Nagyon vonzó számomra a Krisnatudatú hívők közössége, valakinek tapaszzalat róluk esetleg?
" Egy gyereknek anya törődése és közelsége a legfontosabb és a legegészségesebb "
- Csak ez egy kicsit embertelen nézet,mert vagy azt állítja kvázi,hogy előző életedben biztos rossz voltál és azért kaptad (tehát megérdemled),vagy pedig azt,hogy leszületéskor mindenki maga választ egy életutat (ilyet is hallottam),ergó mindenképp te tehetsz róla. Engem csak azért zavar ez,mert érintett vagyok,bár nem így születtem,de 9 éves koromtól tartós beteg vagyok,sokizületi gyulladással. Ha van lélekvándorlás és legalább egy minimális igazság is van,akkor nem bűnhődök most egy olyan élet miatt,amire nem is emlékszem.
" Megértem az ellenszenved, de vannak pl. olyan szerzetes rendek, ahol némasági fogadalmat tesznek, minimálisan étkeznek.
Mások cölibátusa olyan szintű, hogy az apácák még férfiakat se szívesen látnak. "
- Ezzel csak azért nincs bajom,mert ezt maguk között csinálják,aki elmegy apácának,az is jobb esetben maga dönt így. De nem akarják rámerőltetni,hogy éljek cölibátusban. A krisnások viszont elvárták volna,hogy hódoljak be és behúzott farokkal kullogjak már irányba,csak mert náluk a maharaja előtt nem szabad elhaladni. De rám miért kell,hogy érvényesek legyenek ezek? Ez olyan,mintha a jehovások elvárnák,hogy agnosztikus létemre legyen kereszteletlen hírnök.
"ha nem lett volna előző élet, mivel érdemlik ezt ki?"
EMBER!
NEM a középkorban élünk!
Nézz már utána a születési rendellenességeknek... nem kell hozzá semmi természetfeletti.
Tudod, a természet nem ismer olyat, hogy igazság vagy jóság.
Azt csak az élőlények ismerik (már aki).
Egy most született gyerek olyan lesz, amilyenre összejön. Létezik olyan is, hogy agy nélkül születik - na, ott mit csinált a karma?
Merthogy az ilyennek még érzése sincs, semmi. Még bűnhődni se tud.
Bocsi,az első idézet nem tudom hogy került oda,arra máshol válaszoltam. Akkor most idézem,amire tényleg reagáltam,mert az az idézet a válaszommal pont elég sz*rul jött ki így :D
" Lélekvándorlásban én is hiszek, ugyanis megannyi torz kisgyerek születik, akik ugye, ha nem lett volna előző élet, mivel érdemlik ezt ki? "
EMBER..
Vallási oldalról megközelítve értem az egészet mivel ez vallási topic, nyilván ehhez kell egy biológia,de az nem ide tartozik.
Párhuzamba hozva a kereszténységgel, ahol mindenki alapból bűnösnek született, és eleve az az első élete.
Míg, akik a lélekvándorlást, karmát részesítik előnyben ez a büntetés, halmozódás. Mármint a mostani élet, ha negatív, ha pozitív.
Fizikai síkon elkövetett bűnökért, csakis fizikai síkon fogsz bűnhődni, nem valami túlvilági égő, démonokkal teli üstben.
És ez nem tart örökké, amit kihozol ebből a rossz élet helyzetből, az alapján lesz a következő, amiben lehet akár futó bajnok leszel, mert ez lesz a fizetséged a mostani szenvedésért.(ezt annak a komentelőnek, akinek ízületi problémái vannak)
"valami transzcendens kell az életemben"
Na, akkor jó kérdés, hogyan lehet ezt értelmesen kezelni.
Abban a korban élsz, amikor a tudás már millió dolgot megoldott, ami régen elképzelhetetlen volt.
Pl. nézd meg ezt:
A tudástól ERRE számíthatsz.
Míg a hit mit old meg?
Ugyanazt, amit már 2000, 4000 vagy akár 20000 évvel ezelőtt is képes volt megoldani.
Szinte semmit sem fejlődött sok 10000 év alatt!
Vagy szerinted mit old meg MA a hit, amit 1000 éve még nem tudott megoldani?
Én a helyedben azért elgondolkodnék, hogy TÉNYLEG figyelmen kívül hagyhatom a tudást (lád, amit írtál: a születési hibák) - és a hitre építsek, amelyik nem fejlődik már mióta?
"Semmilyen zárt szerzetesrend tagjai nem szeretik a kívül állokat, ugyanis energetikailag bezavarnak."
Erre szokták írni: WTF?
Többet kell télen fűteni, esetleg nem lesz a kolostoruk passzívépület besorolású, vagy hogy a fenébe zavarnak be kívülállók energetikailag? :D
Ilyen ésszel pont neked való ez a szekta, a leírtak alapján még a jehovásoktól is sokkal lentebb vannak.
Azért ez nem egészen így van.
Engem is zavarna, ha pl. a lakásomban sétálgatnának bárkik is.
De az viszont NEM zavarhat, ha egy nyilvános helyen leülök a padra, és sétálgatnak körülöttem!
A krisnások (viszonylag) jóindulatúak, míg a jehovások (viszonylag) rosszindulatúak, azért ez elég nagy különbség köztük!
Ez pl. az ételosztásból is látszik.
Kérdező: nem válaszoltál arra, hogy az agy nélkül született gyerek az karmatikus szempontból miért született így?
Hiszen ez neki nem büntetés. Nem érez semmit.
17 es, kis szobanövényem, a frusztrációid ne itt éld ki, neked pedig az való hogy tanulj tisztességet, jóindulatot, és a magabiztosságodból vissza vegyél.
Mikor a kis semmi tested elporlad, a férgek enyészetévé válik ugyanis az a szubsztancia, ami nem fizikai eredetű utazásra indul és ezzel a hozzáállással nem sok jóra számíthatsz.
Nagyon kis fiatal lelkecske lehetsz, vádolni, cinikuskodni azt tudsz, másra nem igazan vagy még alkalmas.
"Lélekvándorlásban én is hiszek, ugyanis megannyi torz kisgyerek születik, akik ugye, ha nem lett volna előző élet, mivel érdemlik ezt ki?"
genetika. a válasz a genetika. nem a lélekvándorlás, meg bűn meg karma meg ilyen hókuszpókuszok. genetikai rendellenességek vannak, amit 1000 dologtól lehetnek. van, ami külső behatásra történik, van, ami magától.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!