Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek az ateizmusról?

Lifeless kérdése:

Mi a véleményetek az ateizmusról?

Figyelt kérdés

Igazából azért teszem fel ezt a kérdést, mert én keresztény vallású családból származom, magam is egészen mostanáig keresztény voltam, vakon hittem Istenben, sokat imádkoztam hozzá, de ahogy az elmúlt pár napban visszaemlékeztem, hogy mennyire több rossz történt velem, mint jó, és végigtekintettem a történelmet (hogy csak a múlt században mennyi értelmetlen háború volt, emberi gonoszság, kapzsiság, zsarnokság, különböző ideológiák miatt hány ártatlan embernek kellett szörnyű halált halni) és hogy a mai napig mennyi minden rossz történik világszerte, és hogy ma is hány fiatalnak kell meghalnia egy súlyos társadalmi problémára visszavezethető jelenség miatt, gondolok itt a bullying-ra (hogy hányan lesznek öngyilkosok emiatt, és hogy, főleg Amerikában, előtte sok elszenvedő iskolai lövöldözést is csinál előtte), megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy létezik-e Isten, és ha igen, miért hagyta és miért hagyja, hogy ezek a dolgok megtörténjenek.

Erről szeretnék véleményeket kérdezni.

2019. máj. 29. 21:09
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
25%

Én pont az ellentéted vagyok. Én családom nem vallásos, sosem kaptam vallásos nevelést. Fiatal felnőttként megtapasztaltam a hit erejét, Isten fontos lett az életemben. Átformált, és átformáltam a világképemet.

Olvasva a kérdésedet gondolkodóba estém, hogy amíg ateista voltam, Isten nélkül éltem, mennyire negatív ember voltam( nem célozgatok h minden ateista az, csak rólam van szó)

"de ahogy az elmúlt pár napban visszaemlékeztem, hogy mennyire több rossz történt velem,"

Én pedig ahogy ma imádkoztam eszembe jutott, mennyi sok jó dolog történik velem, amiért hálás lehetek. Én is dolgozom, anyagi gondjaim vannak, és szerencsétlen az életem, de gyönyörű, mert Istentől van. Minden negatívat eldobok, és ezt kéne tennie mindenkinek. Ha ezt tennék az emberek a történelem nem lett volna ilyen, nem lennének öngyilkosok. Aki Istenre hallgat, az nem vállna sorozatgyilkossá, mert egy hívő tiszteli az életet. A sok rosszat nem szabadna az ateistáknak Istenre kenni, hogy ha van, akkor az Ő hibája, és még kell értéketek, hogy az ember az bűnös, és ezért ilyen rossz a világ.

"

mai napig mennyi minden rossz történik világszerte,"

Mai napon mennyi szép dolog történik, abba gondolj bele. Mennyi szerelmes fiatal öleli meg egymást, és ugye Isten= szeretet. Mennyi kisgyerek születik, vagy úton van,esetleg most készül 😉 a gyönyörű számunkra tökéletessé formált bolygó szépségei, minden egyes szívdobbanásod, amiért hálásak lehetünk.Sorolhatnám végtelenségig. És Isten szeretete, mert szeretve vagy általa.

Mind-mind ezek ellentéte Isten ellentéte, és aki ezek ellen tesz, az Isten ellen cselekszik. Nagyon sajnálom hogy ateisták is ebbe tartoznak, amikor a világi szörnyűségeket Isten hibájának kiáltják ki, csak azért, hogy a hívőket eltántorítsak tőle, hiszen nem hisznek Istenben. Ez csak egy töredéke amit az ateistákról gondolok, ez jutott eszembe, és hálás vagyok Istennek, hogy én ebből kinőttem végre 🙂

27f

2019. máj. 30. 19:24
 22/38 KZitus ***** válasza:
24%

Szia

"...vakon hittem Istenben,...." - írod. Természetesen nem szeretnélek megbántani, de az összes hozzászólásaid is ezt a véleményedet tükrözi. Te úgy hittél Istenben, hogy vajmi keveset tudtál róla.

Higyan lehet hinni abban, akit nem ismerünk? Mire épül a hited? Olvastad ezt krisztustól?(főpapi imájának a része):"Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust." János 17:3

Ha nem ismered Istent, és Krisztust, hogyan hihetnél bennük? A teljes Biblia az ismeretség forrása. Ha megismered őket belőle, soha nem találsz majd ellentmondást a tanításaikban! Ha megismered Krisztust, megérted, miért mondja az egyik helyen azt: "békességet hoztam", a másik helyen azt:"nem békességet hoztam". Mind a kető igaz! Attól függőenm kinek mondja.

Ateista voltam, bár gyermekkoromban engem is megkereszteltek. De üres, értelmetlen, céltlan volt az életem addig, ameddig meg nem "ismerkedtem" a Teremtőmmel, csodálatos Istenemmel:-)

Hidd el, Isten nélkül nincsen élet, csak vegetálás....

2019. máj. 30. 20:57
 23/38 anonim ***** válasza:
5%

,, Ez így ostobaság. Ha a gyerekem megnéz majd egy mesét,vagy egy könyvben olvasok neki sellőkről,én nyilván tagadom a létüket,ez alapján akkor vannak sellők?"

Kedves válaszoló, talán azzal megtisztelhetnél, hogy kultúráltan fejezed ki a véleményed, és nem kritikálsz. Ha más véleményen vagy, akkor írd le. Köszönöm. A felhozott példádra annyit, a sellőket ha olvasod, azt mesében szoktad. Tudjuk ki találta ki és tudjuk, hogy kitaláció. Míg Istenről és a keletkezésünkről semmit nem tudunk. Pontosabban a Biblia tisztaz mindent. Van aki elhiszi, van aki tagadja, ami van. Mindekinek szabad akarata van erre a tevékenységre.

2019. máj. 30. 21:34
 24/38 anonim ***** válasza:
84%

" Kedves válaszoló, talán azzal megtisztelhetnél, hogy kultúráltan fejezed ki a véleményed, és nem kritikálsz. Ha más véleményen vagy, akkor írd le. "

Na igen. Az első hozzászólásomban nagyon le akartam írni,hogy miért szoktam általában kivételezni a tanúkkal,és ha nem is degradálom a hívőket,de őket igen. Ezért. Mert ráröppennek az emberre és igen könnyen kihúzzák azt a bizonyos gyufát,mikor millió meg egy helyről tudnék idézni,ahol tanúk olyan stílusban beszéltek másokkal,hogy egy részeg kocsmatöltelék csillogó szemekkel rázott volna kezet velük,de bezzeg ha valaki csak annyit merészel írni,hogy "ostobaság",az már mélyen le van sajnálva,mert milyen csúnya és kultúrálatlan. Csak annyit reagálnék erre kedves tanú,hogy mégcsak nem is a személyednek szólt a kritika,hanem a tannak,amit képviselsz,de kiharcoltad magadnak,hogy te is kapj egy keveset,mert ritka álszent volt a megnyilvánulásod. Hagyom,hogy rájöjj,hogy mégis miért,mert gyanítom,hogy a kommentem első feléből nem fog leesni,ha abból indulok ki,ahogy eddig értelmezted az írásom.

2019. máj. 30. 22:03
 25/38 anonim ***** válasza:
91%
Sry,tényleg nem akartam magam ellen beszélni,de soha nem csíptem,mikor a tanúk akartak nekem az erkölcsről beszélni,holott,amiket láttam tőlük itt (le is vannak fotózva a kedvenceim,mielőtt hazugnak is lennék címkézve a kultúrálatlan mellé) az egyszerűen fergeteges.
2019. máj. 30. 22:09
 26/38 anonim ***** válasza:
83%

Igen, néha hülyének tettetik magukat.

Vagy süketnek.

BAMBUSZ: még nem sikerült válaszolnod, hogy tagadod-e az örökmozgókat?

2019. máj. 30. 22:30
 27/38 anonim ***** válasza:
39%
Honnan veszed, hogy én tanú vagyok? 😂 Én nem vagyok Jehova tanúja, már bocsánat..
2019. máj. 30. 23:35
 28/38 anonim ***** válasza:
83%
De a kérdésre ettől még válaszolhatsz, nem?
2019. máj. 30. 23:38
 29/38 anonim ***** válasza:
32%
Az örökmozgókról ha ez valamiféle szervezet, nem hallottam. Amiről nem tudok, vagy nem tapasztaltam, arról nem alkotok véleményt.Ha a cselekményre gondolsz, akkor.... Hát vannak akik így hívják magukat.
2019. máj. 30. 23:42
 30/38 A kérdező kommentje:

A családom, azon belül is főleg apám miatt hittem eddig, mert sokat olvasott nekem a Bibliából, de agnosztikus hívő voltam. Nem tudtam felhozni, de nem is kerestem érveket Isten létezésére, csak egyszerűen elfogadtam, hogy létezik.

2019. máj. 30. 23:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!