Hogy zajlana a házasságkötés ilyen esetben?
A magyar törvények szerint a házasságkötéshez kell 2 tanu személyi okmányának fénymásolata és a két személy, aki összeházasodik. Egy online form kitöltése és egy küldés gomb.
Ennyit a romantikáról.
Nálunk nem teljesen ez volt a felállás, csak hasonló: Férjem baptista, én nem tartozom egyik egyházhoz sem, nem vagyok (még) megkeresztelve.
A baptisták nem akartak minket összeadni, mert a "felemás ige" dumával jöttek, tehát én mint - őszerintük - "hitetlen" nem házasodhatok egy hívővel. Amikor szerettük volna ezt áthidalni azzal, hogy engem bemerítsenek, akkor meg az volt a kifogás, hogy nem lehet, mert "bűnben vagyunk" azzal, hogy együtt élünk vadházasságban. Gyakorlatilag sakk-matt. Illetve az lett volna az egyedüli megoldás, hogy külön költözünk addig, amíg én túl nem esek a bemerítésen, majd ezután összeadnak. Ezt nyilván nem vállaltuk. Sem 2 albérletet nem szándékoztunk fenntartani, a szülőkhöz visszaköltözni meg pláne nem!
Nos végül evangélikus templomban esküdtünk. :) Nem kellett hozzá át- vagy megkeresztelkednünk, csak részt venni a jegyesoktatáson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!