Miből lett az ősrobbanás?
Az a valami, amiből az ősrobbanás létrejött, az honnan keletkezett? Valószínűnek tartják a tudósok, hogy Isten teremtette?
Köszönöm a válaszokat?
"Miből lett az ősrobbanás?"
Ez az egymillió dolláros kérdés, egyelőre senki nem tudja a választ.
"Valószínűnek tartják a tudósok, hogy Isten teremtette?"
Nem, nem tartják valószínűnek.
"Az a valami, amiből az ősrobbanás létrejött, az honnan keletkezett?"
Az Ősrobbanás a jelenlegi kozmológiai modellünk horizontja. Senki nem tud róla semmit, csak azt, hogy a jelenlegi modellünk eddig enged ellátni, és tovább nem. Ezért nem tudja senki, honnan került az a valami oda, és hogyan, meg hogy miből volt.
"Valószínűnek tartják a tudósok, hogy Isten teremtette?"
Tudományos szempontból nem létezik semmiféle isten, addig amíg 1. nincs definiálva, 2. nem tesztelhető/mérhető.
Köszönöm a válaszokat!
@2 Nem a tudományt kérdeztem, hanem a tudósokat! A kettő nem azonos. A tudomány nem foglakozik (és soha nem is fog) Istennel foglalkozni, mert nem a hatásköre! Az eszköz pedig neked is megvan: a lelked. Ezzel bármikor érzékelheted az Urat!
Miért jó, hogy kevered a vallási hablatyot a tudománnyal?
Te magad írtad le, hogy az istenségek és természetfeletti lények bizonyítása nem tartozik a természettudomány hatáskörébe. Ezáltal amúgy a tudósok hatáskörébe sem.
Márpedig egyetlen módszertan létezik a világ megismerésére, az pedig a tudományos módszertan. Nincs helye ott lélekdetektornak meg bármilyen természetfelettu humbugnak.
Nincs határterület. Pont.
Hát nem tudtam, hogy erről lesz szó, de legyen. Az Úr létezésére vannak tények, de hinned is kell benne, az Ő útját kell követned. Ezt a Biblia világosan leírja. Így a túlvilágon üdvözülhetsz, mert számodra fontos a kinyilatkoztatás. Ez a Te döntésed, mert az Úr szeret téged és szabad akaratod van!
Olyan teleszkóp vagy mikroszkóp sosem lesz, amivel láthatod a Teremtőt. Erre ne várj. Igen, az Úr nem a tudomány hatásköre. Én azonban tudományban dolgozom és így látom, hogy az Úr nyoma ott van mindenen a teremtett világban. A DNS-száltól a teljes bioszféráig. És képes vagyok összeegyeztetni az Írással, mert látok! Csak kövesd a nyomokat. Neked is jobb lesz, mert ha hiszel, boldog vagy!
"3. Lelkemet megvidámítja, az igazság ösvényein vezet engem az ő nevéért.
4. Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy; a te veszsződ és botod, azok vigasztalnak engem." (Zsolt. 23.)
Itt világosan beszél az Írás: az igazsághoz Ő vezet, az igazsághoz (többek között az anyagi világ megismeréséhez) csak az Úr által juthatsz!
Tehát adott egy mesekönyv amit valamikor megírtak, te pedig szó szerint értelmezed.
Ez a tudomány topik, itt nincs szükségünk hittérítőkre. Objektíven vizsgáljuk a tényeket, nem pedig vallási preferenciák alapján (DNS-be teremtést látni), amiket egy fantáziakönyv állít.
Valamilyen szinten össze lehet egyeztetni a vallást a tudománnyal. Te nem ezt teszed, hanem összekevered a kettőt.
Ha az ősrobbanásról beszélsz a tudomány topikban, akkor hanyagold az Írásra meg Úrra való hivatkozást, mert nincs köze hozzá.
Kiegészítve azzal, hogy a vallásoknak és a Bibliának semmiféle kézzelfogható eredménye nincsen a világ megismerésében. Ez tény.
Tehát amíg az objektív, racionális megismerés a cél, addig nem hagyatkozhatunk a vallásra és nem is keverhetjük a kettőt. Mivel már teremtésről beszélsz illetve szó szerint értelmezve a könyvet, arról hogy csak a Teremtőn keresztül ismerhetjük meg a világot... így gyaníthatóan összekeveredtek a fejedben olyan dolgok amik szigorúan komplementerként működhetnek csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!