Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek az ateizmusról?

Lifeless kérdése:

Mi a véleményetek az ateizmusról?

Figyelt kérdés

Igazából azért teszem fel ezt a kérdést, mert én keresztény vallású családból származom, magam is egészen mostanáig keresztény voltam, vakon hittem Istenben, sokat imádkoztam hozzá, de ahogy az elmúlt pár napban visszaemlékeztem, hogy mennyire több rossz történt velem, mint jó, és végigtekintettem a történelmet (hogy csak a múlt században mennyi értelmetlen háború volt, emberi gonoszság, kapzsiság, zsarnokság, különböző ideológiák miatt hány ártatlan embernek kellett szörnyű halált halni) és hogy a mai napig mennyi minden rossz történik világszerte, és hogy ma is hány fiatalnak kell meghalnia egy súlyos társadalmi problémára visszavezethető jelenség miatt, gondolok itt a bullying-ra (hogy hányan lesznek öngyilkosok emiatt, és hogy, főleg Amerikában, előtte sok elszenvedő iskolai lövöldözést is csinál előtte), megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy létezik-e Isten, és ha igen, miért hagyta és miért hagyja, hogy ezek a dolgok megtörténjenek.

Erről szeretnék véleményeket kérdezni.

2019. máj. 29. 21:09
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
61%

Én egész más okból lettem agnosztikus,az ateizmusról így nincs külön véleményem,csak az ateistákról. Volt már dolgom normális ateistával,aki hajlott a kulturált vitára a vitapartnere bármiféle degradálása nélkül. De elég sok az olyan,aki azt hiszi,hogy ha szóban próbálja megtámadni a másik fél emberi méltóságát,azzal a mondanivalója is automatikusan leértékelődik. Tehát úgy akar egy vitát megnyerni,hogy sértő szavakkal a porig alázza a másikat,hogy így ő fölé kerekedjen. Aztán vannak az igazán habzószájúak,akik már meg sem próbálnak vitázni,hanem csak odaböfögnek valami nyomdafestéken nem tűrőt, oszt jóvan. Sokmindenben én sem értek egyet a hívőkkel,de nem gondolom azt,hogy sértegetésekkel kellene felül kerekednem egy vitában.

A többiről nem nagyon tudok nyilatkozni,mivel én sem vagyok hívő,de ateista sem,teljesen nem zárom ki,hogy lehet valamiféle Isten. Bennem is megfogalmazódott ugyanez a kérdés,de én inkább azért lettem agnosztikus,mert a büszkeség és a méltóság nem engedte,hogy azonosuljak a kereszténységgel (értsd: szeresd ellenséged,aki megdob kővel,dobd vissza kenyérrel,tartsd oda a másik orcádat is, és a mi gyülekezetünkben is felmerült,mikor egy velejéig romlott emberről beszéltem,aki tönkrevágta volna a családomat,annyit mondtak,hogy imádkozzak érte.) Na erre én nem vagyok képes,ezért távolodtam el.

2019. máj. 30. 08:31
 12/38 anonim ***** válasza:
0%
A vallás és az ateizmus a két szélsőség. Az igazság valahol a kettő közt van. Csakhogy mindegyik fél meg van győződve a saját igazságáról és nem hajlandó elfogadni, hogy bizony emberként nem tudhatunk mindent.
2019. máj. 30. 12:33
 13/38 anonim ***** válasza:
79%

"valahol a kettő közt"

Hmmm...

létezik is természetfeletti hatalom, meg nem is?

Na, ilyen nincs.

Vagy létezik valamilyen isten, istenek - vagy nem létezik.

Ezzel együtt, bármilyen istenben is hiszel - na, olyan valószínűleg nem létezik.

2019. máj. 30. 12:45
 14/38 anonim ***** válasza:
24%
#13: Na pont ez az, mire utaltam. Hogy te mindent tudsz, ezért márpedig az úgy van és punktum. Ergó másnak eleve nem lehet igaza. Az meg, hogy bizonyíték semmire sincs, az senkit sem érdekel.
2019. máj. 30. 12:54
 15/38 anonim ***** válasza:

#14, csak egyet árulj el:

hogyan jöttél rá erre az írásomból?

Pl. ha már mindent tudok - akkor hol van és milyen az az isten, amiről tudok?

2019. máj. 30. 13:14
 16/38 anonim ***** válasza:
23%

Az Ateizmusról az a véleményem, tagadni csak azt lehet, ami van.

Arról amit te írsz, a Bibliaba bele van írva, hogy a jelenlegi világ rendszert Sátán irányítja, és amikor ennek véget vet Isten a gonoszoknak hűlt helye lesz és az Igazak tovább élnek békében a földön. Ha gondolod elküldöm a bibliaverseket az alábbi fordítások közül választhatszl : Káldi-Neovulgáta, Szent István Társulati Biblia, Károli Gáspár és Új Világ fordítás többel sajnos nem rendelkezem

2019. máj. 30. 13:41
 17/38 anonim ***** válasza:

Bambusz!

Te tagadod az örökmozgót?

2019. máj. 30. 13:48
 18/38 A kérdező kommentje:

Én is ilyen ember vagyok, lettem, nem tudok imádkozni azokért, akik engem és másokat bárhogy is bántottak. Mert valahogy úgy szól a tanítás, hogy "ha éhezik ellenséged, adj ennie, ha szomjazik, adj innia, mert azzal parazsat gyűjtesz a fejére... ". Az én értelmezésem szerint ezzel ugyanott tartanék, mintha bosszút álltam volna rajta.

2019. máj. 30. 14:47
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

" Az Ateizmusról az a véleményem, tagadni csak azt lehet, ami van. "

Ez így ostobaság. Ha a gyerekem megnéz majd egy mesét,vagy egy könyvben olvasok neki sellőkről,én nyilván tagadom a létüket,ez alapján akkor vannak sellők?

2019. máj. 30. 15:39
 20/38 anonim ***** válasza:
90%

# Kérdező

Na igen,nekem a gyüliben mondtak hasonlót,hogy tegyek jót vele,aztán mikor látja,hogy milyen irgalmas szamaritánus vagyok,akkor majd jól összeszégyelli magát meg jól megbánja,amit csinált,de véleményem szerint a világ nem ilyen egyszerű,ahogy az emberek se. Nagy eséllyel inkább azt látja,hogy mekkora balek vagyok,akivel bármikor bármilyen módon ki lehet tolni,én meg majd még javítok is az életminőségén azon felül,hogy a saját magam megalázásával szórakoztatom. Hát el is lehet felejteni.

2019. máj. 30. 15:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!