Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy minél...

Miért van az, hogy minél jobban hiszek Isten nagyszerű szeretetében, ő annál inkább fordít hátat nekem?

Figyelt kérdés
Abba már beletörődtem, hogy soha nem sikerült még olyat kérnem tőle, amit teljesített volna, de hogy épp minden nap meg kell nehezítenie, keserítenie az életemet... Minek a napi többszöri ima, teljes odaadással? Miért ez a válasza rá? Miért utál engem?
2019. júl. 10. 12:03
1 2 3 4
 11/37 jdfGabrella ***** válasza:
17%
Talán mert isten nem létezik.
2019. júl. 10. 17:58
 12/37 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, milyen felekezetbe jársz? Kihez imádkozol?
2019. júl. 10. 19:18
 13/37 anonim ***** válasza:
0%
Ima válasz tekintetében ugyanis vannak különbségek aközött, hogy kihez imadkozol, ez a tapasztalatom.
2019. júl. 10. 19:20
 14/37 A kérdező kommentje:
Istenhez imádkozok,de ha van jobb ötleted, én szívesen meghallgatlak
2019. júl. 10. 20:21
 15/37 A kérdező kommentje:
Tudom én is, hogy ilyen esetben jobbnak tartják, ha magam maradok. És egy ideig én is így gondoltam, de társas lénynek teremtett minket az Isten, Noé is párban vitte az állatokat. Elhagytak,mert a bolt férjemnek a karrier fontosabb, mint a család, a gyereke. Tudod én is szeretném, ha lenne valaki, aki hazavárna, megölelni, megpuszilna. Vagy, akit én várnék haza finom vacsorával. Nem hiszem, hogy ez olyan nagy bűn volna a részemről. Persze, ha meg nem voltál igazán magányos, ezt nem érted meg.
2019. júl. 10. 21:04
 16/37 anonim ***** válasza:
Nálam is ez volt. Talán mondhatjuk,hogy épp a csúcson voltam a hittel,mikor feladtam. Persze nem abszolút értelemben voltam a csúcson,hanem az addigi hozzáállásomhoz képest.
2019. júl. 10. 21:38
 17/37 anonim ***** válasza:
Gondolkodj el úgy objektíven hogy miért és milyen istenben hiszel.
2019. júl. 10. 22:23
 18/37 pelgrim ***** válasza:
45%

Azért mert te egy bábuban hiszel, nem Istenben.

Isten nem egy valaki, nem egy személy. Isten egy személynél minden tekintetben végtelenszer több.

Isten nem egy valaki aki szeretettel bír, akinek szeretetében te hiszel, Isten maga a szeretet.

Közelebb állunk a valósághoz, ha Istent úgy képzeljük el, mintha egy ihlet lenne, az Eredeti Ihlet, mindennek Kezdete és Forrása, a Vezérlő Alapelv mindenben, tehát bennünk is.

Tünődtél már azon vajon ki az a bibliai „Vagyok Aki Vagyok” ?

Isten nem fordít hátat neked, és nem nehezíti, nem keseríti meg életedet, nem utál téged. Te vagy az, aki egy helytelen elképzelésből kiindúlva helytelen dolgokat teszel.

A napi többszöri ima semmire se, jó ha az nem egy vidám, pozitív, jóindulatú, hálás lelkiállapotból indul ki, akkor maradnak üres szavak, igazi jelentőség nélkül.

Légy hálás mindenért, kezd a napot egy hálás lelkülettel, az megnyítja a „bőség kosarát” számodra. Vedd tudomásul, hogy te Isten egyszülött leánya vagy, belőled csak ez az egyetlen van, légy ezért is hálás, fordulj bizalommal isteni kilétedhez.

2019. júl. 11. 01:09
 19/37 A kérdező kommentje:
Azért valahol jól esik, hogy vannak sorstársaim. Nem tudom mi velünk a gond, hogy bárhogy is igyekszünk, nem olyan az életünk, mint az átlagos embereknek. Akik azt írták, hogy nem kívánság automata, azoknak mondom el meg egyszer, hogy én nem kérek már semmit se. Csak azt szeretném, ha a kialakult helyzeten ne rontana minden nap. Az is volt az eredeti kérdésem, hogy most, amikor úgy érzem a hitem elég erős, vágyom Istenre, a szeretetére, nem érzem ezt. Inkább azt, hogy minden jó cselekedetemre egy újabb nehézség a köszönet. Ezért vagyok csalódott. Tegnap még is mondtam neki, Istenem, csalódtam benned. Nem is először, de minél többször megtörténik, annál nagyobb a csalódás. És annyira szeretném tudni, hogy mi az, ami miatt megbűntet?! Minden hibákat, bűnömet szívből megbántam. Minden féle ezt hallani, hogy Isten így szeret, meg úgy szeret, én meg úgy élem meg őt, mint a középkori emberek, egy olyan Istennek, aki igenis szigorú és jól megbűntet, akitől félni kell, aki haragos. Nekem ezt az arcát mutatja. Sajnos.
2019. júl. 11. 06:47
 20/37 anonim ***** válasza:
Ehhez az archoz nem szabad elfogadással fordulni.
2019. júl. 11. 07:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!