Mit gondoltok a Sátánistákról? Mi tesz valakit azzá?
Figyelt kérdés
Az utóbbi időben sok ilyen emberrel találkoztam és foglalkoztat,hogy mikortól nevezhető valaki Sátánistának.Kicsit utána olvastam a Sátánista parancsolatoknak és meglepő módon némelyik egyáltalán nem olyan volt amit bárki mondana hiszen a Sátánizmusról mindenkinek valami rossz dolog jut az eszébe.Sőt a függetlenség, a logika, a szabad gondolkodás nem is volt annyira ellenszenves.Viszont van egy pár ami szerintem elég taszító.De sok "Sátánista" egyáltalán nem is tartja be ezt a kilenc parancsolatot.Sokan meg is játszák hogy Sátánisták mert azt hiszik ettől menők.Szerintem sok ilyen fiatal aki annak hiszi magát nem is tudja mit jelent a pentagramma és a többi.
Ez attól is függ, melyik sátánista irányzatról van szó. Ott van a JoS és O9A féle szociopata ördög imádás, a The Satanic Temple féle politikai aktivizmus, a Luciferianizmus, Setianizmus, LaVey féle filozófia, mindnek különböző parancsoltak vannak. Általában sátánizmus alatt a Church of Satan LaVey-i filozófiáját értik, amit a sátánista biblia elolvasásával és a CoS weboldalának böngészésével bárki megismerhet. A probléma az, hogy ezek az anyagok nem igazán elérhetőek magyarul, ezért ebben az országban sok lehet az olyan "sátánista", aki nincs tisztában a LaVey által képviselt nézetekkel, plusz sokan heccből csinálják, azt hiszik, hogy a béka áldozás = sátánizmus. De ez nem a sátánizmus sajátja. Én is sátánista vagyok, és nem egyszer fordult már elő, hogy keresztény ismerősömnek fel kellett olvasom a bibliát, mert nem hitte el, hogy a történet, amit idéztem, tényleg benne van. Minden valláshoz tartoznak ilyen emberek. Ha valakinek még kérdése van a sátánizmussal kapcsolatban, nyugodtan írjon privit.
2019. jún. 24. 23:01
12/18 anonim válasza:
Mert alapvetően nem hiszek, de ő az egyetlen aki fellázadt isten ellen, ha isten képes mindenre akkor már szerintem ez a pokol lehet.. Én bárhol bárki szemébe vállalom a nézőpontomat.
2019. jún. 26. 02:24
13/18 anonim válasza:
Azon múlik hogy az illető mit is ért a sátán szó alatt. Ahogy írták van az ateista sátánizmus, abban vannak jó gondolatok is.
De ha valaki azért imádja a sátánt mert gonosz, akkor az már nem lehet egy jó ember.
8., a biblia nem azt írja hogy nem létezik baál sőt az ószövetségben több prófécia szól személyesen baál ellen.
2019. jún. 26. 23:10
14/18 anonim válasza:
"De ha valaki azért imádja a sátánt mert gonosz, akkor az már nem lehet egy jó ember."
Ez egy sztereotípia, egy keresztény attitűd. Legyél kedves említs már valamit, a bibliának nevezett horror könyvből, amikor is Sátán gonosz. Amit most ide akarsz másolni, azt inkább ne is tedd...
A félhülye gazember JHVH az, aki pusztít,pusztít,pusztít, haragszik, kegyetlenkedik, ölet. Elmebeteg idióta módjára embert, állatot vég nélkül.
2019. jún. 28. 19:51
15/18 anonim válasza:
Megértem az indulatot, de félreértettél.
Én nem erről beszéltem hanem olyanokról akik önmaguk gonosznak tartják a sátánt (akár bibliai akár nem bibliai komtextusban) és ezért azonosulnak vele. Nem sokan, de voltak/vannak ilyenek.
2019. jún. 28. 19:57
16/18 anonim válasza:
De azok miért Sátánisták? Akikről te beszélsz, azok klinikai esetek és finoman szólva is, disszociatív személyiségzavarban szenvednek.
Ehhez nem sok köze van, Sátánnak.
2019. jún. 28. 21:29
17/18 Lux morulus válasza:
Nem olvastam el, mert fölösleges is nagyából.
"mert róla kijelenti a Biblia"
És mi köze a Bibliának, az igazsághoz?
2019. júl. 16. 06:02
18/18 anonim válasza:
ezt senki nem tudhatja maximum Isten. a Bibliát is emberek írták ahogy a vallást is emberek csinálták. Isten igen lehet hogy létezik azomban a vallásnak nincs köze hozzá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!