Miért jobboldali, nacionalista sok keresztény?
Nem vagyok jobboldali, se nem nacionalista, ellenben hívő keresztény vagyok. Ahogy még sok-sok keresztény szintén. A nacionalizmus nem vezethető le a keresztény tanításból. A jobboldaliság pedig talán azért erősebb a keresztények körében, mert sajnos a baloldal olykor igyekezett elnyomni a kereszténységet, erre sok magyar példát is lehetne említeni.
Jézus nem lehetett se bal-, se jobboldali, mert akkoriban ezek a fogalmak nem létezek. Tanítása felöleli a különböző hagyományos politikai oldalak legjobb részeit.
Én sem vagyok jobboldali se nacionalista. Sőt hazaárulónak is mondhatom magam, hiszen eljöttem az országból.
Amúgy most azért tűnik annak hogy a keresztények jobboldaliak lennének, mert az egyházak felülnek arra a szekérre, amit tolnak alattuk. Sajnos. Otthon például ha az ellenzék nyomatná hogy keresztény Magyarország akkor itt az lenne a kérdés, hogy miért baloldali a sok keresztény.
Az egyházak is voltak nemrég kormánykritikusok is a kommunizmus alatt ugyebár.
Ez is csak azért van ám, mert nagyon megcsappant a hívők száma, ezért az egyház mindent megtesz még ha nem is keresztény ertekrendet képvisel akit tamogat.
Ugyanis azt szögezzük le, hogy ha a katolikus papságon múlna Európa jövője, akkor nem lennének itt nemzetek imádása, meg hagyományok örzése, meg nációk éltetése, hanem az egységes katolikus keresztény hit Vatikáni vezetéssel lenne, és minden egyéb dolog pogány gondolkodásnak lenne kikiáltva.
De hát a vatikán gyenge, protestáns egyházakról nem is beszélve. De ott sincs alapból a nemzetek éltetésének eszméje.
A nacionalizmus önmagában sem nem jó se nem rossz. Akkor volt rossz amikor szélsőségessé tették. A haza iránti felelőségvállalást nem lehet kötelező programmá tenni, hanem az egy belülről fakadó összefogás. Ki az aki azt mondaná Kossuthról, Széchenyiről, Deákról, hogy barbár nacionalisták voltak? Ugyanakkor vannak ellenpéldák is. Jézus mennybemenetele előtt egyetlen kérdést tettek fel a tanítványok, hiszen Izrael addigi történelme során mint nemzet a nagy birodalmaktól szenvedett a legtöbbet. Kezdve Assziriaiaktól Babilonon át Rómáig:
Apcs 1:6 Mikor azért azok egybegyűltek, megkérdék őt, mondván: Uram, avagy nem ez időben állítod-e helyre az országot Izraelnek?
Az apostoloknak is Jézus távozásakor a nemzetük sorsa volt a legfontosabb kérdés.
Az sem mellékes, hogy a Biblia egyetlen nagy birodalmat sem tüntet fel jó színben, hanem mindegyiket fenevaddal szemlélteti. Minden olyan eszme amely magát a nemzetek fölé emeli, bálvány. Ez látható Dániel kömyvének 2. Fejezetében Nabukodonozor álmában, ahol az emberi történelmet Isten birodalmakban láttatja egy hatalmas bálványszobor képében. Hitler sem nacionalista volt hanem nagy német birodalmi törekvése volt, 1000 éves német-római császárságot akart létrehozni, egy Európai konföderációt nemzetek nélkül. Ennek még ma is nagy politikai támogatója Róma, azon belül is a pápai hatalom ami érthető is.
Magyarország sem volt évszázadokig szabad a birodalmak elnyomása alatt. Amikor kezdett nyiladozni a csípánk akkor születtek a magyar nemzet nagyjai.
"Miért jobboldali, nacionalista sok keresztény?"
Ez nem pontos. Szerencsésebb úgy fogalmazni, hogy jó esetben több a konzervatív keresztény, ami szerintem nem feltétlenül igaz. Sajnos sok köztünk is a posztkomcsi (liberális)
"Tudtommal Jézus nem volt az, a keresztények pedig Jézus tanait követik."
Elég ferdített megállapítás. Jézus is konzervatív volt, ha így vesszük
Azért jobboldali és nacionalista keresztény, mert az Isten alapvetően a családot "találta" ki a természetes legkisebb közösségnek. A család pedig 1férfi és 1nő + a gyermekek.
A családok összetartanak, ez is levezethető az isteni gondoskodásból. Ha családok összetartanak (közös értékekben egyeznek), akkor ezt mondjuk nemzeti szerveződéseknek.
A magyar nemzet legfőbb ilyen összetartó közös értéke a keresztény kultúra, a keresztény értékek.
Az un. baloldali eszmék, pld. jakobinizmus, kommunizmus, liberalizmus, ezeket az összetartó keresztény értékeket támadja, és hát volt amikor szó szoros értelemben megpróbálta kiirtani pld jakobinus diktatúra vagy a Németországból induló kommunista internacionálé, ami sokak szerint a mai liberálisok eszmerendszere is épül.
Tehát a családot támadják, azt ami a közösséget felépítő alapvető "sejtrendszere".
Ezért a keresztények ezeket a baloldali és liberális fogyasztói társadalmakat erkölcstelennek, istentelennek és gonosznak gondolják, még akkor is ha ezeknek a részei, és a (technikai)vívmányait ugyan elfogadják, de az eszmerendszerüket alapvetően gonosznak gondolják.
Mert a hitehagyás bekövetkeztekor, ahogy meg is lett jövendőlve, eltértek az eredeti tanítástól, és belefolytak a világ ügyeibe, nem maradtak semlegesek.
(Példabeszédek 14:12) 12 Van olyan út, mely egyenesnek látszik az ember előtt, de a vége halálnak útja.
Jézus soha nem volt nacionalista, nem folyt bele a világ dolgaiba, és ahogy kijelentette, az Ő királysága nem ennek a világnak a része, és nem is Földi. ellenben a szolgái, harcolnának.
Jézust egyszer királlyá akarták tenni, és elmenekült. Soha nem engedte, hogy nagyobb hatalmat, vagy tisztességet adjanak neki, mint ami megilleti. Jézus nem emelte egyik nemzetet sem a másik Főlé, Istennél nincs részrehajlás.
A nacionalista szellem, Sátán asztala, nem Istené.
Nem szabad a kettőt összekeverni. Más a keresztény nézet és hitvallás, megint más a nemzeti tudat, identitás ill. nacionalista tudat és hozzáállás. Nem szabad a kettőt összekeverni és vegyíteni, ill. egy-kalap alá venni!
Én keresztény hitvallású vagyok, nem vagyok fajgyűlölő és segítek akinek csak tudok.
De azt nem tűrhetem és nem nézhetem jó szemmel, hogy a fél arab világot direktbe Európába költöztessék és telepítsék mondva csinált ürüggyel és szeretetre hivatkozva, hogy aztán itt garázdálkodjanak, bűnözzenek bűntelenül, lopnak, rabolnak, erőszakoskodnak, eltiporják és lerombolják a keresztény kultúrát, visszaéljenek a keresztény szeretettel és jóhiszeműséggel, hogy aztán a keresztény Európából Muzulmán, muszlim és egyéb más arab vallású Európát csináljanak akik nem építenek csak rombolnak. Akik nem képesek integrálódni és alkalmazkodni, mert számukra csak az ő vallásuk az igazi és mindenki más hitetlen ölni való.
Mivel én keresztény vagyok és tudom, hogy Jézus a megváltó, az Isten Fia, a testben megjelent Krisztus, épp ezért nem szeretnék és nem is akarok egy muszlim, muzulmán, iszlám stb. Európát. Térjenek meg és akkor jöhetnek. Integrálódjanak és akkor jöhetnek. Alkalmazkodjanak és akkor jöhetnek. Ha nem akarnak, akkor csináljanak rendet a saját hazájukban. Ott kellene harcolni a szabadságukért nem pedig itt erőszakoskodni és követelőzni!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!