Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek az ateizmusról?

Lifeless kérdése:

Mi a véleményetek az ateizmusról?

Figyelt kérdés

Igazából azért teszem fel ezt a kérdést, mert én keresztény vallású családból származom, magam is egészen mostanáig keresztény voltam, vakon hittem Istenben, sokat imádkoztam hozzá, de ahogy az elmúlt pár napban visszaemlékeztem, hogy mennyire több rossz történt velem, mint jó, és végigtekintettem a történelmet (hogy csak a múlt században mennyi értelmetlen háború volt, emberi gonoszság, kapzsiság, zsarnokság, különböző ideológiák miatt hány ártatlan embernek kellett szörnyű halált halni) és hogy a mai napig mennyi minden rossz történik világszerte, és hogy ma is hány fiatalnak kell meghalnia egy súlyos társadalmi problémára visszavezethető jelenség miatt, gondolok itt a bullying-ra (hogy hányan lesznek öngyilkosok emiatt, és hogy, főleg Amerikában, előtte sok elszenvedő iskolai lövöldözést is csinál előtte), megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy létezik-e Isten, és ha igen, miért hagyta és miért hagyja, hogy ezek a dolgok megtörténjenek.

Erről szeretnék véleményeket kérdezni.

2019. máj. 29. 21:09
1 2 3 4
 31/38 imakommandós ***** válasza:
16%

Nem találkoztál még Istennel.

Ne kételkedj hanem higgyj!

2019. jún. 1. 12:08
 32/38 anonim ***** válasza:
74%

" A felhozott példádra annyit, a sellőket ha olvasod, azt mesében szoktad. Tudjuk ki találta ki és tudjuk, hogy kitaláció. Míg Istenről és a keletkezésünkről semmit nem tudunk. Pontosabban a Biblia tisztaz mindent. Van aki elhiszi, van aki tagadja, ami van. Mindekinek szabad akarata van erre a tevékenységre. "

Eszerint elismered,hogy bár a sellőkről szóló könyv mese,de a Biblia is kétes eredetű,tehát, semmi okunk bízni a hitelességében. Így gondolod? Csak mert ezzel így nem bizonyítottál semmit.

2019. jún. 1. 13:16
 33/38 anonim ***** válasza:
22%

De, egyet bizonyított:

olyat is lehet tagadni, ami tényleg nem létezik.

2019. jún. 1. 13:27
 34/38 A kérdező kommentje:

"De a te feltevésre relatív könnyű lenne a vallásos válasz: Isten szabad akaratot adott, az iskolai szekírozás meg zsarnokság meg háború meg ennek a következménye."

És ha Isten látja, hogy hány fiatalnak megy így tönkre az élete, hányan dobják el maguktól az életüket, miért nem változtat ezen? Csak reménykedem, hogy (hogy amennyiben létezik) Isten azokkal az emberekkel, akik szabad akaratukból másokat bántanak, minimum átélteti velük ugyanezt az érzést.

2019. jún. 2. 01:31
 35/38 A kérdező kommentje:
#6-tól van az előbbi idézet
2019. jún. 2. 01:32
 36/38 anonim ***** válasza:
14%
,,Eszerint elismered,hogy bár a sellőkről szóló könyv mese,de a Biblia is kétes eredetű,tehát, semmi okunk bízni a hitelességében. Így gondolod? Csak mert ezzel így nem bizonyítottál semmit." Előszőr nevetek egy nagyot és utána megpróbálom megkeresni a kommentemben azokat a kifejezéseket, amiket te írtál.... :)
2019. jún. 4. 23:11
 37/38 anonim ***** válasza:
63%
Nevetgélhetsz felőlem (mert ez egy roppant kultúrált reakció volt,de tudom,nektek szabad),de ez jött le az írásodból. Azzal érveltél,hogy a sellők eredetét ismerjük,ebből az jön le,hogy a Bibliáét nem,innentől meg semmi okom bízni benne,sőt,mindent aszerint alakítani,amit egy kétes eredetű könyvben leírtak. Utána te magad írod,hogy csak hinni lehet benne,ami megint arra utal,hogy az embernek fingja se lehet,hogy ki írta és mi céllal,de azért higgyük el,hogy Isten ihlette és éljünk aszerint. Nem gondolod,hogy ha már valamibe belehelyezed a bizalmad,meg az egész életed,akkor abban legalább biztosnak kellene lenned? Az,hogy hiszed,hát édes kevés. Én sem fogok kútba ugrani,mert """"hiszem"""",hogy egy vadidegen ember majd segít. Na,lehet megint kacagni,a saját értelmi szintedről állít ki bizonyítványt,hogy komoly dolgokon vihorászol.
2019. jún. 5. 08:35
 38/38 anonim ***** válasza:
14%
Azt hiszem értelmezési problémák állnak fennt kettőnk között, nem tudjuk, vagy nem akarjuk megérteni, amit a másik ír. Eleve mi az, hogy nekünk lehet? Kiknek? Római katolikusnak lettem keresztelve, de nem járok misére. Nem értem a többes számot. 🤔 Egy szóval nem mondtam, hogy a Bibliát csak elhinni lehet. Miből gondolod? Hol írtam? Azt írtam, valaki elhiszi, hogy Istentől ihletet, valaki nem. Bele van írva, de mindegy. A boltba ha veszel egy árut, rá van írva mit tartalmaz, vagy elhiszed, vagy nem. Némely szavak kiemelésén tőlem vitazhatsz, de a szövegkörnyezetet is kéne nézned. A katolikus bibliáknak van része, pl a Tóbiás, Judit könyve, ezek apokrif iratok. Van még több is benne. Na pl azt nem Isten mondta és azokba amik vannak, nem igazak, de ezek csak katolikus fordításban vannak. Tőlem vitázhatsz ezen is, oda van írva deuterokanonikus könyvnek tekinti a katolikus egyház, a szó jelentése pedig másodkanonizált, protestáns szóhasználattal apokrif irat. A reformált bibliákban nincs benne.
2019. jún. 5. 14:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!