Azok a károk, melyeket a kereszténység, illetve a vallások okoznak egy gyerekbe, hogy lehet orvosolni? Illetve milyen alternatíva létezne?
Saját magamból kiindulva úgy gondolom, nagyon nehéz
volt gyerekként értelmezni, és megélni a vallást.
Nagyon sokat ostoroztam magam pl a 10 parancsolat miatt, ez még fiatal felnőtt koromba is jellemző volt.
Így visszagondolva rettenetes, milyen frusztrációt okozott bennem, ha megnéztem egy lány fenekét, mert már paráználkodok.
Pedig nem, csak kezdetem érdeklődni...
És ilyenkor rettenetes bűntudatom volt.
Szeresd az ellenségeid?
Egy kamasznak?
Azért ha mélyen belegondolsz, és megpróbálod értelmezni...próbáld csak meg, ha nem gondoltad át komolyabban még eddig?
Ezt így felnőtt fejjel más.
Hogy szeress valakit, aki egy szrrágó?
Sehogy, utálod mint a szrt.
És ez természetes.
Az, hogy te képes vagy szeretni benne magadat, így a benne élő teremtő Isten, aki a maga lelkéből adott, és te meg a szrrágó így egyek vagytok, és ezáltal képes vagy szeretni a benne élő Istent.
Tehát benne Istent szereted.
De a viselkedése miatt persze, hogy elégetnéd máglyán a kcsgöt.
De ugye ezt nem magyarázták el, és ha elmagyarázták volna, azt se biztos, hogy megértem...
Ne csináld ez, azt, amazt...
Hányszor és hányszor nem mentem el bulizni, a sok parázna bűnös közé, mert inkább otthon voltam, mert akkor jajj de szeret az Isten.
Csak a helyzet az, hogy ez volt a fiatalságom.
Mióta képes voltam ezt az egész ökőrséget elengedni,
azóta magamat is elengedtem, ha egy nő fenete tetszik megnézem, nem bámultom, csak odapillantok, és egy pillanatig nincs bűntudatom. Kéne legyen?
Kötve hiszem!
Ha valaki szrházi velem?
Utálom mint a szrt!
De mindent megteszek, hogy megértsem,
és azóta kezelni is tudom az embereket,
elfogadnak, nyitottabb vagyok, és sokkal, de sokkal boldogabb.
Ne olvass el herry potter, mert a sátán műve...
Egy nagy lófszt..
Tulajdonképpen egy könyv ami a szeretetről szól!
Most mond, hogy nem így van...
Jah, és nem ölök embert.
Nem érdekel a felebarátom szamara.
szexuálisan sem.
Nem csalok.... njó néha igen, de ez azért életszerű...
körülmények....
Hazudok e?
Persze.
Notóriusan?
Nem.
Szükség, ha úgy kivánja.
Apu, hogy születtem?
Kiestél anyádból.
Na jó gólya...
Viszont, ha ez nem lenne, és nemigen van mi helyette,
elég e egy erkölcstan, ahol ha jól értesültem, egy kis 21 éves kislány tartja az órát, és rajzolnk, meg érzékenyítenek, meg politika, meg fszom tudja...
oké. megoldás? :D
"károk, ...... amiket a vallások okoznak"
Emberre válogatja, és az sem mindegy, milyen oktatási módszerrel tanitják meg a keresztény értékrendeket.
Ha egy keresztény életet élő ember szemszögét nézzük, összegezve Jézus oktatásával, akkor az nem szenved kárt. Sőt csak haszna származik belőle. Az bizony igaz, hogy ha nem Isten útmutatása szerint nevelik a gyermeket, akkor valóban hatalmas károkat tud okozni.
Persze Jézus elmondta, hogy ezt mindenki másként éli meg. Azonban az igazság pontos ismerete az, ami szabaddá, és boldoggá teszi az embert, mint egy balzsamként, gyógyirként. Az is biztos, hogy nem mindenkinél válik be a gyógyitás. Ez is hozzáállás, és egyéni elgondolás kérdése. Ha valaki alázatosan Isten oktatása és vezetése szerint szeretne élni, akkor nem hajlik másra, mint Isten vezetésére, és egy asztalról táplálkozik.
Nézzük néhány gondolatodat, Isten szavával összehasonlitva:
"Ne olvass el herry potter, mert a sátán műve..."
Tulajdonképpen egy könyv ami a szeretetről szól!
Most mond, hogy nem így van..."
Nem igy van. Miért? Mert két asztalról nem lehet táplálkozni. Sátán, mint a megtévesztés mestere, szépen becsomagolt ajándékként tudja befolyásolni az ember gondolkodását, és ezáltal a tetteit. Vannak, amik jónak látszanak, de a vége a halálra vezető út:
(Példabeszédek 14:12) 12 Van olyan út, mely jónak tűnik az embernek, de végül a halálba vezet.
(Példabeszédek 30:12) 12 Van olyan nemzedék, mely tisztának gondolja magát, pedig nincs lemosva róla a mocska.
Kérdezd meg magadtól: Vajon Isten szavával összhangban élnek, az olvasmány szereplői? Vagy egy kis méreg is van benne, mint pl: spiritizmussal népszerűsitve.
"Nem csalok.... njó néha igen," körülmények...."
??????? Most csalsz vagy nem?
Isten soha nem hagyja, hogy azok akik megfelelően élnek, ilyesmire vetemedjenek, és nem is fogadja el ezt a magyarázatot: (Zsoltárok 37:25) 25 Egykor fiatal voltam, mára pedig megöregedtem, de nem láttam, hogy Isten elhagyta volna az igazságost, vagy hogy a gyermekei kenyeret kéregettek volna.
(Lukács 12:22) . . .ne aggódjatok tovább az életetek miatt, hogy mit fogtok enni, vagy a testetek miatt, hogy mit fogtok viselni.(Lukács 12:24) 24 Figyeljétek meg a hollókat: se nem vetnek, se nem aratnak, és nincsen se pajtájuk, se raktáruk, Isten mégis táplálja őket. Hát nem értek ti sokkal többet a madaraknál?
(Lukács 12:29–31) 29 Ne nyugtalankodjatok hát tovább amiatt, hogy mit fogtok enni, és mit fogtok inni, és hagyjatok fel a túlzott aggodalmaskodással, 30 mert mindezekért a világ nemzetei törik magukat, a ti Atyátok viszont tudja, hogy szükségetek van ezekre. 31 Ehelyett állandóan az ő királysága legyen az első helyen az életetekben, és akkor ezeket a dolgokat megadja nektek Isten.
"Hazudok e?
Persze.
Notóriusan?
Nem.
Szükség, ha úgy kivánja."
Vajon tisztában vagy-e azzal, hogy ki volt a hazugság feltalálója, vagy kitalálója? Ugyan is a hazugság Atyjának nevezi Isten ezt a személyt. S aki hazudik, az Sátánt utánozza. Ezért Isten azt kéri, hogy még a legkisebb dologban is igazat szóljunk.
(Efézus 4:25) 25 Ezért most, hogy levettétek a hazugságot, igazat mondjon mindegyikőtök az embertársának, mivel ugyanannak a testnek vagyunk a részei.
(János 8:44) . . .Azért hazudik, mert ő ilyen. Ő hazug, és a hazugság atyja.
(1János 2:21) . . .mert semmi hazugság sem származik az igazságból.
Kedves egyes válaszoló!
Először is fogadd köszönetemet, hogy foglalkoztál a válasszal.
Jó tömény volt, hát... igen...köszönöm :)
Egyébként, ahogy olvastam a szavaidat, nem megfelelő értékrendet kaptál, rossz oktatással, és magyarázattal.
Jézus, mint a legnagyobb Tanitó, mindig egyszerűen, de hatásosan oktatott, és érvelt a hallgatóinak. Valamint jól érthetően szemléltetésekkel is, megmagyarázta, miért jó, és helyes úgy gondolkodni, és élni.
Aki keresztényként él a nap 24. órájában, annak nincs két értékrendje. Miért?(Máté 12:30) 30 Aki nincs az én oldalamon, ellenem van, . . .
Harmadik lehetőség nincs. Nem lehet két lovat egyszerre megülni.
Javaslom, hogy ismerd meg a valódi értékét, kérését a helyes keresztény életnek.
(János 8:31, 32) . . ., 32 és megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket.”
A hazugság pedig betegé tesz. Ez ellen az igazság az orvosság.
Kettes!
Én ezekből ki tudtam tőrni, csak azokat az embereket el kellett üldözzem magam mellől akik nem haagytak levegőhöz jutni, sok családtag ignorolva lett :D
Dohoz, büdös, langymeleg szarból végre kint a levegőn. :)
Ennek már mondjuk sok sok éve mondjuk, csak most jutott eszembe.
Van az a kis tanmese, mikor Isten bemegy a templomba, és rosszul érzi magát, és kimegy a templom melletti térre, és leül egy hajléktalan mellé és élvezi a napsütést... ezt elég durván leröviditettem :DD
"Jó tömény volt, hát... igen...köszönöm :)"
Nem volt szándékom, hogy bárkit megitéljek, vagy bántsak. Sajnos ennél rövidebben nem tudtam , és higitani pedig nem szeretnék, mert akkor az már nem a teljes igazság.
Az igazság, sajnos néha fájdalmas,, azonban van egy közmondás: "inkább fájjon az igazság, mint hogy a hazugságtól legyek boldog"
Őszintén kivánom, hogy sikered legyen az életedben.
Jesszus de nincs kedvem ehhez az agyzsibbadáshoz...
Bocs... sziasztok :)
Ahogy a vicc tartja, engedjétek ki a macskát.. :)
A kettes vagyok. Engem is vallásosan neveltek, a tanítások pedig már gyerekként elértek a szívemhez. Amit tanítanak a templomban és hittanórákon, az a kiragadott szépség és jóság a Bibliából, de néha sajnos előkerülnek olyan dolgok is Istentiszteleteken, amik bizony gonosz dolgok, pl. a melegutálat, a nők másodrendűsége, néha politika, stb. Volt többször, amikor elmondták, hogy aki nem jár templomba minden vasárnap, az a pokolra jut, meg aki nem neveli vallásosan a gyerekét, az meg főleg. Undorító dolgok ezek, és ilyenkor az ember kiábrándul a saját vallásából; feltesz logikus kérdéseket, de mindenre megvan már előre a válasz, amivel magukat fedezzék. Én őszintén hiszem Istenben, így a katolikuson kívül valami más felekezetet kerestem, amik Biblia-hűbbek: először református misékre jártam, majd a babtistákhoz. A baptisták sok mindenre megtanítottak a Bibliából, csak sajnos ekkor rájöttem, hogy alapvetően a Bibliával van a baj. Pl. van egy olyan történet benne (ezt sose mesélték a katolikus hittanon), hogy egy férfi győzelmet kért Istentől, és cserébe az első embert, aki szembe jön vele a hazaúton (vagy otthon?), azt feláldozza neki; na ez a saját lánya volt, és fel is áldozta Istennek. Nem tudom ezt elfogadni...egyszerűen képtelenség, hogy az egyetlen Isten, akit szeretek, aki jóságos és maga a szeretet, ilyet kért volna bárkitől, és azt se értem, hogy egy ember hogy képes feláldozni a saját lányát. És még erre büszkék egyesek, hogy a vallás az első az életükben.
A másik dolog, hogy a baptisták nem is engedték h ,,világi" kapcsolatod legyen, mert hogy ,,felemás igába ne hajtsd a fejed". De nem volt elég, ha a társad hívő, hiszen a katolicizmus az bűn meg ilyenek, és az se elég, ha hisz a szívében, mert bizony közösségbe kell, hogy járjon, emiatt szét is szakítottak nem egy párt. És a baptisták mondták mindig, hogy kétféléből tudunk választani: Isten vagy sátán. Ami nem Isten, az már rögtön gonosz, rossz. Aki erkölcsös életet él Isten nélkül, az pokolra jut; aki meg egész életében embereket gyilkolt, de élete végén megtért, az a mennyországba, hagyjuk már. Ne már. Nem hihetitek ezt el. Mármint Isten dönt, nem a papok és az egyház.
Nem mondom, hogy maga a vallás rossz dolog. Én azt mondom, hogy az igazi erkölcs az valami még sokkal jobb dolog, mint a vallás. Igen, a hegyi beszéd nagyon sok szép és kedves dologra megtanít a szeretetről, de sajnos sok más dolog is van abban a Bibliában, ami a saját lelkiismeretünknek mond ellent, annyira rossz és gonosz. Az emberek többsége pedig elfogadja, mert egyszer már elhitte, hogy amit az egyház és a Biblia mond neki, az az igazság, és fél, hogy a pokolra fog kerülni. Úgyhogy igen, a vallás tud nagyon sok kárt okozni. Nem tanít meg arra, hogy képzeljük bele a másik helyzetébe magunkat, nézzük az ő szemszögéből, fogadjuk el, hanem csak át akar formálni, mert szerinte csak az a jó, amit ő csinál. Ha megnézünk egy Fairy Tailt, több szeretet, elfogadást és erkölcsöt találunk benne, mint a Bibliában, és ott aztán nem volt kereszténység, milyen érdekes.
Kettes nyolcas!
Ez egy nagyon szép válasz volt, köszönöm.
Azt hiszem nyugalom áradt belőle.
Sajnos, mint sokan, még akik nem is gondolják, csak azért bántanak másokat, mert nem úgy gondolkodnak mint ők!
Jóval több szeretet van minden nem vallásos közösségbe.
Hiszen nem lehet a szeretetet, a megértést, a szolidaritást erőltetni.
Mintha a folyót erőltetnénk, hogy folyjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!