Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mentél el a Hit Gyülekez...

Miért mentél el a Hit Gyülekezetéből?

Figyelt kérdés
azokra lennék kíváncsi, akik vették a Szellemet is, de mondjuk visszacsúsztak bűnökbe, vagy valami más okból.

2019. máj. 25. 23:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
22%

9-10 válaszoló: A válaszodban említed,hogy a Hit gyülekezete félrevezeti a "híveit" ( már a megfogalmazás sem jó .. nem a Hit gyülekezetének vannak hívei,hanem Jézusnak. A Hit gyülekezete "csak" a Krisztus testének egy része ,ahol a megváltott ember, azaz Jézus hívei össze gyűlnek). Kíváncsi lennék ezekre a tanításokra,amikkel félre vannak vezetve az emberek,ha gondolod küldj már egy pár ilyet forrással és indokold meg,hogy az " miért nem állja meg a helyét". Szeretnék rájuk reagálni.

Vissza térve a neoprotestantizmusra. Az igaz ,hogy ezzel kvázi ki van jelentve ,hogy bizonyos értelemben nincs közünk a hagyományos történelmi egyházakhoz, ugyanakkor ez nem azt jelenti új tanítások vannak kitalálva ( ha szerinted igen ,erre is kíváncsi lennék) ,hanem az,hogy a Bibliában foglaltak vannak életszerűsítve és nem csak hangoztatva.

Emellett szeretném leszögezni,hogy a Hit gyülekezete kizárólag úgy áll Izraelhez ,ahogyan azt az ige is elvárja. Nem tudom,hogy észre vetted -e de konkrétan a Biblia ellen beszélsz. Babonának nevezed azt ,amit Isten mondott.

2019. jún. 3. 16:25
 12/21 anonim ***** válasza:

" már a megfogalmazás sem jó .. nem a Hit gyülekezetének vannak hívei,hanem Jézusnak "

Öhm,akik valószínűleg csakis a hitgyüliben gyűlhetnek össze,ha máshol vannak,akkor már nem Jézus hívei,ugye? Akkor mégiscsak jó volt a megfogalmazás?

2019. jún. 3. 16:29
 13/21 anonim ***** válasza:
6%

A #11-es válaszoló azt írta: "a Hit gyülekezete a Krisztus testének egy része", szerintem nyilvánvaló, hogy nem állította, hogy csak a hitesek tartoznak Jézus hívei közé, hanem azt hangsúlyozta, hogy a Hit Gyülinek nem "hívei" vannak, hanem tagjai, akik a keresztény egyházhoz tartoznak. Komolyan ekkora egyesekben a kötözködési vágy és a rosszindulat, vagy a szövegértéssel vannak nagy bajok?

#9-es hozzászóló, a helyzet az, hogy elég jól ismerem a Bibliát és az egyház történelmét is, feltételezem, hogy te is, ezért nem is kezdem sorolni a durvábbnál durvább melléfogásait a katolikus, ortodox, sőt, a tradícionális protestáns egyháznak (noha nagyon tiszteljük Luther Márton és a többi reformátor munkásságát, ők sokat tettek az egyház fejlődéséért, de ez a munkásság igenis folytatásra, itt-ott kijavítására szorult/szorul). Abban igazad van, hogy a Biblia elénk tárja, hogyan működött a korai egyház, milyen módon keresték az Urat, a Szent Szellemet, és igen, pont erre törekszenek a neoprotestáns felekezetek, a Hit Gyülekezete is.

2019. jún. 3. 16:53
 14/21 anonim ***** válasza:

" Komolyan ekkora egyesekben a kötözködési vágy és a rosszindulat, vagy a szövegértéssel vannak nagy bajok? "

Nem,csupán a tapasztalat ekkora. Te nem hallottad,vagy direkt játszod az ostobát? A gyüliseknek ahhoz,hogy elfogadjanak kereszténynek,kell az,hogy nyelveken szólj (hablatyolj). Ez egyik másik gyüliben sem feltétel,tehát ebből mi következik? Hogy csak ők a hívők. Páromra ráírt egy srác,kérdezni akart a nyelveken szólásról és ő azt merte írni,hogy nem mindenki tudja. Fel volt háborodva,hogy hát ő azt hitte,hogy hgy-s,mert ő keresztény véleményre volt kívácsi,nem valami szektáséra. Egyéb kérdés? De nyilván én vagyok itt a rosszindulatú.

2019. jún. 3. 16:58
 15/21 anonim ***** válasza:
23%

RacherWarner, szerintem hitelesebb információt kapsz egy Hit gyülekezetébe járó embertől ,mint amit a saját következtetéseidből vonsz le.

A Hit gyülekezetének nincs arra felhatalmazása ,hogy eldöntse,hogy ki keresztény és ki nem. Egyedül Jézus Krisztus engesztelő áldozatának az elfogadása által lesz valaki keresztény. A gyülekezet ezzel már automatikusan keresztényként kezeli ezeket az embereket.

Tehát a gyülekezetnek az elfogadása nem a Nyelveken szólás függvénye. Ennek semmi köze hozzá. Mindenki el mehet és mindenkit szívesen fogadnak. Ha pedig látják ,hogy megtértél az Úrhoz ,már keresztényként is kezelnek. Emellett a nyelveken szólás egy, a Szent Szellem ajándékai közül. Aki a többivel nem rendelkezik -vagy mondjuk pont a nyelveken szólással - még ugyan úgy keresztény marad.

2019. jún. 3. 17:44
 16/21 anonim ***** válasza:
17%

Rachel Warner, azt sajnálom, hogy ilyen tapasztalataid vannak, de egy pár ember beszéde, viselkedése alapján nem kéne leírni egy egész felekzetet. Az én tapasztalataim, pont ellenkezőleg, nagyon is pozitívak velük kapcsolatban, pedig nem tartozom a Hit Gyülihez (külföldön élek), de sok éve ismerem őket (a szülővárosomban és Budapesten is voltam sokszor istentiszteleten, a tanításaikat is szoktam hallgatni).

Minden jót!

2019. jún. 4. 10:34
 17/21 anonim ***** válasza:
90%

Sem időm, sem kedvem nincs egy naiv pünködistával teológiai vitát nyitni.

Minden speciális tanításotok hamis, ami eltér a hagyományos kereszténységtől, és tipikusan csak a pünkösdita mozgalmakban van meg. Ezt azonban már előttem szétszedték, olyanok, akik még nálam is jobban ismerik a szektádat. Keress rá például az ateistanapló blogra, ahol egy ex-hitgyülis írt egy rakás kritikai cikket, aki 20 évet töltött a Hit Gyülekezetében.

2019. jún. 5. 18:54
 18/21 anonim ***** válasza:
90%
Vagyis már belinkeltem az ateista naplót az 1. válaszban, szóval rákeresni sem kell...
2019. jún. 5. 19:27
 19/21 anonim ***** válasza:
6%

Mint írtam is ,már-már köztény ,hogy amit állít az illető az kamu. A te álláspontodra lennék kíváncsi.Ne hivatkozz másra ezt illetően.

A Hit gyülekezete tisztán Biblia alapú közösség és mivel ezzel maximálisan tisztában vagyok ,örülnék ,ha a félreértéseidet a gyülekezettel kapcsolatban helyre tudnám igazítani ,mert ahogy látom sajnos elég sok van.

2019. jún. 5. 23:10
 20/21 anonim ***** válasza:

Az ateistanapló blog szerzője 20 nyomorult évet töltött a Hit Gyülekezetében.

A blogján valláskritikai jellegű írások is vannak, ahol a pünkösdista tanításokat veszi alaposabban szemügyre. Ha az én véleményre vagy kíváncsi, akkor olvasd el azokat, mert több esetben is egyetértek vele, fent a menüpontban szemet fog szúrni 1-2 cím.

[link]

Én személyesen nem fogok veled foglalkozni, mert egy nagyon-nagyon elfogult, erősen vallásos ember vagy, akinek a kritikai gondolkodását lesüllyesztették a vallási vezetők.

Van egyéb dolgom is, minthogy ilyen alakokkal társalogni, és "nesze, semmi, fogd meg jól" vitákat csinálni, hiszen te már eldöntötted, mi "az igazság"

Elfogult vallásos ember vagy!

Ha esetleg cáfolod a blogíró írásait, akkor legyen bátorságod kiiírni külön kérdésbe, pl. a valláskritikai rovatba. Ellenkezőleg csak egy gyáva ember vagy, akinek a pofája nagy.

2019. jún. 6. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!