Milyen egy gyülekezet?
Sziasztok!
Előre is bocsánat, semmi tapasztalatom nincs ebben a témában. Csupán kíváncsiságból teszem fel a kérdést! :)
Milyen egy gyülekezet? Mit szoktak csinálni, hogy mükődik ez az egész?
Pár barátom mondta már hogy régebben voltak ilyenen és elég furcsa dolgok történnek ilyenkor, nemtudom ezekből mi igaz.
Hogy milyen volt régen?
Bement mindenki a helyiségbe, a gyerekek pedig a totyiba (gyerekmegörzőbe). A lelkipásztor köszönt mindenkit, prédikál egy rövidet, majd mindenki feláll és kb 30 percet mennek a hívő zenék, sok esetben élőben ha van rá lehetőség.
Majd mennek körbe kosárral beszedni az adományt/tizedet.
Utána mindenki leül, és megint megy a prédikálás vagy 1 órát.
Nagyjából ennyi. Legalábbis ilyen volt amikor én ilyen 6-12 éves voltam, mert a szüleim vittek mindig magukkal.
Hogy milyen lett azóta?
11-12 éves koromban voltam utoljára. Most visszamentünk ugyanebbe a fent említett gyülibe pont tavaly áprilisban.
Mivel kezdődött? Politika. Nagyjából ez hangzott el: "Mindenki tudja, hogy milyen probléma fenyegeti országunkat, de pont itt vannak a választások, mindenki ragadja meg az alkalmat, és szavazzon a mi megmentőnkre, a Fidesz-KDNP-re, mert ők megakadályozzák ezt a förtelmet, megvédik gyermekeinket, és mindenki menjen el szavazni rájuk."
Mondanom sem kell, mindenki habzó szájjal bólogatott a lelkipásztorra.
Majd vagy 3x egymás után jöttek szedni az adományt kosarakba, ami szinte versennyé alakult a hívők között. Azon versenyeznek, hogy ki ad a legtöbbet..
Makd megint elkezdtek prédikálni a politikáról.
Felálltunk és kisétáltunk. Hatalmas csalódás. Amúgy sem voltam sosem a gyülik kedvelője, mert annyira nem érdekelt sosem, ráadásul mindenkit kinéznek ha nem úgy él ahogy "Isten megköveteli" stb stb. Csak egy ismerőssel pont elmentünk az épület előtt, és beültünk egy fél órát. Mondjuk kár volt.
Az lemaradt, hogy a zenék végén aláfestéssel elkezd a lelkipásztor imádkozni, és sokan annyira be szokták képzelni, hogy összeesnek, megbolondulnak, ugrálnak, elájulnak, üvöltöznek stb. A kifekvés az elég gyakori vagy 10-20 percre. Ha kilátszik valamid ájult állapotban, akkor letakarnak egy lepedővel.
Ezt úgy hívják a gyüliben, hogy "megszállta a szentlélek".
Gondolom erre érthették a barátaid a furcsa dolgokat. Mármint a politika mellett.
Szia,
Az eddigi hozzászólásokban láthattad, hogy milyen rossz gyülekezet. Ezzel szemben természetesen léteznek jó gyülekezetek is!
A jó gyülekezetben a tagok ismerik, szeretik és segítik egymást, ide jó bejönni, és jó itt lenni.
Üdv. Péter
Nem tudom,hogy mit takar egész pontosan a "régebben",ezt kicsit konkretizálhatnád. Egyébként meg attól is függ,melyik gyülekezet,itt sem adtál konkrétumot.
Így csak arról tudok nyilatkozni,ahova én járok (férjem keresztény): semmi "furcsa dolog nem történik ilyenkor",az elején van pár ének,aztán a pásztor és egy másik fazon prédikál,majd megy körbe a kosár,közben egy ének,folytatódik a prédikáció,a végén 2 ének. Végül aki szeretne maradni,van egy 15 perces közösségi idő kávéval és valami nasival,utána pedig egy beszélgetés,hogy akinek kérdése van az üzenettel kapcsolatban,az fel tudja tenni. Ennyi,szerintem semmi furcsa nincs benne.
#6 Régebben alatt mondjuk 10-12 évet értek.
Az meg hogy melyik gyülekezet, az nem tartozik rád. Hiába mondanám azt, hogy egy keleti hatát melletti kis városnak az xy utcában lévő épületben zajlik az egész, úgysem ismernéd, szóval feleslegesnek tartottam leírni.
Mi van ma az emberekkel,gutaütést kaptak? Már a második felfújt hólyag hüppög nekem,mert válaszolni mertem egy kérdésre.vagy épp kérdést mertem feltenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!