Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mentél el a Hit Gyülekez...

Miért mentél el a Hit Gyülekezetéből?

Figyelt kérdés
azokra lennék kíváncsi, akik vették a Szellemet is, de mondjuk visszacsúsztak bűnökbe, vagy valami más okból.

2019. máj. 25. 23:46
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
92%

Itt van néhány beszámoló:

[link]

[link]

2019. máj. 26. 08:57
 2/21 anonim ***** válasza:
82%

" azokra lennék kíváncsi, akik vették a Szellemet is, de mondjuk visszacsúsztak bűnökbe, "

Egyrészt melyik gyülekezetnek van pofája azt állítani magáról,hogy ők osztogatják a Szent Szellemet,mint valami cukorkát? Másrészt ahogy a tanúknak is leírtam párszor,az,hogy valaki elhagyja a gyülit,még nem jelenti,hogy "visszacsúszott a bűnökbe". Különben is,mi az,hogy vissza? Eszerint,amíg HGY-s volt,nem volt bűnös? Tehát a hitgyüliben tökéletes emberek vannak? Érted hány sebből vérzik már a kérdés is?

2019. máj. 26. 11:26
 3/21 anonim ***** válasza:
82%
Ja,és nem voltam gyülis,nem érintett vagyok,de ezeken megakadt a szemem. És innen már nem nehéz feltételezni,hogy sokan miért léptek le,ha a gyüli így be van ájulva magától,meg lehet ám unni hamar.
2019. máj. 26. 11:27
 4/21 anonim ***** válasza:
59%

"Egyrészt melyik gyülekezetnek van pofája azt állítani magáról,hogy ők osztogatják a Szent Szellemet,mint valami cukorkát?"

Alapból szánalmasnak tartom ezt a kérdést, hiszen látszik, hogy a kérdező hasonló módon gondolkodik, mint a jehovisták. Azt gondolja, hogy az ő gyülekezete szent, és igaz, és ebből a szentek közösségéből léptek ki, azok, akik elhagyták azt.

A valóság ezzel szemben az, hogy a hitgyüliben nem munkálkodik a Szentlélek, mivel az egy agymosó, neoprotestáns fundamentalista szekta, aki a tagok érzelmeire igyekszik hatni. Aki bekerül oda, az épp az, hogy nehezen jön ki, de nem azért, mert olyan rohadt jól érzi ott magát. Hanem az állandó bűntudatkeltés miatt. Ezt az első linken lévő író, aki 20 évet töltött abban a szektában jól leírja.

Egyébként egy protestáns prédikátor az egyik előadásában, amikor erről a témáról beszélt mondott egy olyat, hogy ezek a gyógyítók azt mondják, hogy ők bírják a Szentlelket, csak a Szentlélek nem bír velük. :D

Ez teljesen igaz a hitgyülisekre.

2019. máj. 26. 11:39
 5/21 anonim ***** válasza:
0%
Mert rájöttem hogy az isten szelleme maga a sátán.
2019. máj. 26. 14:01
 6/21 anonim ***** válasza:
95%

Több oka volt:

1. Bibliailag finoman szólva is megkérdőjelelezhető tanítások (jólét evangélium, tized, Szent Szellemmel való betöltekezés szélsőséges formái, kritikátlan Izrael-imadat).

2. Hiteltelen vezetőség

3. Képmutató, törvénykező, szeretetlen légkör

4. Rossz gyümölcsök a tagokon.

Az utolsó csepp a pohárban a hisztérikus migráns-ellenesség volt. Akkoriban pont Angliában éltem, sok muzulmán ismerősöm-barátom volt, ezt már végképp nem vette be a gyomrom.

A "bűnbe" köszönöm, nem csúsztam vissza, kiegyensúlyozott hazasságban élek, két gyereket nevelünk a legjobb tudásunk szerint, törvénytisztelő életet élek, még adót sem csaltam soha.

2019. máj. 27. 19:26
 7/21 anonim ***** válasza:
14%

Ahogy látom elég sokan olyan tévhitben élnek a Hit gyülekezetével kapcsolatban,amit maguk is elhisznek ugyan,de bizonyítani persze már nem tudják, csak a fröcsögés megy. Eleve a kérdés csak olyanok számára lehet "tökéletlen" ,akik nincsenek tisztában a Biblia igazságaival ,de azért osztják az észt.

Először is a Hit gyülekezete sosem állította magáról ,hogy maga a gyülekezet osztogatja a Szent Szellemet. A Bibliában tökéletesen le van írva,hogy Isten kitölti a Szellemét az ő népére ,akik szomjaznak utána. Magyarul Isten népének egy része a Hit gyülekezetében található,ahol szomjaznak a Szent Szellemre ,ezért ISTEN betölti őket Szent Szellemmel. Néha előfordul az is,hogy egyes embereket nem tölt be a Szent Szellem ,ezért kézrátevéssel szoktak imádkozni értük és ekkor megtörténik a Szent Szellem keresztség. (Ennek az útja-módja is le van írva a Bibliában)

Másodszor ,a Hit gyülekezetében egyáltalán nincsenek tökéletes emberek, ahogy a Bibliában is le van írva, tökéletes ember csak a mennyben lesz. Ugyanakkor ,a Hit gyülekezetébe járó emberek, elfogadták Jézus Krisztus TÖKÉLETES engesztelő áldozatát a saját életükre vonatkozóan, azaz kvázi egy helycsere történt az illető és Jézus között. Ugyanis azokért a bűnökért ,amelyeket az illető elkövetett/elkövet/elkövetni fog , azokért már Jézus Krisztus meghalt,hogy neki ne kelljen , ezáltal ez az illető igazzá vált a Jézus Krisztusban. Viszont sokan sajnos ezzel vissza élnek és azt mondják,hogy akkor "bármennyi bűnt elkövethetünk ,hisz úgy is megbocsátja Isten". Nos ,aki ezt mondja az még nincs megtérve. Hisz egyrészt onnan ismerhető fel Jézus Krisztus népe a földön,hogy utálják a bűnt ,azaz direkt-be senki sem követ el semmi bűnöset ,csak legfeljebb úgy,hogy kísértésbe esnek és sajnos elesnek. Viszont megfelelő bűn megbánással , a kegyelem fog munkálkodni az egyén életén ,amit Jézus Krisztus vére közvetít az Atyának.

Tehát Jézus Krisztus által a gyülekezet Szent és igaz. Ezért jogos az a feltételezés a gyülekezetben élő keresztények részéről,hogy ha elhagyják a gyülekezetet,akkor egy Szent és igaz gyülekezetet hagynak ott. Ugyanakkor ez nem egyenlő azzal,hogy a gyülekezet nélkül ne lehetne Szent és igaz az ember,viszont az tény,hogy sokkal nagyobb lesz a valószínűsége annak,hogy vissza esik a bűnbe.

Sajnos a Hit gyülekezetének már nem meglepő az olyan alaptalan kritikák és vádlások ,amit a 4-es hozzá szóló ír.Ezért is szeretném leszögezni,hogy én nem ismerek olyan embert a Hit gyülekezetében ,aki ne érezné jól magát és sajnos olyat is ismerek ,aki ott hagyta a gyülekezetet. Azt viszont tudni kell,hogy akiket ismerek és ott hagyták a gyülekezetet ,azok olyan okok miatt hagyták ott ,mert az illető megcsalta a feleségét és otthagyta a családját egy nőért ,vagy szeretett volna világi életet élni (bulizás ,házasság előtti szex stb..). Az meg már köztény nem csak a Hit gyülekezetesek között ,hanem a nem keresztény emberek között is,hogy az első linken szereplő levél író-nak ,a levelének a fele sem igaz.

2019. máj. 31. 18:06
 8/21 anonim ***** válasza:
21%
Egyetértek az előttem szólóval. Szerintem is rengeteg rosszindulatú támadásnak van kitéve a Hit Gyülekezete, pedig abszolút bibliai, hiteles alapokra helyezett módon működik, valószínűleg emiatt is van a támadások kereszttüzében ("gyűlöl titeket a világ"). Én például régebben nem a Hit Gyülibe jártam, azért sem, mert engem is elrettentettek bizonyos formái az istentiszteletüknek, jobban vonzott a "racionálisabb", intelektuálisabb légkör. A pünkösdi karizmatikus egyházzal kapcsolatban sok mindent nem értettem. Viszont az elmúlt évben volt alkalmam többször is részt venni az alkalmaikon, elkezdtem hallgatni a tanításaikat és állítom, sokkal több áldásban és isteni érintésben részesültem általuk, mint az előző sokkal tradicionálisabb keresztény közösségben, melybe tartoztam. Jelenleg nem áll módomban csatlakozni hozzájuk (földrajzi okok miatt :)), de a jövőben szívesen járnék hozzájuk. Szerintem a Hit Gyüli egy tiszta teológiájú, áldott közösség, nagyon kedves emberekkel, akik biztosan nem tökéletesek, de arra igyekeznek. Ami az Izrael-barátságot illeti, ez abszolút bibliai ("imádkozzatok Jeruzsálem békességéért", "boldogok akik téged szeretnek" - Zst 122:6), a migráns-ellenesség meg nem muzulmán-gyűlölet, hanem egy másik nézőpont, miszerint nem úgy kell rajtuk segíteni, hogy magunk közé telepítjük őket. Jólét-evangéliumot nem prédikál a Hit Gyülekezete, ha ez a kifejezés az Úr áldásaira és a gyógyulásra, szabadulásra vonatkozna, akkor a Bibliával vitatkozzon, aki felvetette ("életük legyen és bőségben éljenek" - Jn 10:10, "minden jótéteményre bőségben éljetek" - 2 Kor. 9:8, "az Ő sebeiben gyógyultunk meg" - Ézs. 53:5 és még sok más újszövetségi igét idézhetnék). Szerintem a tized is bibliai, Jézus mondta: "ezeket kellene cselekedni és azokat sem elhagyni" - Már 23:23 (az "azok" közt a tized is ott van). Persze, nem egy egyházba, gyülekezetbe kell vetnünk a hitünket, hanem az Úrba, de a Hit Gyülekezete szerintem hűen képviseli Őt. Aki pedig azért hagyta volna el a gyülekezetet (a Hit Gyülit vagy akár egy másikat), mert engedett a Sátán csábításainak, annak azt üzenem, jöjjön vissza az Úrhoz, mert Ő vissza fogja fogadni és helyre fogja állítani az életét, ha teljes szívéből megtér Hozzá.
2019. jún. 2. 16:15
 9/21 anonim ***** válasza:
90%

A támadások nem rosszindulatúak, hanem jogos kritika, mivel a Hit Gyülekezete félrevezeti a híveit. Tanításaik pedig nem biblikusak, hanem a tipikus 20. századi újszerű (hamis) teológiát tükrözi. Ezt ők maguk is elismerik, hiszen egy neoprotestáns irányzatról beszélünk, aminek már a nevében is benne van, hogy nincs közük a hagyományos protestantizmushoz - vagyis a történelmi kereszténységhez, - hanem kitaláltak új tanításokat. Ráadásul még az irányzatot nem csak a neoprotestánsokhoz lehet besorolni, hanem a resztoránus mozgalmakhoz is, - oda, ahol a Jehova tanúi, a h.n. adventisták és a mormonok vannak - ami még jobban hiteltelenné teszi őket.

Kizárólag azok az emberek csatlakoznak a hitgyülihez, akiknek nincsenek sem egyháztörténelmi, sem teológiai ismereteik, ezért meg lehet őket vezetni a hangzatos beszédekkel.

2019. jún. 2. 16:29
 10/21 anonim ***** válasza:
78%

Nem áll egyébként módomban az egész maszlagot kielemezni, amit idefirkáltak a hitgyüli szimpatizánsok, de ezt pl. lereagálnám:

"zerintem a Hit Gyüli egy tiszta teológiájú, áldott közösség, nagyon kedves emberekkel, akik biztosan nem tökéletesek, de arra igyekeznek. Ami az Izrael-barátságot illeti, ez abszolút bibliai ("imádkozzatok Jeruzsálem békességéért","

A hitgyüli mint említettem, egy neoprotestáns, resztoránus egyház, ami azt jelenti, hogy ők azt tanítják, a történelmi kereszténység eltért az igazságtól, de jöttek ők, és helyreállítottak mindent. Nos, meglehet nézni, hogy a korai kereszténység milyen teológiát vallott, rendelkezésünkre állnak az apostoli atyák levelei.

Nem Izrael barátság van ott, hanem izrael-imádat, az meg abszolút nem bibliai, hanem egy babonás szokás. Azért, mert imádkozol Jeruzsálem békességéért, nem leszel megáldva, ez babona. Ennyi erővel annak is örülj, ha szarba léptél, mert szerencsés leszel. Egyébként sem lesz ott békesség, mert Dániel jövendölése szerint Izraelnek viselnie kell büntetésként a Messiás elvettetésének következményeit, ami pedig azt is jelenti, hogy azon a térségen sosem lesz béke, ahogy mondja az ige, végig tart a háború. Az Újszövetség tanítása szerint Isten választott választott népe, a királyi papság, az Egyház, amint Péter apostol levelében olvashatjuk.

Szia.

2019. jún. 2. 16:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!