A főbb vallásoknál a kannibalizmus minden esetben kerülendő?
Úgy hogy az egyént nem te ölted meg, és úgy fogyasztasz belőle. Például egy vészhelyzet esetén, nem élvezetből és rituális célból.
Ugye itt is ez volt a helyzet. Vagy ez esetben lőttek az üdvösségnek vagy a megvilágosodásnak?
A valaszok alapjan mintha az lett volna a kerdes hogy :
" Ki tud egy jo zsidoviccet ?" :)
Hat itt van egy :
Az alkoholtilalom ideje alatt Kohn és Grün sunyiban alkohollal kereskednek. Kohn lebukik, és két évre ítélik. Szabadulása után hazamegy és látja, hogy Grün háza előtt hosszú sor kígyózik. Az emberek egyenként bemennek és egy üveg whiskyvel jönnek ki. Kohn este átmegy Grünhöz és kérdezi tőle:
- Mondd csak Grün, szabad már alkoholt eladni? Megszüntették a tilalmat?
- Dehogy is szüntették meg, még mindig tilos.
- Hát akkor te hogy mersz alkoholt árusítani?
- De kedves Kohn, én nem árusítok alkoholt!
- Ne viccelj már, hogyan magyarázod akkor meg, hogy az emberek sorba állnak a házad előtt és egy üveg whiskyvel jönnek el onnan?
- Félreértetted a helyzetet. Én csak feladtam egy hirdetést az újságban, hogy elvesztettem 50 dollárt a buszon, és a becsületes megtalálót egy whiskyvel jutalmazom!
Kohnnak adnak egy táskányi röplapot és ejtőernyővel átdobják a frontvonalon az arabokhoz. Eltelik egy nap, eltelik a második, de Kohn nem érkezik vissza. Harmadik nap jelentkezik a felettesénél.
- Hol volt maga ennyi ideig? Azt a táska röplapot egy óra alatt szét lehetett volna szórni.
- Hát, szétszórni igen, de eladni!
Akkor térjünk vissza a témához ha lehet.
Szóval...Két kannibál beszélget egy kirándulás előtt.
- Te meg hova hozod azt az eszkimót?
- Nem azt mondták, hogy mindenki hozzon magával hideg élelmet? :)))
Roland, Erre nem lehet nem reagalni :)
Kannibálföldön egy utazó betér egy étterembe. Az étlapon ez áll:
Paprikás vadász: 5 dollár
Nyárson sült halász: 6 dollár
Roston sült politikus: 55 dollár
Megkérdezi a vendég:
- Miért kerül többe a politikus?
- Na de Uram! Tudja mennyibe kerül a politikusok tisztára mosása?
Valóban a pikuákh nefesnél (פיקוח נפש) lehet kivételezni ,de a kannibalizmus minden körülmény között tiltott.
Mivel I-ten az embereket az állatok felé emelte...
Üdv!
A kisegér megy a sivatagban.
Már majdnem éhen hal, amikor szomjan hal. :)))
Az ember értékesebb,mint az állat.Szerinted a pikkúách nefes elve alapján éhen kellett volna halniuk?A Tóra is az ember életét védelmezi.
A zsido.com-on olvasható az Auschwitzban megtörtént sajnálatos eseményekről,valamint háláchikus kérdésekről.A kannibalizmus is szóba kerül és az egyik Rabbi a következőket állítja e kérdésről:
"Miután áttanulmányoztam a háláchá forrásait ezt a kérdést illetően, arra jutottam, hogy a túlélés érdekében megengedett egy emberi holttest húsából fogyasztani."
A sátánizmusnál még dícséret is jár érte talán...
A másik válasz:
Grün haldoklik, és a betegágyánál megjelenik a fiam, akihez így szól:
-Drága egyetlen fiam! Nézd ezt a karórát! Ez egy családi ereklye! Én ezt a karórát még az én apámtól kaptam, aki a te nagyapád volt. Az én apám az én nagyapámtól kapta, aki a te dédnagyapád volt, és ő pedig az ő apjától kapta, aki a te ükapád volt. Édes fiam! Én ezt az órát most eladom neked...
* megjelenik a fia
(na így akartam),
de van egy másik ez szerintem ütősebb:
A Kohnt besorozzák az izraeli hadseregbe a gyalogsághoz.
Egy fórró nyári napon egyszer csak a kiképzőtiszt szeme láttára egy árnyas fa alatt keres menedéket, amiért természetesen ez tajtékzik a dühtől, és ráordít Kohnra:
"Mit képzel? Mit csinál itt? Ki adott magának erre engedélyt?"
Mire Kohn:
"Az angol Királynő"
A kiképzőtiszt csak néz...
Kohn:
"Amikor régebben a Brit Hadseregben szolgáltam ott is egyszer lefeküdtem egy fa alá, amikor ilyen embert próbáló hőség volt, és éppen arra járt a Királynő, és látva a dolgot azt mondta: 'Mit képzel hol van? Ezt majd az izraeli hadseregben csinálhatja (de itt nem)'..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!