Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szentháromságban az Atya a...

Szentháromságban az Atya a programozó (játék létrehozója), Szentlélek a játék algoritmusa, Fiú pedig a programozó avatárja?

Figyelt kérdés

2019. júl. 4. 15:57
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem...

Mert a programozó nem egylényegű pl. az algoritmussal. Mint ahogy ha játszol egy játékot, akkor az avatár sem te vagy.

De a Szentháromságot nem is lehet természettudományos formában leírni.

2019. júl. 4. 16:00
 2/28 anonim ***** válasza:

Nem rossz gondolat. Aki programozó és jobban belegondol...

Habár a Szentlélek résznél sántít, mert a programozó teremt, tehát az embernek és angyalnak kell az algoritmusnak lenni. De teremtette Isten a Szentlelket?

Elvileg nem így van, mert úgy hisszük, hogy ez egy és ugyanaz, nem lehet szétválasztani ezt a hármat.

Inkább úgy mondanám, ha én lennék a példa:

A szívem a gyomrom és a fejem egymástól nem szétválasztható, tehát mind én vagyok.

2019. júl. 4. 16:14
 3/28 anonim ***** válasza:
Szerintem nem nagyon lehet erre jó példát találni (tökéleteset egyenesen lehetetlen, mert Isten felülmúl mindent), hiszen a három isteni személy külön-külön akarattal rendelkezik és egy lényeget birtokolnak. Olvastam már a háromfejű sárkányos példázatot, az valamennyire ezt meg tudja ragadni, persze az se tökéletesen.
2019. júl. 4. 16:18
 4/28 anonim ***** válasza:

Nem.

Az Atya a tervező, a Fiú a programozó, a Szentlélek a tesztelő.

2019. júl. 4. 16:37
 5/28 anonim ***** válasza:

Nem.A keresztények a szentháromsag egylényegűségében hisznek. Tehát a Fiú nem lehet Isten avatatja, hiszen akkor Jézusnak csak földi valója lenne, a mai keresztények abban hisznek, hogy valóságos Isten és valóságos ember.

Az algoritmus sem lehet Szentlélek, mert maga a teremtett világ működése az algoritmus, de a Szentlélek nem maga a világ.

És a keresztények a Szentháromsag egylényegűségében hisznek, tehát nem az Atya az egyedüli programozó, hanem mindhárom személy az, emellett mindhárom rendszergazda is, mert a keresztények nem deisták, hisznek abban, hogy Isten nem csak megteremtette a világot és magára hagyta, hanem aktívan jelen is van benne.

2019. júl. 5. 12:18
 6/28 anonim ***** válasza:
A Szentlélek nem a játék algoritmusa, hanem egy olyan algoritmus, amit csak a kivételezettek, kiválasztottak kaptak meg. Jézus, mint ember és Isten szerintem pontosan a szentlélek teszi Istenivé. Nem csak megtisztítja, de meg is szállja. Amikor a kereszten elhangzik "Istenem miért hagytál el", a szentlélek távozása lehetett az emberből.
2019. júl. 5. 16:57
 7/28 anonim ***** válasza:
Az atya az AI, ami üzemelteti a játékot (vagyis a szentlelket), a fiú pedig az user, aki termeli játék közben az energiát az AI működéséhez. És a kör be is zárult, GL HF!
2019. júl. 6. 01:35
 8/28 anonim ***** válasza:
35%
Huhh,te valami kocka-informatikus palánta vagy?
2019. júl. 7. 12:48
 9/28 anonim ***** válasza:
0%
8.Nem,csak az orrát verte bele mint te.
2019. aug. 16. 18:41
 10/28 anonim ***** válasza:
46%
Utolsó,neked valami bajod van? Kiváltsam a gyógyszered?
2019. aug. 16. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!