Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egy nőt megerőszakolnak,...

Ha egy nőt megerőszakolnak, akkor kötelessége kihordani a támadó gyerekét?

Figyelt kérdés
A gyerek nem tehet róla. Vagy ő is bűnöző lesz?

2019. máj. 25. 16:52
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

20as, elgurult valami?

Ludicfer-666: Nem, nem kötelessége. Másik kérdésed nem tiszta.

2019. máj. 26. 23:29
 22/31 anonim ***** válasza:
18%

Nem ítélem el ilyen helyzetben, ha nem tudja vállalni.

Viszont a morálteológia azt mondja, hogy a gyerek élete érték, tehát megölni ekkor sem szabad, ha erőszakból fogant.

A délszláv háborúban volt olyan ügy, hogy apácákat erőszakoltak meg. A pápáig jutott az ügy, hogy mi lenne a helyes. Azt mondta, hogy szüljék meg. Isten kezében van, hogy mi lesz a sorsunk. Lehet boldog és normális élete annak is, aki erőszakból fogant, nekünk meg nincs jogunk elvenni ezt a lehetőséget tőle.

A helyes döntés az lenne, hogy megszüli és örökbe adja egy olyan házaspárnak, akiknek nem lehet gyereke.

2019. máj. 27. 09:13
 23/31 anonim ***** válasza:
Miért gurult volna el? Annyira képmutatóak vagytok... Hát nagy hívők legalább már a saját szabályaitokat tartanátok be! Aki bárkinél is megtiltaná az abortuszt arra is vonatkozik ez, hiszen elvileg élet-halál a kérdés - és ha már gyilkosság az abortusz, akkor miért legitim a beteg gyereket meg az erőszakból fogantat elvetetni ("megöl i") és miért szimpla gyilkosság a becsúszottat? Én - mivel nem gondolom hogy egy 10-12 hetes embriónak bármiféle tudata is volna- azt gondolom egyik abortusz sem gyilkosság. Nem értem mi nem világos ezen egyeseknek?
2019. máj. 27. 10:28
 24/31 anonim ***** válasza:
30%
Én biztos kihordanám a nő helyében. Szegény baba nem tehet semmiről, neki is ugyanolyan joga van élni. Ha nem akarnám felnevelni, inkább örökbe adnám, hisz rengeteg párnak nem lehet gyereke, ők biztosan nagyon örülnének neki és jó helye lenne a picinek.
2019. máj. 27. 20:27
 25/31 anonim ***** válasza:
21%
Ez egy nagyon-nagyon nehéz helyzet. Nem úgy fogalmaznék, hogy kötelessége, de erkölcsi, vallási szempontból ekkor sem helyes az abortusz. Azért sem, mert egy ilyen szörnyűség után egy nő olyan összetett és nehéz lelki állapotban van, hogy szerintem nem tud dönteni ilyen fontos kérdésről. Míg ha nem megy abortuszra, van 9 hónapja eldönteni, felneveli vagy örökbeadja a gyerekét. Az abortusz nem teszi meg nem történtté a traumát, és nem segít feldolgozni, csak elmélyíti azt. A gyermek valóban nem tehet az erőszakról. Paula Peyton olyan feliratú pólót vett az erőszakból fogant fiának, hogy "Isten az apám." Más bűnözők gyermekeit sem helyes megölni. Nem feltétlenül lesz bűnöző. De ha az is lesz, nem biztos, hogy az apja miatt. Ez nagyban függ a körülményektől, a neveltetéstől. Ugyanúgy lehet egy becsületes, másokat segítő ember, mint bárki más. Például Rebecca Kiessling erőszakból fogant, és egy teljesen normális, rendes nő, egyetemi oktató az USA-ban. Jó, ha az anya felismeri, hogy a gyermeke ártatlan, és nemcsak egy támadó gyerekét látja benne, hanem a sajátját is. És nem is egy bűnözőt, hanem egy védtelen emberi lényt. Vannak olyan nők is, akiknek talán pont segít talpraállni egy gyerek. Nem azért gondolom így, mert a magzatot az anya fölé helyezem, szerintem az anya szempontjából is az abortusz a legrosszabb. Sajnos az erőszak következménye az is, hogy az érintett legyőzöttnek érzi magát. Egy abortusz ezt is fokozná. Én nőként megtartanék egy erőszakból fogant gyereket, de nem ítélem el, aki nem így tenne/tesz. Teljesen elfogadhatatlannak tartom az ítélkezést egy erőszakon átesett (főleg ezáltal teherbe eső) nő felett, akárhogy dönt, és tudom, hogy ez egy különösen nehéz helyzet. Nagyon felnézek azokra a nőkre, akik ilyen helyzetben megtartják a gyereküket.
2019. máj. 27. 22:36
 26/31 anonim ***** válasza:
60%
Az 1-es kommentben levő kérdésekre válaszolva pedig: nehezebb apa nélkül felnevelni egy gyereket, de nem lehetetlen. Nyilván normál esetben az az optimális, ha apával nő fel, de ez egy rendkívüli eset. Illetve lehet később nevelőapja is a gyereknek. Olvastam egy nőről, akinek erőszak következtében gyereke lett, megtartotta, később férjhez ment (természetesen nem a támadójához). A férje elfogadta a gyermekét, és azóta válságterhes anyákat (köztük erőszakon átesetteket) segítenek. Meg vannak olyan esetek is, amikor férjes nőket erőszakolnak meg. Ilyenkor tiszteletreméltó a férj részéről is, ha elfogadja az ebből fogant gyereket.
2019. máj. 27. 23:19
 27/31 anonim válasza:
30%

Az erőszak sosem a gyermek hibája. A büntetést a bűnösre, nem pedig az ártatlanra kell kirónunk. A Biblia is azt írja, "a fiú nem bűnhődhet az apa vétke miatt".

Civilizált emberek nem ölik meg a gyermeket apja bűne miatt. Mégis, egy erőszak által fogant gyermekkel pontosan ezt teszik.

A gyermek ugyanolyan ártatlan, mint édesanyja. Sem az anya, sem a gyermek nem érdemel halált.

2019. máj. 28. 21:50
 28/31 anonim ***** válasza:
29%

Nincs még gyerek akkor, zsenike... Az ég világon senki sem hiszi el ténylegesen, hogy egy embrió gyerek. Ha elhinnék, hogy az a valami gyerek, akkor már a fogantatáskor megkapná az állampolgársági papírjait, és az állam küldené érte a családi támogatást.

Egy körömhegynyi valami még nem ember. Tudod hogy ebben a felállásban ki az ember? A nő. Tudom hogy ez egy nagyon NAGYON nehéz koncepció a számodra, és a hozzád hasonlóak számára, de ilyenkor a nőre kell bízni a döntést, nem pedig belepofázni a dologba (pláne férfiként) és pláne nem elérni, hogy a megerőszakolt nők egy utolsó gyilkosnak érezzék magukat azért mert nem akarják a saját testünkben kihordani azt a valamit ami életük legrosszabb élményének következménye.

2019. jún. 1. 01:23
 29/31 KZitus ***** válasza:
77%

25-ös hsz

"Míg ha nem megy abortuszra, van 9 hónapja eldönteni, felneveli vagy örökbeadja a gyerekét."

Nőként írom, hogy az örökbeadás egy másik fajta trauma a nőnek, nem kisebb mint az abortusz, csak más, és legalább ilyen nehéz élni vele....

A terhesség alatt olyan erős anyai kötődés, érzések alkulnak ki a terhes nőben a 9 hónap alatt, szinte összegyeztethetetlen a gyermek elvesztésével így, vagy úgy. Csak egy nő tudhatja mi játszódik ilyenkor le benne :-(

2019. jún. 1. 10:09
 30/31 anonim ***** válasza:
A hatodik alkalom, hogy fel kellett pontoznom Zitust.
2019. jún. 1. 12:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!