem értem."

Pedig egyszerű. Minden spermium más génkészlettel rendelkezik, mert különben a testvérek teljesen egyformák lennének, de ez nincs így.

Ha viszont a gyermeket Isten adná, akkor nem kellenének azok a férfi hímivarsejtek, amik nem termékenyítenek meg, hiszen teljesen feleslegesek, mert Isten nyilván megszabja az általa adott gyermek tulajdonságait.

2019. ápr. 5. 21:52
 6/15 anonim ***** válasza:
51%

"Pedig egyszerű. Minden spermium más génkészlettel rendelkezik, mert különben a testvérek teljesen egyformák lennének, de ez nincs így."

Nem. A génkészlet az összes hímivarsejtnél ugyanaz, de a tulajdonságok egyenként százalékos arányban véletlenszerűen öröklődnek. Azért nem egyformák a testvérek.

"..Isten nyilván megszabja az általa adott gyermek tulajdonságait." Igen, ha létezne.

2019. ápr. 6. 03:43
 7/15 anonim ***** válasza:
7%

Isten a szellemet adja. A testet az ismert biológiai folyamatok hozzák létre. Bővebben lásd ontogenezis

"Az emberi tulajdonságok kódoltak genetikailag, ami a spermiumban le van fektetve, de akkor miért vannak a többi, más géneket, tulajdonságokat hordozó hímivarsejtek?"

Itt tévedsz, azért ez az értelmetlen kérdés. A testi tulajdonságok vannak kódolva. A szellemiek származnak Istentől. Pl. a homoszexualitás. Ún. pszichés betegség, a szellemből jön, nem genetikailag kódolt. Ezért tudja a lélektan máig gyógyítani.

2019. ápr. 6. 05:35
 8/15 Ozmium42 ***** válasza:
91%

"A hímivarsejtek 100%-osan a férfi kódolt genetikai állományát tartalmazzák és kész. Ezt a más gének dolgot nem értem. Az összes hímivarsejt ugyanaz, nincs különbség, a rettentő sok mennyisége egyedül a sikeresség szempontjából előnyös."

Ezt rosszul tudod. A hímivarsejtek a férfi genetikai állományának a felét tartalmazzák, minden kromoszómapárból (23 pár van) egyet-egyet, de hogy éppen melyiket, az véletlenszerűen dől el. A lehetséges kombinációk száma így 2^23, tehát ennyi különböző genetikájú hímivarsejt (vagy petesejt) képződhet egy adott személyben, ha minden mást nem veszünk figyelembe.

2019. ápr. 6. 10:33
 9/15 anonim ***** válasza:
83%
Isten adja a gyereket, ezt arra értik, hogy ha a szexből lesz gyerek, akkor Isten akaratából lesz. Befolyásolhatja azt is, hogy éppen melyik spermium legyen a kiválasztott. Az emberi spermiumok ugyanúgy különbözőek, mint a petesejtek, nálunk nem az van, mint a háziméhnél. Minden hímivarsejt a férfi génkészletének a felét tartalmazza, de nem ugyanazt a felét.
2019. ápr. 6. 10:44
 10/15 anonim ***** válasza:
40%

"Isten adja a gyereket, ezt arra értik, hogy ha a szexből lesz gyerek, akkor Isten akaratából lesz."

A nem kívánt terhesség is? :D

A másik meg: Isten gerjeszti a szexuális vágyat az emberekben? Ha igen a hűtlen emberekkel mi a helyzet?

2019. ápr. 6. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!