CzeneGalaxy kérdése:
A Biblia a legrégebbi fantasy?
Figyelt kérdés
Én ateistaként legalábbis így tartom számon, tehát ha be kéne sorolni egy adott műfajba, akkor fantasy-nek mondanám. Sokan mesekönyvként emlegetik (ateisták). Ti hogy vagytok ezzel, minek tartjátok a Bibliát? Számomra a fantasy a legpontosabb megnevezés a műfajára.2019. aug. 8. 16:15
21/23 anonim válasza:
Mitológiák gyűjteménye mint bármelyik vallás könyve.
22/23 anonim válasza:
"A Biblia már csak azért is lenne nehézkesen fantasy, mert nem szórakoztatóirodalomnak írták, nem elképzelt dolgokról szól."
Hogy minek írták, azon lehet vitázni. Az viszont biztos, hogy sok esetben elképzelt dolgokról szólt. Az Ószövetségben egyértelműen kimutatható, hogy több esetben a szerzők a saját fantáziájukat, elképzeléseiket aggasztották rá Istenre. Ezért van az, hogy Isten sok esetben emberi módon, ellentmondásosan viselkedik.
23/23 anonim válasza:
A Biblia szerintem az emberi etika fejlődésének lenyomata. Pont annyi köze van Istenhez, mint minden egyes, emberek által írt könyvnek: vagy semmi vagy minden, vagy részben igen, részben nem. Hit kérdése. És hogy melyik hit az "igazi?" Kinek van igaza? Hát annak semmiképp sem, aki azt mondja, hogy az övé az egyetlen igazság. Szerintem a kiválasztottság-tudat a legnagyobb Istenkáromlás. Már ha létezik Isten, nem tudom, Csak bízok benne, hogy igen. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!