Kannibalizmus a keresztény vallásban?
# 9/
Krisztus teste-a kenyér, Krisztus vére-a bor és te elfogyasztod. Megeszed Krisztus testét és megiszod Krisztus vérét. Ez kannibalizmus.
# 10
Tudtommal a Kába kő csókolgatása nem része az iszlám vallás egyik szertartásának sem, az általam leírtak viszont egy keresztény szertartás elemei.
Vidiripi
"Krisztus teste-a kenyér, Krisztus vére-a bor és te elfogyasztod. Megeszed Krisztus testét és megiszod Krisztus vérét. Ez kannibalizmus."
Nem vagy tisztában azzal hogy mi a különbség a szimbólum és a szó szerint vett dolgok között! Ez a kisebbik gond!
A nagyobbik ott kezdődik hogy még a logikával is problémád van!
"A kannibalizmus (emberevés), olyan cselekedet vagy gyakorlat, amely során egy ember egy másik emberi lény húsával táplálkozik."
"Keresztény tanok szerint Jézus emberként jött földre."
- Írod korábban! Megjegyzem a keresztény tanok szerint emberként született és nem jött! Ugyan akkor az iszlám szerint is emberként élt Jézus!
De ha Jézus meghalt kb. 2000 éve akkor hogyan lehetne kannibalizmus, hogyan ehetnének a testéből?
A keresztények bort isznak és kenyeret esznek eme szertartáson és ezt veheted szó szerint.
"Tudtommal a Kába kő csókolgatása nem része az iszlám vallás egyik szertartásának sem, az általam leírtak viszont egy keresztény szertartás elemei."
Teljesen mindegy hogy része vagy nem része. Akkor is bálványimádás! Pontosan annyira az amennyire te komolyan gondolod hogy a kenyér és bor fogyasztása az kannibalizmus! Hajszálnyi különbség sincs a kettő között!
Szia
Azt írod a 11-es kommentedben: "Krisztus teste-a kenyér, Krisztus vére-a bor és te elfogyasztod. Megeszed Krisztus testét és megiszod Krisztus vérét. Ez kannibalizmus.
A kérdésedre megadtad a választ, illetve azt várod a válaszolóktól, hogy tégedet a nézetedben igazoljanak? Ezt jó lenne ha kifejtenéd, mert így össze van kuszálva.
Ha kicsit jobban megfigyeled az Úrvacsora történelmi hátterét, talán másként látod ezt a "problémaát".
Mi volt a pászka? Évenként megtartott ünnep abib (későbbi nevén niszán) 14-én annak emlékére, hogy az izraeliták kiszabadultak Egyiptomból. Ilyenkor levágtak és megsütöttek egy bárányt (vagy kecskét), majd keserű füvekkel és kovásztalan kenyérrel megették.
De mi a helyzet a borral?
Egyiptomban nem ittak bort a pászkán, és Jehova nem is adta parancsba, hogy legyen bor ezen az ünnepen. Ez a szokás később alakult ki. Jézusnak nem volt ellenvetése a pászkavacsorán használt borral kapcsolatban, sőt ivott is bort az apostolaival, és később, amikor bevezette az Úr vacsoráját, az emlékünnepet, akkor felkínált egy pohár bort az apostolainak, hogy igyanak belőle a Lukács 22:15–18, 20 versei szerint. Ez fontos részlet a kérdéseddel kapcsolatosan.
"És így szólt hozzájuk: „Nagyon vártam már, hogy megegyem veletek ezt a pászkát, mielőtt szenvedek, mert mondom nektek, hogy nem eszem azt újra, míg mindaz, amit a pászka jelképez, be nem teljesedik Isten királyságában.” És elvett egy poharat, hálát adott, és ezt mondta: „Vegyétek ezt, és adjátok tovább egymásnak magatok között, mert mondom nektek, hogy mostantól fogva nem iszom bort addig, míg el nem jön Isten királysága.”
20. Ugyanígy vett egy poharat is, miután megvacsoráztak, és ezt mondta: „Ez a pohár jelképezi a véremen alapuló új szövetséget, és ez a vér ki lesz ontva értetek."
Hol látható itt bármilyen kannibalizmus?? JELKÉPEK, amelyeket ma is ugyan úgy használnak, ahogyan Krisztus is tette, hiszen ő maga hagyta ezt meg, miután a tanítványaival megkötötte az új szövetséget.
Lukács 22:19
"És vett egy kenyeret, hálát adott, megtörte, és odaadta nekik, ezt mondva: „Ez jelképezi a testemet, melyet értetek adok. Ezentúl ezt tegyétek, hogy megemlékezzetek rólam.”
Nem azt mondta, hogy ez a testem! Azt mondta, "es JELKÉPEZI a testemet"
Szó sincsen pogány eredetről! Hiszen Krisztus szava, tette, soha nem lehet pogány ererdetű!
"Mi értelme egy ilyen szertartásnak?" - kérdezed. Úgy tűnik ez az alapja a kérdésednek. Mert ha nem tudod/érted az Új szüvetség jelentését, jelentőségét az életedre vonatkozóan, akkor tényleg nem tudhatod mit jelképez a bor, és a kenyér. De mivel ez meghatározza az egész életedet, illetve a jövődet, érdemes lenne alaposan utána nézned.
Mindezzel csak az a probléma, hogy ez már az őrtorony ferdítése és a Szentírás meghamisítása. Az eredeti görög szövegekben sehol sem szerepel, hogy "jelképezi", amit ti belehamisítottatok. Például a Károli fordításban így szerepel:
"És minekutána a kenyeret vette, hálákat adván megszegé, és adá nékik, mondván: Ez az én testem, mely ti érettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre. Hasonlóképen a pohárt is, minekutána vacsorált, ezt mondván: E pohár amaz új szövetség az én véremben, mely ti érettetek kiontatik."
De minden fordításban hasonlóan írják, hiszen az eredeti görögben is ekként van.
"De ha Jézus meghalt kb. 2000 éve akkor hogyan lehetne kannibalizmus, hogyan ehetnének a testéből?
A keresztények bort isznak és kenyeret esznek eme szertartáson és ezt veheted szó szerint."
Azért fogalmaztam úgy hogy ez szimbolikus kannibalizmus. A kérdésre amúgy nem válaszoltál. Mi értelme egy ilyen szertartásnak?
"Teljesen mindegy hogy része vagy nem része. Akkor is bálványimádás! Pontosan annyira az amennyire te komolyan gondolod hogy a kenyér és bor fogyasztása az kannibalizmus! Hajszálnyi különbség sincs a kettő között!"
Ég és föld a különbség. Az iszlám tanoknak nem része a kába kő csókolgatása, ellenben a keresztény tanítás része a kenyér és bor elfogyasztása ami Jézus testét és vérét jelenti. Honnan vetted a bálványimádást? Nem ez a kérdés. Amúgy ha te megcsókolod a szeretteidet már bálványimádó vagy?
"Mert ha nem tudod/érted az Új szüvetség jelentését, jelentőségét az életedre vonatkozóan, akkor tényleg nem tudhatod mit jelképez a bor, és a kenyér. De mivel ez meghatározza az egész életedet, illetve a jövődet, érdemes lenne alaposan utána nézned."
És mi a válasz?
"És vett egy kenyeret, hálát adott, megtörte, és odaadta nekik, ezt mondva: „Ez jelképezi a testemet, melyet értetek adok. Ezentúl ezt tegyétek, hogy megemlékezzetek rólam.”Nem azt mondta, hogy ez a testem! Azt mondta, "es JELKÉPEZI a testemet"
Ha csak arról lenne szó hogy kenyeret esznek és bort isznak megemlékezve erről az eseményről nem lenne kannibalizmus, de ha azt mondják közben hogy ez Jézus teste és Jézus vére majd megeszik és megisszák, bizony már kannibalizmus.
Áldjad ember e nagy Jódat,
Kenyérszínben Megváltódat,
Itt jelen van szent testével, édes Jézus,
Jelen vagyon szent vérével, áldott Jézus.
Itt az Isten gazdagsága,
Bűnös lelkek nagy váltsága,
Minden jónak nagy bősége, édes Jézus,
Gyarló szívek erőssége, áldott Jézus.
Itt az égnek megnyitója,
Kegyelemnek meghozója,
Egész világ drága díja, édes Jézus,
Az Istennek örök Fia, áldott Jézus.
Itt lelkünknek orvoslója,
Bús szívünknek vidítója,
Elrejtezett kenyérszínben, édes Jézus,
Az oltári nagy Szentségben, áldott Jézus.
Ember, higgy az Úr szavának,
Csalhatatlan mondásának,
Teste étel, azt tanítja, édes Jézus,
Vére ital, bizonyítja, áldott Jézus.
Nem emléke szent testének,
Nem csak jele szent vérének,
Igaz teste ez, úgy mondá, édes Jézus,
És vérének nyilván vallá, áldott Jézus.
Itt van tehát istensége,
S evvel együtt embersége,
Kérésünket meghallgatja, édes Jézus,
És bűnünket megbocsátja, áldott Jézus.
Kérjük, adja ránk áldását,
Irgalmának kútforrását,
Legyen velünk a végórán, édes Jézus,
S üdvözítsen holtunk után, áldott Jézus.
Vidiripi
"Azért fogalmaztam úgy hogy ez szimbolikus kannibalizmus."
Aztán meg másképp fogalmaztál! 8. komment "Akár szimbolikusan kell érteni akár szó szerint, ez kannibalizmus."
Szóval el kellene döntened hogy akkor melyik is! Mivel írták neked hogy ez szimbolikus. De sajnos odáig nem jutsz el hogy a két fogalmat elkülönítsd egymástól.
Állításod szerint nem provokálni akarsz, hanem megérteni. De még a nyelvtani fogalmakat sem érted ,akkor hogyan akarsz akkor megérteni egy vallási dolgot? Így nem is fogod megérteni!
De nézzük egy kicsit másképp a dolgot! Mi értelme egy ilyen szertartásnak? Mi értelme van annak hogy a muszlimok Mekka felé fordulnak amikor imádkoznak? Allah talán Mekkában lakik? Vagy a Kába Kő miatt fordulnak arra? De akkor az nem bálványimádás?
Csak kérdezem! Mert én sem értem!
"Az iszlám tanoknak nem része a kába kő csókolgatása, ellenben a keresztény tanítás része a kenyér és bor elfogyasztása ami Jézus testét és vérét jelenti."
Nem része az iszlám tanoknak? De még is szertartásosan végzik ezt a cselekedetet. Akkor a muszlimok igazából nem is muszlimok hanem mohamedánok? Hiszen Mohamed is így cselekedett!
"Honnan vetted a bálványimádást?"
Pontosan onnét ,ahonnét te vetted a kannibalizmust!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!