Jól gondolom, hogy keresztény szemmel bűn az, ha valaki feketén dolgozik, hogy legyen, , elegendő" pénze?
Miért, a vallásszervezetek talán nem fizetnek adót és különböző járulékokat a foglalkoztatott emberek után? Szerintem ilyen hülyeséget ne állíts, mert csak kiröhögnek téged.
Az adományok után nem adóznak, amit az emberek már adózott jövedelemből adnak. Miért akarod ezeket a szervezeteket duplán adóztatni?
12-esnek. És vajon mi a “nem jogos adó?”
Megirtam hogy ha pénzt használsz akkor az a jogos amit a pénzt kibocsátó előír. Ha te ezt nem tartod jogosnak ez a te véleményed de nem az igazság. A te lelkiismereted nem az igazságon alapul hanem a véleményeden tehát hamis lelkiismeret
Nem az a jogos amit a pénzkibocsátó előír. Illetve csak akkor ha fedi az igazságos fogalmát. Az állam nem a jog forrása, az állam az emberek tulajdona és kizárólag az emberi gonoszság miatt van létjogosultsága. Indokolatlanul nem vehet el sem jogot sem vagyont.
Amúgy meg a te világnézeted a hamis, nem az én lelkiismeretem.
Miért ne lettek volna részei a világnak? Érthető okokból többségük nem tudta folytatni addigi munkáját az utazásai miatt, de nem váltak egyszerre kívülállókká. A hívek adományaiból éltek többnyire.
Mivel a Római Birodalomban alapjaiban más adózás működött, mint manapság, ezért nem lehet 1:1-ben összehasonlítani, de nem vonták ki magukat az apostolok az adók alól. Miért tették volna? Jézus is azt tanította, hogy nem szabad. Az adományok után viszont nem adóztak, mert olyan hülyeség akkor se volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!