Ki áll az Isten felett? Ti elhiszitek, hogy ő felette nem áll senki? Többi lent
A Biblia szerint, az Istennek is vannak bizonyos törvényei, amit neki mindenképp be kell tartania. Például ott van egy részlet a Mózes könyvében: Most azért nehogy kinyújtsa kezét, és szakítson az élet fájáról is, és egyen róla, s időtlen időkig éljen..
Szóval ha szakítottak volna az élet fájáról is, akkor örökké éltek volna, eszerint. Mintha az Istennek olyan törvényei lennének, amit ő magának is be kéne tartania, ha olyan helyzetbe került volna. Ebből én azt következtettem le, hogy ha Istennek is be kell tartania a saját törvényét, akkor talán ő felette is áll valaki, aki nem engedné meg Istennek, hogy ne tartson be dolgokat. Tudom hogy azt írja a Biblia, hogy rajtam kívül más Isten nincs. De aki Isten felett áll, az nyilván nem egy Isten, hanem egy még hatalmasabb valaki, akit nem Istennek neveznek, hanem például - csak a példa kedvéért, mondjuk Fő Mindenható. Persze ezt ő nem köthette az orrunkra, és talán közünk sincs hozzá. Vagyis konkrétan nincs is hozzá közünk, de csak az elmélet kedvéért.
Isten felett senki nem áll. Ő minden élőnek forrása, Ő maga pedig örökké létező személy, nincs kezdete.
Az élet fája pedig egy olyan ajándékot jelképezett, melyet csakis Isten adhat: az örök életet.
Mit jelentett volna Ádámnak és Évának az, ha engedélyezik nekik, hogy egyenek az élet fájáról? Azt a kiváltságot, hogy örökké élhetnek a Paradicsomban!
A Biblia azonban nem mondja, hogy az élet fájának önmagában életet adó tulajdonságai lettek volna. A fa sokkal inkább egyszerűen az örök élet Isten által adott garanciáját jelentette annak, aki ehetett volna annak gyümölcséből.
Isten felett nem áll senki,mert akkor az lenne az Isten.
Ő a kezdet és a vég.Ádám és Éva egyedül az Isten törvényét szegték meg azzal,hogy szakitottak az élet fájáról.
"Tudom hogy azt írja a Biblia, hogy rajtam kívül más Isten nincs."
Nem ezt írja. Azt írja, hogy ne imádj más istent.
Ezen kívül ír a "hamis istenekről".
De mindaddig, amíg a sátánt azt mondja, hogy majd el fogja pusztítani - addig a hamis isteneknél csak átkozódik.
TEHÁT semmit sem tehet ellenük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!