A főbb vallásoknál a kannibalizmus minden esetben kerülendő?
Úgy hogy az egyént nem te ölted meg, és úgy fogyasztasz belőle. Például egy vészhelyzet esetén, nem élvezetből és rituális célból.
Ugye itt is ez volt a helyzet. Vagy ez esetben lőttek az üdvösségnek vagy a megvilágosodásnak?
Remek ! :)
Erre illik valaszolnom :
A rabbi, sok évi lemondás után elhatározza, hogy megkóstolja a disznóhúst. Bemegy egy étterembe, rendel egy sült malacot, ám miközben várja, hogy a pincér kihozza az ételt, hirtelen ismerőseinek egy csoportját pillantja meg. Azok is észreveszik és odaülnek az asztalához. Ekkor megjelenik a pincér, kezében egy hatalmas tálcával, amin egy egész sült malac fekszik, a szájában egy almával. Döbbent csend, ám a rabbi feltalálja magát:
- Ez igen! Az előbb rendeltem egy sült almát, és nézzétek, hogy hozták ki !
Nekem is ez a vicc jutott eszembe! :)))
Ez is jó! :)
Két tanítvány vitás kérdésben a rabbihoz fordul: tegyen igazat köztük. A rabbi behívja az elsőt, meghallgatja, majd azt mondja: „neked igazad van”. Behívja a másikat, azt is meghallgatja, majd neki is azt mondja: „igazad van”. A titkár, aki jelen van a kihallgatáson méltatlankodva kérdezi a rabbit: - Rabbi! Halottam mindkettő érveit. Nem lehet mindkettőnek igaza! Mire a rabbi: - Látod? Neked is igazad van! :)))
Koszonet Rolandnak is :)) Remek
Nem " uberelni " akarom az elottem irottakat, de itt a szemelyes kedvencem :
Az öreg zsidó sétál a tengerparton egyetlen unokájával. Hirtelen egy hatalmas hullám elragadja a kisfiút.
Az öreg felnéz az égre és így szól:
- Ó uram, ő volt az én egyetlen unokám, hogy vehetted el tőlem ilyen borzasztó módon? A fiam és a felesége sose fogja mag túltenni ezen a veszteségen.
Egy újabb hatalmas hullám visszalöki a kisfiút az öreg lábához.
A nagyapa felnéz az égre és így szól:
- Volt rajta egy kalap is!
De jó :))))) Nagyon nevetek.
Mára az utolsó és hagyjatok :)))))))
- Mi a különbség a gazdag és a szegény zsidó között?
- ???
- A szegény zsidó saját maga mossa a Mercedes-ét.
Kicsit elkanyarodtunk a ferjezett asszonyok kannibalizalasanak dilemmajatol, de jok voltak a viccek nagyon :)
Bucsuzoul itt egy vicc , mar az ujvilagbol :
Egy zsidó férfinak megdöglik a szamara, de azt mondja a feleségének, hogy ne aggódjon, ebből talan lehet pénzt csinálni, majd kisorsolja tombolán.
- De hiszen ez lehetetlen! - mondja a felesége. Egy döglött szamár senkinek sem kell!
- Nyugi, nem fogják megtudni, hogy döglött.
A feleség nem nagyon hisz ebben, de este a férje tényleg egy köteg pénzzel tér haza, és büszkén újságolja:
- Eladtam 1000 sorsjegyet, darabját 1 dollárért, és nyertem 999 dollárt.
- Senki nem reklamált, hogy döglött a szamár?
- Csak az az egy ember, aki nyert, de annak visszaadtam az 1 dollárját.
Jóó! :))
Igaz hogy elkanyarodtunk, de még a kérdéstől is. De majd úgyis jönnek mások is akik visszaterelik a mederbe a témát. :)
Kohn bácsi meglátogatja a dúsgazdag rokonát New Yorkban. A rokon kitesz magáért, körbevezeti Kohnt a város nevezetes helyein, sztorizgatnak, beszélgetnek. Egyszer csak megkérdi Kohn:
- És mond csak fiam, csak így egymás között, mégis miből élsz?
- Üdítő automatákat működtetek, saját hálózattal. Nézd csak Kohn bácsi, itt is van egy éppen, ki is próbálhatod.
Az öreg megvizsgálja, majd az útmutatás szerint beledob egy dollárt, megnyomja a gombot, majd vár. A gép kiad egy poharat. Kohn tovább vár, de semmi.
- Mondd csak fiam, mennyibe kerül egy ilyen pohár?
- Öt centbe.
- Hm. Ügyes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!