Szentháromságban az Atya a programozó (játék létrehozója), Szentlélek a játék algoritmusa, Fiú pedig a programozó avatárja?
Nem...
Mert a programozó nem egylényegű pl. az algoritmussal. Mint ahogy ha játszol egy játékot, akkor az avatár sem te vagy.
De a Szentháromságot nem is lehet természettudományos formában leírni.
Nem rossz gondolat. Aki programozó és jobban belegondol...
Habár a Szentlélek résznél sántít, mert a programozó teremt, tehát az embernek és angyalnak kell az algoritmusnak lenni. De teremtette Isten a Szentlelket?
Elvileg nem így van, mert úgy hisszük, hogy ez egy és ugyanaz, nem lehet szétválasztani ezt a hármat.
Inkább úgy mondanám, ha én lennék a példa:
A szívem a gyomrom és a fejem egymástól nem szétválasztható, tehát mind én vagyok.
Nem.
Az Atya a tervező, a Fiú a programozó, a Szentlélek a tesztelő.
Nem.A keresztények a szentháromsag egylényegűségében hisznek. Tehát a Fiú nem lehet Isten avatatja, hiszen akkor Jézusnak csak földi valója lenne, a mai keresztények abban hisznek, hogy valóságos Isten és valóságos ember.
Az algoritmus sem lehet Szentlélek, mert maga a teremtett világ működése az algoritmus, de a Szentlélek nem maga a világ.
És a keresztények a Szentháromsag egylényegűségében hisznek, tehát nem az Atya az egyedüli programozó, hanem mindhárom személy az, emellett mindhárom rendszergazda is, mert a keresztények nem deisták, hisznek abban, hogy Isten nem csak megteremtette a világot és magára hagyta, hanem aktívan jelen is van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!