Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy minél...

Miért van az, hogy minél jobban hiszek Isten nagyszerű szeretetében, ő annál inkább fordít hátat nekem?

Figyelt kérdés
Abba már beletörődtem, hogy soha nem sikerült még olyat kérnem tőle, amit teljesített volna, de hogy épp minden nap meg kell nehezítenie, keserítenie az életemet... Minek a napi többszöri ima, teljes odaadással? Miért ez a válasza rá? Miért utál engem?
2019. júl. 10. 12:03
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó ezt honnan tudod ilyen biztosan? Attól, hogy erre nem tértem ki, meg nem azt jelenti, hogy minden OK.
2019. júl. 11. 19:58
 32/37 anonim ***** válasza:
Az ima és a böjt nem elég. Hívő közösségre van szükséged. Nem csak 1-2x eljárni hetente Istentiszteletre, hanem pl. bibliakörbe is. Hithű barátokra kell szert tenned, akik megértőek, akikkel bármit megbeszélhetsz. Akiktől bármikor kérhetsz segítséget. Ilyen egy igazi hithű keresztény közösség. Ez lenne eredetileg a lényege egy gyülekezetnek, mert így tud az ember hitben fejlődni.
2019. júl. 12. 10:04
 33/37 A kérdező kommentje:
Az emberek 98 százaléka nem jár ilyen helyre, nem él Istennek tetsző életet, mégis sokkal eredményesebb, sikeresebb, boldogabb. Tudom, hogy ezek földi dolgok, de én is szeretnék itt boldog lenni. Olyannak lenni, mint a többiek.Bűnös vagyok,csak mert én is megkívánom a földi dolgokat? Ki nem az akkor?
2019. júl. 12. 10:10
 34/37 Prókátor ***** válasza:
46%

Kedves kérdező! Jobb, ha beletörődsz, hogy isten gonosz. Szenvedésre teremtette a világot, és küldött mellé egy mesét, hogy van értelme szenvedni. Pedig nincs. A szenvedés egyetlen értelme, hogy isten élvezkedhet rajta. Hazugság hazugság hátán az egész. Semmi sem utal arra (a hazugságokon kívül), hogy a földi életen túl lenne bármi jobb. Csak az biztos, hogy szenvedned kell, mert arra lettél teremtve. Mások meg boldogságra lettek teremtve, itt a földön is és ezen az életen túl is. A kettő között úgy tűnik nincs átjáró. Akit arra teremtett isten, az bármit tehet, sosem lehet boldog, akit meg arra, az sosem fogja megtapasztalni, hogy mi a szenvedés (esetleg pár dologra ráfogja, hogy az neki a szenvedés). Esetleg altathatod magad azzal, hogy számodra a szenvedés valójában boldogság. Más lehetőség nincs.

Jobb lesz, ha mindezt elfogadod? Neked cseppet sem, csak az örök boldogságra teremtett embereknek tetszel vele jót, mert nem kell megtudniuk, hogy nekik jó. Ha nem vagy erre hajlandó, akkor meg jönnek majd a magyarázataikkal, hogy miért vagy gonosz, aminek egyetlen oka van: gyűlölnek, mert megmutatod nekik, hogy milyen szerencsések amiért ők a jó oldalon születtek.

2019. júl. 12. 12:17
 35/37 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy nyersnek tűnik az utolsó válasz, de ebben megtaláltam magam :-) annyit segítek másoknak. Mi az eredmény? Nem az, hogy visszasrgitenek, nem. Az, hogy tudják bármi kell nekik, itt vagyok én, aki hülye és segít. Mert legalább akkor jól érzem magam, hogy legalább másnak örömet okozok.
2019. júl. 12. 12:34
 36/37 anonim ***** válasza:
Nem kell feltétlen nagy közösség tagjának lenned. Legalább legyen 1-2 barátod, akikkel őszintén tudsz hitről és az élet dolgairól beszélgetni. Akikre számíthatsz, akikben bízhatsz. Ez nagy támasz tud lenni. Kicsinek tűnik, de az egész életedre hatással van.
2019. júl. 12. 15:04
 37/37 anonim ***** válasza:
Én úgy mondom, ha valami istentől valónak látszik de ugyanakkor nem jó természetűnek, akkor azt meg kell tagadni.
2019. júl. 12. 16:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!