Mi a véleményetek az ateizmusról?
Igazából azért teszem fel ezt a kérdést, mert én keresztény vallású családból származom, magam is egészen mostanáig keresztény voltam, vakon hittem Istenben, sokat imádkoztam hozzá, de ahogy az elmúlt pár napban visszaemlékeztem, hogy mennyire több rossz történt velem, mint jó, és végigtekintettem a történelmet (hogy csak a múlt században mennyi értelmetlen háború volt, emberi gonoszság, kapzsiság, zsarnokság, különböző ideológiák miatt hány ártatlan embernek kellett szörnyű halált halni) és hogy a mai napig mennyi minden rossz történik világszerte, és hogy ma is hány fiatalnak kell meghalnia egy súlyos társadalmi problémára visszavezethető jelenség miatt, gondolok itt a bullying-ra (hogy hányan lesznek öngyilkosok emiatt, és hogy, főleg Amerikában, előtte sok elszenvedő iskolai lövöldözést is csinál előtte), megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy létezik-e Isten, és ha igen, miért hagyta és miért hagyja, hogy ezek a dolgok megtörténjenek.
Erről szeretnék véleményeket kérdezni.
Nem találkoztál még Istennel.
Ne kételkedj hanem higgyj!
" A felhozott példádra annyit, a sellőket ha olvasod, azt mesében szoktad. Tudjuk ki találta ki és tudjuk, hogy kitaláció. Míg Istenről és a keletkezésünkről semmit nem tudunk. Pontosabban a Biblia tisztaz mindent. Van aki elhiszi, van aki tagadja, ami van. Mindekinek szabad akarata van erre a tevékenységre. "
Eszerint elismered,hogy bár a sellőkről szóló könyv mese,de a Biblia is kétes eredetű,tehát, semmi okunk bízni a hitelességében. Így gondolod? Csak mert ezzel így nem bizonyítottál semmit.
De, egyet bizonyított:
olyat is lehet tagadni, ami tényleg nem létezik.
"De a te feltevésre relatív könnyű lenne a vallásos válasz: Isten szabad akaratot adott, az iskolai szekírozás meg zsarnokság meg háború meg ennek a következménye."
És ha Isten látja, hogy hány fiatalnak megy így tönkre az élete, hányan dobják el maguktól az életüket, miért nem változtat ezen? Csak reménykedem, hogy (hogy amennyiben létezik) Isten azokkal az emberekkel, akik szabad akaratukból másokat bántanak, minimum átélteti velük ugyanezt az érzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!