Szia
Őszinte részvétem :-(
Mint a válaszokból is láthatod, minden ember másként éli meg a gyászát, és minden embernek más az, ami könnyíthet egy kis ideig a fájdalmán. Én nem régen veszítettem el valakit, aki mghatározó volt az éltemben. Hónapokig semmi sem segített, talán az, ha beszélhettem róla. Hol felerősödött a veszteség miatti fájdalom, hol annyira fásult voltam, hogy semmit sem éreztem. Azt hittem soha nem múlik ez el...de eltelt 2 év, és ma már valamivel könnyebb, bár a veszteséget még mindig fájóan érzem.
Én hívő ember vagyok, és hiszek abban, hogy hamarosan újra találkozhatunk. De azt az időszakot, amely a haláláig számomra is hatalmas fájfalommal vezetett, azt nem tudom mikor tudom kitörölni az emlékeim közül :-(
Szóval csak azért írtam le neked a saját gyászomat, hogy talán te is megtalálod azt az utad, amelyet meg kell sajnos járnod, hogy enyhüljön a gyászod valamenyest egy idő múlva.
Nekem az is segített, hogy beszélgettem olyanokkal, akik szintén a hozzájuk nagyon közel állójukat veszítették el, kicsit korábban nint én, és fgyeltem őket. Láttam rajtuk, hogy a gyász későbbi szakaszában hogyan élik meg a fájdalmukat, és hogyan élik mindennapjaikat. Abban reménykedtem, egy idő után talán majd én is úgy élhetem az életemet, ahogyan ők, vagyis képes leszek elvégezni a mindennapi teendőomet.
Tud azt, hogy a fágdalom hullámokban tör rá az emberre. Van amikor könnyebb, és van, amikor nehezebb. Az idő tényleg segít. Bár mondták ezt nekem, nem értettem, de ma már tapasztalom mit jelent ez.
Igen, tudom, ismerem az érzést amiről írsz.
Amikor hasonlóan voltam, próbáltam elterelni a gondolataimat vagy olvastam, vagy rövid filmeket néztem, vagy zenét hallgattam(de nem mindegy milyet, mert az is befolyásolta az érzéseimet), vagy olyen dolgokra tereltem a gondoltaimat amelyben jól éreztem magamat...de volt, amikor semmi sem segített....egy ideig.
De hidd el, később enyhűlni fog a fájdalom, a hangulati hullámvölgyek egyre távolabb kerülnek egymástól.
Esetleg keress olyan embereket, akiknek szívesen vagy a társaságában, ha van lehetőságed foglald le magadat olyen tevékenységgel, amelyben korábban jól érezted magadat.
Ez teljesen természetes dolog.
Zenével (általad nem értett idegen nyelven), vígjátékokkal hogy állsz? Ha nincs kedved vígjátékokhoz, akkor a természetfilmeket ajánlom, de ha valaki meghal, akkor inkább kapcsolj át a Discoveryre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!