A Biblia a legrégebbi fantasy?
Akkor nem vagy túl okos és tanult ateista, de se baj, sok ilyen van. Lehet irodalomórát mindig átaludtad.
Az első igazi fantasy mű A Gyűrűk Ura című, egyébként nagyszerű alkotás. Ez a 20. században íródott, lényegében a műfaj megteremtője.
Bár a Bibliában igen sok irodalmi műfaj megtalálható, de elég egyértelmű, hogy a fantasy így nem lehet közte.
Javaslom, hogy frissítsd fel irodalmi emlékeidet, vagy legalább fejezd be a gimit.
Ha te vagy a kérdező, akkor miért másik accról írsz, ha nem te vagy, akkor mit akarsz kikérni? Egyébként nincs semmi baj a hangnememmel. Attól függően változtatom, hogy milyen a kérdező és mennyi hülyeség van a kérdésben.
A Biblia egy Szentírás és elég sok műfajt foglal magában.
Alapvetően ez egy könyvecskékből, történetekből, elbeszélésekből összeállított gyűjtemény. (A fiam most megy 10. osztályba. A fent leírt 2 sor 9. osztályos tananyag illetve hozzátartozik az alapműveltséghez is, pláne ha kritizálni akarod)
Én úgy gondolom hogy minden valamirevaló értelmes ember tisztában van azzal hogy a hit a legbensőbb magánügyed. Persze járhatsz templomba, élheted úgy az életed mint a "jó keresztény", de a hit mindenkinek kicsit mást jelent, mindenki valahogyan saját magára formálja és ez az amitől olyan személyessé válik az egész.
Hszek benne, hogy a másik ember legbensőbb személyes dolgait minden intelligens ember tiszteletben tartja.
Amúgy semmilyen nem vagyok, nem hiszek egyetlen vallásban vagy szektában sem és ettől az ateistaságtól mélyen elzárkózom.
Igazad van, én is Pont így cselekszem én is
#4 neked is Igazad van
Ha IGAZI, GONDOLKODÓ ateista lennél, akkor legalább egyszer el kellett volna olvasnod a Bibliát! - már csak azért is, hogy amit tagadsz, tudatosan tedd.
.
A Biblia többféleképp olvasható,
- Hívőknek legfontosabb olvasat, hogy az Ábrahámita és ebből eredően a keresztény és a muszlim vallás alapja, amit nekik fentartás és logika nélkül hinniük kell,
- a Biblia a félművelteknek mesekönyvként is olvasható.
- régészeti, TUDOMÁNYOS bizonyítékok is vannak arra hogy megtörtént eseményeket is tartalmaz,
- a Biblia a mai modern társadalma etikai kézikönyve.
.
Ha mindezeket -olvasás nélkül- fantasynak aposztrofálod, az nem a Biblia hibája.
,,a Biblia a mai modern társadalma etikai kézikönyve."
Az itteni társadalomé legfeljebb. Az ázsiai országokban a buddhizmus ad tanítást (sokkal jobbat és őszintébben, mint ez). Amúgy, aki tényleg elolvassa a Bibliát végig, az rájön, mennyire is sok benne az erkölcstelenség, brutalitás, embergyilkosságok...a valódi Isten biztosan nem ilyen. A valódi erkölcs sokkal felette áll a Biblia erkölcsén. A kereszténység sajnos nemcsak elfogadás és jóság, hanem komoly szigor is utasítások sorozata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!