A főbb vallásoknál a kannibalizmus minden esetben kerülendő?
Úgy hogy az egyént nem te ölted meg, és úgy fogyasztasz belőle. Például egy vészhelyzet esetén, nem élvezetből és rituális célból.
Ugye itt is ez volt a helyzet. Vagy ez esetben lőttek az üdvösségnek vagy a megvilágosodásnak?
Van egy rabbinikus elv/szabály,amely levezethető a Bibliából:pikuách nefes (élet/lélek megmentése)
E szerint az életmentés érdekében minden erkölcsi és egyéb parancs áthágható.
(kivétel:gyilkosság,házasságtörés,bálványimádás,okkultizmus)
Hát kedves első, nem azokat kérdeztem akik épp ilyen helyzetben vannak. Vagyis remélem akik ide írogatnak azoknak nem kell ilyenre épp ráfanyalodni.
Roland G.
Vagyis ebben az esetben megengedhető lenne a szituáció, ugye gyilkosság nem történt. Az életmentés pedig adja magát.
Roland G :
Jol ertem, az "(élet/lélek megmentése)" erdekeben a kannibalizmus ok, de a "házasságtörés" nem ?
Ez azt jelentene hogy inkabb megeszel egy lanyt mind hogy sexelnel vele ha eletveszelyben vagy ?? :)))
787Dreamliner
Várjál házasságtörésről van szó. Ha hajadon akkor nincs házasságtörés, ha mégis férjezett akkor ezek szerint marad a kés meg a villa. :))
Erről jut eszembe, egy tanítvány odamegy a rabbihoz. És kérdi tőle, „Rabbi! Kérlek mondd meg nekem, szabad-e a Tóra olvasása közben dohányozni?”
A rabbi erre ezt felelte: „Fiam, tudhatnád, hogy a Tóra olvasása közben tilos dohányozni!”
Aztán erre a tanítvány megint kérdez. „Rabbi! Kérlek mondd meg nekem, szabad dohányzás közben a Tórát olvasni?”
„Persze fiam. A Tórát mindig szabad olvasni, még dohányzás közben is.”
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!