Ha választanod kellene, hogy Isten és a házastársad között, kit választanál?
Én is a házastársamat választanám.
Jöhetnek még kommentek, akár indoklással. is.
Ez egy érdekes kérdés. Erre azt mondhatom, hogy csak egy oka lehet, hogy a házasság kötelékét felbontom és Isten szolgálatában élnék tovább.
Más oka nincs. Isten semmilyen ilyen kritériumot nem állit fel senkinek.
"Isten semmilyen ilyen kritériumot nem állit fel senkinek."
Az egész Biblia csak úgy hemzseg az Úr kritériumaitól...
"Az egész Biblia csak úgy hemzseg az Úr kritériumaitól..."
Ezek szerint szerint fogalmad sincs a Kerszténységről {értsd Krisztus tanításai követéséről}
"Egyebeknek pedig én mondom, nem az Úr: Ha valamely atyafinak hitetlen felesége van, és ez vele akar lakni, el ne bocsássa azt. >>
1Kor 7:13 És amely asszonynak hitetlen férje van, és ez vele akar lakni, el ne bocsássa azt. >> "
Tehát a kérdésed nem kérdés .
2. A másik elválhat mert ő nem Krisztus elveit követi:
"Ha pedig a hitetlen elválik, ám váljék el; nem vettetett szolgaság alá a keresztyén férfiú, vagy asszony az ilyen dolgokban. De békességre hívott minket az Isten."
A kerszténység a szeretetről szabadságról és korrektségről szól.
A házasság alapja a Szövetség. Ha egyszer szövetséget kötöttél vele és megígérted hogy társa leszel akkor Te tartsd be.
Ha ő köszöni és nem tartja be az az Ő dolga.
Ha te tolerálod, hogy ő más nézeteket vall és ő nem tolerálja a te hitedet és azzal zsarol, hogy otthagy akkor jobb is ha megy mert az ilyen nem társ.
De nem a keresztény fél küldi el.
"Mert mit tudod, te asszony, ha megmentheted-e a férjedet; vagy mit tudod, te férfiú, ha megmentheted-e a feleségedet? >"
Házastárs.
Mert létezik, mert ő segített nekem, mert ő szeret engem, mert vele élem meg életeme kalandjait.
Szóval aki a házastársát választja, az egy olyan embert választ, aki megtiltja neki, hogy saját hite, vallása, meggyőződése legyen.
Kösz, én inkább a szabadságot választanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!