Hogy maradhatott fenn ilyen sokáig egy olyan korszerűtlen rendszer, mint a vallás?
freya, freya, freya...
"Úgy látom nem olvasod el amit írtam. A kereszténység valóban csak 200 éves,viszont Isten örök, és mivel az embert morális lényként teremtette, ezért mióta van emberiség, van morál is." Ezt állítod(vagy a vallásosak). Aki szerint viszont isten mincs, az evolúciót jelöli meg válaszként. Remélem leesett hogy én nem hiszek istenben:D Na, ezért írtam hogy nem igaz. Innentől a forrás tárgytalan, megint nem reagáltál ugyanis semmit a rövidke magyarázatomra.
A többire pedig abszolút semmit nem írtál! Kezdesz egy tekintélyre hivatkozással, elferdíted amiket állítok majd szépen a saját mondókádat írod végig amiből valami egyáltalán nem kapcsolódik a témához!
Csak még ez a kevés:
"Hát pontosan úgy, ahogy írtam. Még azt is befolyásolja, milyen állást kapsz, ha kapsz egyáltalán, hogy van-e autód, mennyire értesz a számítógéphez. Kell, hogy legyen mobilod, hogy a főnököd a szabadnapodon is elérhessen, ha szüksége van rád."
Szóval a ledarálja ugyanazt jelenti amire te azt írtad nevetséges. Azaz vagy nem telik rá("van e autód") vagy nem ért hozzá("mennyire értesz a számítógépekhez"). Hát vazze, élj akármilyen korban, akármilyen helyen, mindig van valami ami ledarál ha nem vagy elég jó, szerencsés...
Ha valamit pedig nem tudsz megvenni akkor nem a technológia darál le, hanem a gazdaság... És mindezen kívül... Inkább nem is érdekel mi köze ennek szerinted a vallás korszerűségéhez.
Az evolúciót megjelölni a morál forrásaként nem vall logikus gondolkodásra. Azt mutatja, hogy nem is érted a felvetett problémát.
Igen, leesett hogy nem hiszel Istenben. A kortünettel arra utaltam hogy a technika túlzott fejlődése szétzülleszti a magánéletedet, és a klasszikus értékeket (kard és hősiesség szemben az atombombával stb) vagyis azt ami EMBERRÉ tesz bennünket. Ezért korszerű ma egy olyan hit, ami az emberi értékeket, a családot helyezi előtérbe az individuális haszonleséssel szemben.
Az nem baj, hogy nem értesz egyet, de hogy meg sem érted amit mondok...
Viszlát.
"Azt mutatja, hogy nem is érted a felvetett problémát" Azt mutatja hogy kicsit sem értesz hozzá és nem is akarsz. Tetudod, csak ne állítsd be tényként a véleményedet.
"szétzülleszti a magánéletedet, és a klasszikus értékeket" Na ebben van egy kevés realitás, bár a kard és atombomba nem jó példa(én nem neveznék értéknek pusztító eszközöket, de mind1). Inkább hogy valaki többet tölt közösségi oldalon mint élő társaságban. Több nekem se jut eszembe, de a lényeg, hogy ez egy klasszikus hiba. Nem a 'technika fejlődése' zülleszt szép embereket, hanem az emberek maguk, ők engedik. Mint ahogy nem a "kard" öl embereket ezért hibáztassuk a kardot, hanem az ember. Nem a "penge" vágja fel az ereinket hanem aki fogja. Mindegyik csak egy lehetőség amivel élni lehet.
"Ezért korszerű ma egy olyan hit, ami az emberi értékeket, a családot helyezi előtérbe az individuális haszonleséssel szemben." Ezt megértem, bár 20ezer az 1hez hogy valaki emiatt fog mintaapa/anya/gyerek lenni, de nem vitázom vele, ezt még elfogadom mint véleményt.
Köszönöm. Egyébként nem állítom be tényként a véleményemet, csak elég sok előadást végigültem már, és tudom, hogy a világ vezető tudósai és filozófusai vitáznak ezeken a dolgokon, és hidd el, nem olyan egyértelmű a dolog, ahogyan azt beállítod.
Nem akarok senkit befolyásolni, csak az zavar, hogy a tudományos gondolkodású emberek sokszor beszűkültebb gondolkodásúak, mint azok a hívők, akiket ők pontosan ezért vetnek meg. Nem rád értem, csak ezt tapasztalom gyakran.
További szép napot.
Nekem a vallásról két dolog jut eszembe, az egyik a legelső iskola Magyarországon, benedek rendiek alapította iskola Pannonhalmán, illetve a jezsuiták által alapított Pázmány Péter ma ELTE.
Mindkét iskola mai napig a legjobb iskola Magyarországon, habár amióta Elte (világi Egyetem)talán az 500. legjobb egyetem a világban, de még a XIX század elején a 14. volt a világban.
Úgyhogy valamit tudnak azért, nemcsak az embereket irányítani. és itt az ellentmondás az érvelésedben, mert pont az egyház volt ami iskolázottá tette az embereket. A legelső iskolák, sőt a magyarországi iskolák 90% egyházi iskola volt a kommunizmus kezdetéig.
A Kérdezőnek:
Húúúúú, nagyon jól látod a dolgokat. Egyetértek veled.
A kérdésre: Nem vagy egyedül, ezt én is szeretném tudni. Egy másik hasonló kérdésre is írtam a családi tradíciókat. Ez egy alternatíva lehet válaszra. "Abban hiszek, amiben a szüleim, mert ők olyan nagyszerű emberek. Ők neveltek fel, ők hordak templomba, etettek, iskoláztattak; dolgozok, családdal vagyok, nincs időm a valláson, vagy bármin elgondolkodni. Csak viszem tovább a tradíciót. Amit a szüleimtől 'örököltem'. Mert..."
Húú, végülis én sem tudom a választ. Talán... nincsenek valódi IGÉNYEIK az ilyen embereknek. A legtöbb embernek. Nem akarnak... FEJLŐDNI. Nincs egyéniségük, nem akarnak maguknak egyéni világnézetet. Tartanak attól, hogy ha nem tartanak a tömeggel, akkor egyedül maradnak és elpusztulnak, vagy a tömeg pusztítja el őket. A halálfélelem szokott ilyesmiknek az alapja lenni. Mint ahogy minden félelem alapja a testbe kódolt életbenmaradási ösztön, azaz a haláltól való félelem. És mint tudjuk, a félelem tart vissza mindig a legjobb dolgoktól. A félelem-érzet abból a tényből táplálkozik, hogy nem ismered annak a dolognak a kimenetelét, amit csinálni készülsz. Szóval a legtöbb embernek tök KÉNYELMES a megszokott kerékvágáson belül maradni, mert a saját hozzáállásukban véghezvitt újítás is máris félelmet, fájdalmat okoz. A környezet részéről meg mindjárt ellenállást. Valami ilyesmi. De ezek csak tippek. Elég sok ilyen embert ismerek, de én sem értem őket. A primitívség szinte mint védőpajzs veszi őket körül és nem lehet mögé látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!