Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehet embereket ennyire...

Hogy lehet embereket ennyire félrevezetni?

Figyelt kérdés

Most néztem bele egy kérdésbe és ott találtam a keresztény szó definícióját egy tanú által, ezt írja:

Akkor tud valaki keresztény életet élni Jézus példája alapján, ha az életét átolvassa, elmélkedik rajta és igyekszik alkalmazni a mindennapi életében, hiszen ettől lesz valaki Keresztény, az az Krisztust utánzó, vagy követő.

Nem. Nem attól lesz valaki keresztény, hogy megpróbál utánozni valakit. Nem, nem az utánzást nevezik követésnek. Nem, a Biblia egyáltalán nem mutatja be Jézus földi életének és viselkedésének még a töredékét sem, valószínűleg szándékosan, hisz követni kellene, nem utánozni.

Hogy fordulhat elő, hogy emberek ennyire vakok? Követés helyett elfogadnak egy nem ihletett (tehát nem Isten vezetése alatt álló) szervezet szubjektív Biblia értelmezését és még a nyilvánvaló tévedéseket is simán elhiszik. Döbbenet.

2019. jún. 21. 05:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
19%
Hit gyülekezetes vagy egyébként? Első vagyok még mindig
2019. jún. 21. 08:49
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
A lélek maximum hálni jár beléd, az apostolokat tanította meg a prófétákat. Le van írva az is hogy a szent lélek ajándéka megszűnik. De ha téged a lélek tanít akkor minek kérdezgetsz itt? Többet tudsz mindnyájunknál.
2019. jún. 21. 09:03
 13/23 A kérdező kommentje:

11: nem vagyok hitgyülis, baptista vagyok.

12:

Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek.

Például. Az viszont sehol sincs leírva, hogy az Apostolok halálával megszűnne Isten tanítása az egyén felé. Cagycte úgy gondolod, hogy az utolsó Apostol halála után Isten levette a kezét az emberről és nem fegyelmez, nem tanít, nem csinál semmit? Ez elég bibliátlan kijelentés.

2019. jún. 21. 09:35
 14/23 anonim ***** válasza:
0%

"Nem. Nem attól lesz valaki keresztény, hogy megpróbál utánozni valakit. Nem, nem az utánzást nevezik követésnek. Nem, a Biblia egyáltalán nem mutatja be Jézus földi életének és viselkedésének még a töredékét sem, valószínűleg szándékosan, hisz követni kellene, nem utánozni.

Hogy fordulhat elő, hogy emberek ennyire vakok? Követés helyett elfogadnak egy nem ihletett (tehát nem Isten vezetése alatt álló) szervezet szubjektív Biblia értelmezését és még a nyilvánvaló tévedéseket is simán elhiszik. Döbbenet"

Több szempontból is óriási marhaságokat írtál, kérdező!

Először is ez valláskritikai kérdés. Ha ilyen egyszerű dolgokat nem tudsz megérteni, akkor minek bonyolítod?

Olvasd el a Római levél 5-6-7. fejezeteit, és rájössz a tévedésedre.

"Akkor tud valaki keresztény életet élni Jézus példája alapján, ha az életét átolvassa, elmélkedik rajta és igyekszik alkalmazni a mindennapi életében, hiszen ettől lesz valaki Keresztény, az az Krisztust utánzó, vagy követő."

Nem igaz. Pál pont ezekről ír. Akkor lesz valaki keresztény, ha újjászületik Krisztusban. Ekkor kapja a Szentlelket, és már nincs bűnös természete. Ezért kell Krisztust utánozni, mint egy gyermek, hogy felnövekedjünk szeretetben. Ez a megszentelődés.

Tudod, ahogy egy gyermek utánozza a szüleit.

Tényleg nem olvastál soha Páltól semmit? Nem hallottál még a tejről és a kemény eledelről?

És sohasem olvastad a Róma 5-8 fejezeteit?

2019. jún. 21. 09:38
 15/23 A kérdező kommentje:
10: támadom a tanúkat? Hol? Én az őrtorony hamis tanításán háborodtam fel. A tanúkat nem bántottam, róluk mint félrevezetett emberekről írok. Aki viszont szabad akaratából marad ebbe benne, az már saját döntés, ők nem félrevezetettek, hanem tudatosan maradnak a bűnben. Vagy szerinted az a krisztusi viselkedés, ha bárgyú mosollyal az arcon csupa szeretetből hagyja a másikat az ember szakadékba zuhanni? Akkor elég különböző elképzelésünk van a szeretetről. Békén kell hagyni egy drogost is, vagy alkoholistát csak mert jaj milyen szeretet már az ilyen, ha szól érte az ember?
2019. jún. 21. 09:39
 16/23 szp72 ***** válasza:

@ "Akkor tud valaki keresztény életet élni Jézus példája alapján, ha az életét átolvassa, elmélkedik rajta és igyekszik alkalmazni a mindennapi életében, hiszen ettől lesz valaki Keresztény, az az Krisztust utánzó, vagy követő."

Szerény véleményem szerint ez az állítás megállja a helyét, bár érzek benne hiányt. Krisztus nem pusztán példakép, hanem megváltó. Követni, utánozni őt pusztán önerőből lehetetlen. Az tudja követni, aki befogadta őt a szívébe, mint személyes megváltóját.

@ "Nem, nem az utánzást nevezik követésnek."

Szó szerinti értelemben a követés azt jelenti, hogy valaki után mész, de azt is jelenti, hogy amit csinál, azt csinálod te is. Mivel az utánzásnak is ez a jelentése, ezért bizonyos mértékben rokonértelmű szavaknak tekinthetők.

"Példát adtam, hogy amit én tettem, ti is tegyétek meg." (Jn 13,15)

@ "követni kellene, nem utánozni"

Nem világos, miért nem jó neked ez a szó. Szerintem kissé rossz indulatúan a szavakon lovagolsz.

2019. jún. 21. 09:54
 17/23 anonim ***** válasza:
13%
16-os nagyon jó válasz. A baj a felfogásoddal van kérdező. Nem értem hogy akarsz valakit követni ha nem teszed amit ő.. Ismét hangsúlyozom hogy nem szó szerint, nem kell vakokat meg leprásokat gyógyítanod de alázatosnak kell lenned másokkal szemben. Javaslom az alázat szó értelmezését. Te nem az őrtornyot, hanem valakinek a saját véleményét szóltad le. Szerintem fogalmad sincs mit tanítanak, mellesleg igen jól fogalmazott a tanú a bemásolt részletben ami véleményem szerint a saját kifejtése. Egyébként a baptistákat sem Isten ihlette, elég fiatal ága az is a vallásnak. Ettől függetlenül ti is Istent tisztelitek és próbáljátok Jézust követni ami cselekedet nélkül nem nyilvánul meg és abban követni kell, ha arról beszélsz amit mondott az is egyfajta utánzás, ugyanazt mondod, te kézpénznek veszel minden szót ahogy elnézem. Talán el kéne olvasnod azt hogy Jézus megmosta a tanítványainak a lábait és elgondolkodni rajta miért tette. Még mindig nem értem miért kell más vallásokat szidni, úgy csinálnak mintha ott szellemeket idéznének, ott is erkölcsileg tiszta dolgokat tanítanak, imádkoznak, dicsőítik Istent. Szerintem az embereknek az a bajuk hogy ők éppen Jehovának szólítják az urat. Az angolok meg god-nak. Úgy tesznek az emberek mintha Isten nem tudná ki akar hozzá közeledni. Az hogy ki milyen gyülekezetnél érzi jól magát az a saját döntése. Ne fesd már az ördögöt a falra hogy itt alkoholistákhoz hasonlítasz egy világméretű vallást mintha ott félrevezetnének. Félrevezetni mindenki magát tudja, ha az Úr ott van valaki mellett azt rávezeti az útjára, legyen az evangélikus, baptista vagy akármilyen keresztény. Aki kér az kap, aki keres az talál, mindegy hogy milyen közösségben csinálja.
2019. jún. 21. 11:06
 18/23 anonim ***** válasza:
53%

A követés és az utánzás jézusi értelemben ellentétes fogalmak. (Nem a vulgáris értelmezésről van itt szó, azzal senki se keverje)-

A sátán UTÁNOZZA Jézust.

A keresztény KÖVET Jézust.

Ezért a két szó, ebben a kontextusban ellentétes egymással, és a kérdezőnek pedig igaza van!

2019. jún. 21. 13:44
 19/23 anonim ***** válasza:
0%
Leírhatnád hogy a sátán miben is utánozza Jézust.. Nem hogy utánozza, hanem az ellentétjét csinálja annak amit ő, és kifejthetnéd hogy akkor ti hogyan követitek ha nem viselkedtek hasonlóan. Vagy 4-szer leírtam hogy ne szó szerint értsd az utánzást mivel az lehetetlen. Nem tudom ti milyen könyvet olvastok de amit én szoktam abban az a lényeg hogy úgy viselkedjünk és viszonyuljunk a dolgokhoz ahogy Jézus. Ez ha tetszik ha nem utánzás, mivel előbb csinálta ezt
2019. jún. 21. 14:56
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

Leírhatnád hogy a sátán miben is utánozza Jézust.. Nem hogy utánozza, hanem az ellentétjét csinálja annak amit ő, és kifejthetnéd hogy akkor ti hogyan követitek ha nem viselkedtek hasonlóan. Vagy 4-szer leírtam hogy ne szó szerint értsd az utánzást mivel az lehetetlen. Nem tudom ti milyen könyvet olvastok de amit én szoktam abban az a lényeg hogy úgy viselkedjünk és viszonyuljunk a dolgokhoz ahogy Jézus. Ez ha tetszik ha nem utánzás, mivel előbb csinálta mint mi. Ha a sátán utánozná Jézust nem így nézne ki a világ, pontosan arra teremtették őt is hogy segítse az embert csak az ellenkezőjét csinálja, mert nem bírt fejet hajtani ennek. Nálad komoly problémák vannak ha szerinted az ördög Jézust utánozza, ezzel olyannak mondod mint ő. Te egy jó szokást nem szoktál leutánozni? Vagy hogyan tanulsz? A szavak amikről tudsz az is mind mind utánzás, nem gondolom hogy te találtad ki őket. Sőt még a szokásaid is utánzások. Nem mondták még neked hogy ne utánozz? Vagy ha én a bibliából felolvasok neked egy részt akkor nem prófétát utánzok? Szerinted a pap írta a bibliát? Vagy hogyan tanít? Nem mások utánzásával? A tanítvány hogy lesz hasonló a mesterhez? Ti biztos teremtők vagytok, nektek nem kell utánoznotok semmit és senkit, kitaláltok mindent magatoktól.

Bizony, bizony mondom néktek: A ki hisz én bennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, a melyeket én cselekeszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál; mert én az én Atyámhoz megyek.

János 14:12

De ti nem úgy: hanem a ki legnagyobb köztetek, olyan legyen, mint a ki legkisebb; és a ki fő, mint a ki szolgál. Mert melyik nagyobb, az-é, a ki asztalnál ül, vagy a ki szolgál? nemde a ki asztalnál ül? De én ti köztetek olyan vagyok, mint a ki szolgál.

Lukács 22:26‭-‬27

E szerint még nagyobbakat is cselekedhetnek emberek Jézusnál, ti meg azon vagytok kiakadva ha valaki olyan akar lenni mint Jézus.

A sátán nem tudom mit vagy kit szolgál magán kívül, semmiben nem utánozza Jézust, megtéveszt, elhitet az ellenkezőjéről, annak semmi köze az utánzáshoz.

2019. jún. 21. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!