Az katolikus hívek miért nem szorgalmazzák az egyház teljes körű kivizsgálását?
Neked egyébként mi a frász közöd van ahhoz, hogy a katolikus hívek mit szorgalmaznak, vagy mire gyűjtik a pénzt? Ha akarnák, akkor azt is szorgalmazhatnák, hogy küldjenek űrhajós missziókat más naprendszerekbe, ahhoz se lenne semmi közöd.
De annyira buta vagy, hogy kézcsókról írsz, miközben csak a halászgyűrűt szokták megcsókolni, nem a kezét. Sőt annyira nem vagy képben, hogy Ferenc pápa többnyire ezt sem hagyja, hanem ilyenkor elveszi a kezét.
Szerintem inkább söprögess a saját házad táján, biztos van mit takarítani ott is.
Megérkeztek a jehovisták is, akik mindig kapnak ezen a témán, mert ezzel végre belerúghatnak az Egyházba. Teológiailag ugye elég nehéz, de a "pedofilpapos" téma még az ő agyuk színvonaláig is eljut.
Szerintem szép csapatot alkotnak majd az egyházellenes kérdezővel.
Én amúgy olyan szívesen kivizsgáltatnám, ha lenne ilyen a környezetemben, de 30 év alatt egy sem volt. Ellenben voltak nagyszerű lelkiatyák, akik potom pénzért vittek minket fiatalokat kenutáborokba, Erdélybe, Máriazellbe és Rómába az évek folyamán.
"Neked egyébként mi a frász közöd van ahhoz, hogy a katolikus hívek mit szorgalmaznak, vagy mire gyűjtik a pénzt? Ha akarnák, akkor azt is szorgalmazhatnák, hogy küldjenek űrhajós missziókat más naprendszerekbe, ahhoz se lenne semmi közöd.
De annyira buta vagy, hogy kézcsókról írsz, miközben csak a halászgyűrűt szokták megcsókolni, nem a kezét. Sőt annyira nem vagy képben, hogy Ferenc pápa többnyire ezt sem hagyja, hanem ilyenkor elveszi a kezét.
Szerintem inkább söprögess a saját házad táján, biztos van mit takarítani ott is."
Amíg adófizető vagyok nagyon is van hozzá közöm, mivel az állam milliárdos támogatásokat ad az egyházaknak az adófizetők pénzéből. Magyarán minden adófizetőnek joga van bírálni az egyházat, kiemelkedően a katolikus egyházat amely jövőre több mint 18 milliárd Ft állami pénzt fog zsebre vágni.
"15: szerencsére buta nem vagyok, ellenben veled, aki ez mellé még rosszindulatú is. Jah, és nem vagyok katolikus. Gondoltam szólok előre, te ostoba fajankó. Mert azt sem tudod a lepkefingnyi eszeddel felfogni, hogy a szülői pedofiliát mennyivel sürgősebb lenne felszámolni és mennyivel több, mint a papi. Mert paphoz nem minden gyerek jár. De mindnek van anyja, apja, aki aztán azt tesz szerencsétlennel, amit nem szégyell. Ha számszerűen nézzük, akkor a papi hangya, a szülői pedig bolygó méretű. Te nem a gyerekek mellett vagy, te nyomorult, akiket bántalmaznak a csúnya papok, hanem a katolikus egyház ellen. És ez benned a legundorítóbb. Téged messze nem a gyerekek érdekelnek, hanem az, hogy a pedofil papok miatt szidhass több millió embert."
KULTÚRA ÉS KÖZÖSSÉG >> VALLÁS
Tessék külön kiemeltem, ha eddig nem vetted volna észre, ha továbbra sem fogod fel akkor igen is buta vagy.
"Én amúgy olyan szívesen kivizsgáltatnám, ha lenne ilyen a környezetemben, de 30 év alatt egy sem volt. Ellenben voltak nagyszerű lelkiatyák, akik potom pénzért vittek minket fiatalokat kenutáborokba, Erdélybe, Máriazellbe és Rómába az évek folyamán."
Nyilván nem azokkal a papokkal van probléma amik normálisan ellátják a feladatukat és akik szívből teszik amit tesznek.
Ha tetszik, ha nem a mai napig nem látszik a katolikus egyházon, hogy érdemben akarna fellépni az egyházon belül jelenlévő pedofíliával kapcsolatosan. Sőt, a folyamatos eltusolások pont az ellenkezőjét mutatják, ha ezzel nektek nincs problémátok hát legyen, de akkor nem az én gépezetemben van a hiba.
Az állam közfeladatok ellátására adja ezeket a támogatásokat, nem pedig puszta jószívűségből. Az egyházak iskolákat, óvodákat, szociális otthonokat, egészségügyi intézményeket tartanak fenn, olyanokkal foglalkoznak, akikkel sokszor az állam sem. Méreténél fogva ebből a katolikus Egyház veszi ki a legnagyobb részt.
"Az állam közfeladatok ellátására adja ezeket a támogatásokat, nem pedig puszta jószívűségből. Az egyházak iskolákat, óvodákat, szociális otthonokat, egészségügyi intézményeket tartanak fenn, olyanokkal foglalkoznak, akikkel sokszor az állam sem. Méreténél fogva ebből a katolikus Egyház veszi ki a legnagyobb részt."
Ezzel tisztában vagyok, meg azzal is, hogy ebben szerepel pl. az 1%-os adó, vagy a vidéki egyházszemélyek jövedelempótlékára is, de ettől adófizetők pénze. Ezzel nincs is gondom és nyilván becsülendő az egyházak részéről végzett karitatív munka amit az állam helyett is elvégeznek, mert az elhanyagolja az efféle tevékenységeket. Viszont ettől függetlenül az adófizetők fizetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!