Ha írni akarok egy fantasy történetet, hogyan kezdjek bele az elejébe? Többi lent
Shadiversity csatornáját tudom ajánlani! Történelemmel, középkori fegyverekkel, fantasy filmekkel, játékokkal és könyvekkel foglalkozik többnyire, és ő maga is dolgozik egy fantasy regényen. Nézz szét a videói között, nagyon érdekesek, remélem találsz számodra hasznos infókat és tanácsokat :)
https://www.youtube.com/playlist?list=PLWklwxMTl4szq9aqTBShz..
1-2 válaszolót csak támogatni tudom, Shadiversity különösen hasznos tud lenni, mert mindent logikusan próbál levezetni, így segítségedre lehetnek a gondolatmenetei az ötletelésben.
A "tuninghoz" bármi jól jöhet, ami tud inspirálni, ha rá tudsz állni a világod alkotására az íráson kívül is. Pl. ha nézel egy sorozatot/filmet vagy játszol valamivel, gondolkozz el, hogy adott elemek mennyire illenének bele a te világodba. De akár egy vers vagy festmény is elindíthat egy olyan gondolatmenetet, amiből egy klassz történet alakul ki, szóval a kulcs az szerintem, hogy legyél viszonylag türelmes, de amennyit csak tudsz dolgozz rajta. :)
A történetet pedig nem ismerjük, így nem tudjuk mit árulj el belőle az elején. Lehetőleg minél kevesebbet, de úgy, hogy felkeltse az olvasó érdeklődését a világ, meg akarja ismerni azt.
Írd fel az ötleteidet külön egy lapra, aztán állítsd különböző időrendekbe a kibontakozást és válaszd azt, amit te a legmegfelelőbbnek érzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!