Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanui : titeket nem...

Jehova tanui : titeket nem zavar mennyire büntető Istenetek van?

Figyelt kérdés

Annyi mindent tilt nektek... komolyan azt hiszitek: Isten megbüntet azért ha születésnapot- Karácsonyt stb ünnepelsz? Ha boldoggá teszed a gyermekedet, vagy bármilyen más családtagodat? Komolyan érdekel: hogy a fenébe tudtok egy ilyen büntető Istenben hinni? Milyen élet az ahol tiniként nem maszturbálhatsz megismerve a saját tested mert jajj Jehova nem fog szeretni téged. Milyen lelki terhet tesztek már a tini gyerekeitekre? Akiknek természetes velejárója a saját teste megismerése, a vágya kielégítése?

Tényleg azt hiszitek Isten ilyenekért fog büntetni? Komolyan azt hiszitek azt figyeli árgus "szemekkel" ki meri kimondani hogy "boldog születésnapot" - és ha megtette akkor nah te aztán nem jöhetsz már az én országomba!

Az én Istenem minden egyes gyermekét ugyanúgy szereti... nemre, korra, vallásra, szexuális beállítottságra stb-től függetlenül. Nincs kivétel. "Szülőként" ti is különbséget tesztek a gyermekeitek között? Melyiket szeretitek jobban?

2019. ápr. 10. 22:03
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
100%

"és tudjuk, hogy neki nem tetszenek ezek a dolgok"

Stop. A Biblia ezekről nem ír. Ezt az őrtorony tanítja. Az az őrtorony, aki azt állítja magáról, hogy Isten szócsöve, mégsem képes egyértelmű tanításokra, állandóan változtat, tehát egyáltalán nem tévedhetetlen. Tudom, azzal véditek az ördögtornyot, hogy az új világosság... Magyarul ők olyan valamivel állnak kapcsolatban, ami képtelen az értelmes tanításra. Plusz ezzel azt mondjátok, hogy akik idáig éltek, azokat Isten elvetette és akik a régi világosságban éltek, azok is hazugságot tanultak, mivel jött egy újabb. Te kit veszítenél el, ha a sok hazugság miatt kilépnél? Gondolom az egész családod...

2019. ápr. 11. 10:14
 12/63 Novist ***** válasza:
50%
Én tudom, mit jelent kilépni Jehova Tanúi szervezetéből. Én megtettem és elmondhatom, hogy a volt hittársaim meg sem ismernek, a családtagjaim (szülők, testvéreim) csak a legszükségesebb kapcsolatot tartják fenn velem. A feleségem velem együtt lépett ki a fiam pedig még nem volt az. Amikor megjelent az átdolgozott újvilág fordítás, akartam belőle egy példányt és írtam a fiókhivatalnak. Egy héten belül megjelentek nálam azok a vének akik ahhoz a gyülekezethez tartoztak ahonnan mint család kiléptünk és azt mondták, hogy csak akkor kaphatok egy példányt, ha újból elmegyek a királyságterembe. Azt azonban el kell ismerni, hogy a fordításban vannak hibák, ugyanúgy mint a magyar nyelvű összes biblia fordításban. Tehát még arra se méltattak, hogyha már eljöttek, hoztak volna nekem egy példányt, pedig adománnyal honoráltam volna. Csak az kaphat belőle aki a gyülekezetbe jár, vagy biblia tanulmányozást kezd velük. Hol van itt a szeretet. Sehol.
2019. ápr. 11. 10:58
 13/63 A kérdező kommentje:

"tudjuk, hogy nem tetszenek neki ezek a dolgok" - Már miért ne tetszene neki? Örömet okozni a családtagjainknak-ismerőseinknek? (Maszturbálást csak a végletek miatt írtam bele :) ) A Bibliát (legyen az bármiféle) emberek írták. Nem maga Isten. Ráadásul emberek értelmezik, mindenki a saját hite szerint. Azt gondoljátok csak ti éltek Istennek tetsző módon, más vallás tagjai - katolikusok-reformátusok-buddhisták stb. már nem fognak a "mennybe" kerülni.

Amiről a kilépett tag is írt, hogy mivel kiléptek már "meg sem ismerik az utcán a többiek-családtagok is épphogy szóba állnak velük" - ez az nálam ami aztán végkép kiveri a biztosítékot, hogy valóban: hol van a NAGY SZERETET ? Nem tudom, de ha én egy embert kedvelek-barátomnak tekintem, (családtagról ne is beszéljünk) - engem aztán senki-semmi nem tántorítana el attól, hogy szóba álljak vele csak mert már nem a nekem tetsző vallást követi.

Őszintén érdekelne: Milyen zenét hallgattok? Milyen könyveket olvastok? Milyen filmeket néztek? (Ha a jelenlegi tagok nem válaszolnak, megkérhetlek téged, aki kilépett, hogy erre válaszolj? Mik voltak tiltólistán? Komolyan érdekel :) )

2019. ápr. 11. 13:15
 14/63 Novist ***** válasza:
76%
A lényeg az volt, hogy válogassuk meg azt, hogy mit hallgatunk, nézünk vagy olvasunk. Mindegyik területre érthető volt, hogy spiritiszta, erőszakkal foglalkozó zenéket és filmeket ne nézzünk, hitehagyottak írásait, más vallású kiadványokat kerülni kellett. De azért elárulom, hogy mindenki nem tartotta be ezeket. Az otthonukon belül mindenki azt csinált, amit jónak látott. Azért Jehova Tanúit nem kell olyan hülye embereknek leírni. Nem mindenki ért egyet azzal amit tanulnak az összejövetelen, csak nem hangoztatják, mert félnek a kiközösítéstől és annak a következményeitől. Volt példa arra, hogy figyelmeztettek a vének valakit arra, hogy ne hangoztassa a saját véleményét, de egy két figyelmeztetés után kiközösítették. De ha megtartotta volna magába a véleményét nem történt volna semmi. Sok vén sem tartsa be azt, amit a pódiumról tanít. Volt olyan vén akit este váratlanul felkerestem és épp olyan műsort nézett a családjával ami nem helyes. De voltak szintén olyan vállalkozó vének, a kik feketén alkalmaztak testvéreket. Tudok olyan esetről, amikor egy családot azért közösítettek ki, mert az egyik gyereke náluk lakott az élettársával és mivel nem volt hajlandó őt elzavarni otthonról, mivel megengedte a házában a paráznaságot, távozniuk kellett a gyülekezetből. De tudok olyan esetről is ahol egy Jehova Tanúja házaspárnak volt egy fia aki nem tartozott a szervezethez és egy testvér meglátta, hogy dohányzik, ment és jelentette a véneknek. Azok pedig mentek és felkeresték a házaspárt és kérdőre vonták, pedig a gyermeküknek semmi köze nem volt a szervezethez. Sok esetben más jelenik meg a hivatalos weboldalukon, mint ami a valóságban az összejövetelen elhangzik. Ezek csak pár példák. Én és a feleségem ezeket már nem tudtuk elviselni és ezért hivatalosan kiléptünk a szervezetből. Azt azért tudni kell, hogyha valaki kilép a szervezetből, azt hitehagyottnak tekintik és ez rosszabb a kiközösítésnél, mert ott a vétkes csak megbotlott és ha megbánást tanúsít akkor újból kapcsolatba léphetnek vele a gyülekezet tagjai.
2019. ápr. 11. 14:35
 15/63 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat :)

Nem gondolom, hogy mindenki teljes mértékben betartja az előírtakat és örülök is, hogy te ezt leírtad. Az érthetetlen számomra, hogy miért nem látják, mennyire ellentmond a szeretetnek a kiközösítés, és ezzel "sakkban" tartják a tagokat. Bár nem tudom mitől félnek a tagok, akik már látják, hogy nem épp egy normális élet amit élnek. Találnak más barátokat. Vagy függnek bármilyen módon egymástól?

2019. ápr. 11. 14:52
 16/63 anonim ***** válasza:
0%

" mennyire ellentmond a szeretetnek a kiközösítés, és ezzel "sakkban" tartják a tagoka"

Mi lenne, ha Isten ugyan úgy megtürné a helytelenséget cselekvőket, ahogy némely felekezetekben? Úgy nézne ki és működne, mint bármi más, és nem lehetne megkülönböztetni a helyest a helytelentől.

Ez nem igaz, hogy nem vall szeretetre. A Bibliát Isten szelleme ihlette, és ott leíratta, hogy a tiszta imádat érdekében, el kell távolítani azokat, akik megbánás nélkül, erkölcsi elveket sértenek.

Isten soha nem tűrte meg azokat a személyeket, akik lázadoztak, vagy más vezetés, tanítás, vagy "istenek" után jártak. Ezeket a Mózesi időkben halállal büntették.

Inkább örülni kellene, hogy most nem ez a büntetés van, Jézus megváltó halála miatt, hanem lehetőséget kap, hogy átgondolja, a helyzetét. Isten szeretete abban nyilvánul meg, hogy a nyáj többi tagjait, nem hagyja megfertőzni.

Nem félek semmitől, a Biblia alapján, határozottan állítom, hogy ez így helyes, ezt azért íratta le Istenünk, hogy tanuljunk belőle.

Isten egy vezetést, oktatást, imádatot hagy jóvá, amit Ő előír.

Ha ez némelyeknek azt jelenti, hogy ez nem szeretet, mert nem képezheti részét Isten népének, akkor bizony félre ismerte Istent, aki nem csak irgalmas, de az imádatáért kiáll, és a hűségeseket tűri meg. Saját magát csapja be az, aki a kegyelemre apellálva engedményeket tesz a halálos bűnöket elkövetőknek,

Nagyot fognak nézni.

2019. ápr. 11. 15:32
 17/63 A kérdező kommentje:
Mi van azokkal a lelkekkel-emberekkel akik most is itt élnek a Földön, pl egy afrikai törzs tagjaként, messze mindenféle civilizációtól, távol bármiféle Jehova tanúi gyülekezettől, nekik esélyük sincs megismerni a szerintetek igaz hitet, hogy a szerintetek elírt módon tudjanak élni. Őket hova sorolja a te Jehovád? Önhibáján kívül nem ismeri a tanokat. Nem azért mert nem akarja, hanem mert azt sem tudja hogy létezik ilyen. Velük mi lesz? :)
2019. ápr. 11. 16:14
 18/63 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező, nem akarom védeni a Tanúkat, csak a szeretetről osztanék meg egy pár dolgot.

Van, ami kellemetlen, mégis a szeretet megnyilvánulása. Fájdalmas az oltás, de szeretetből viszi el a szülő a gyereket oltani, hogy ne kapja el a betegséget. Vagy gondolj arra, hogy nem minden kezelés kellemes, de a beteg jobban lesz tőle.

Aztán ott van a helytelen szeretet, amikor az ember mellélő a szeretet megnyilvánításával. Tipikusan azért, mert nem ismeri az illetőt eléggé (ami azonban Istennek nem mentség). Itt lehet példa, hogy a gyerek nem azt az ajándékot kapja, amit szeret, vagy hogy régebben a siket gyerekeket igyekeztek elzárni a jelnyelvtől, mert azt hitték, hogy azzal segítik a hangzó nyelv megtanulását. Az is tévedés volt. Gondolhatsz arra is, hogy keresztény felekezetek ugranak egymásnak, hogy megmentsék egymást, mindezt a szeretet nevében. Bár ebben a példában a hívek nem ismerik Istent eléggé.

2019. ápr. 11. 17:22
 19/63 A kérdező kommentje:

Persze a szeretet sokféle, teljesen egyet értek :) De azt nem tudom szeretetnek nevezni, ha csak azért nem tartom a gyerekemmel vagy bármilyen családtagommal-barátommal a kapcsolatot, mert más a hite mint nekem, nem nézve azt, hogy alapból "jó ember" .Az én családom hithű katolikus. Én már a spirituális úton haladok. Néha beszélgetünk ilyen témában a családdal, de egyikünk se bántja-pláne nem közösíti ki a másikat azért, mert másban hisz mint ő. Én tiszteletben tartom az ő hitüket, ezzel együtt szeretem őket, ők az enyémet. Egyikünk sem próbálja ráerőszakolni a másikra a hitét, szeretetben, egymás hitét tiszteletben tartva élünk.

Még egy kérdés felmerült bennem :) Ezek engem tényleg érdekelnek és nem piszkálódásból írom.

Mit gondoltok a sérült gyermekekről? Ők miért így születtek? Miért pont ahhoz a családhoz? A szülő "vétke" miatt lett sérült a gyermekük? Ők, akik értelmileg sérültek Jehova szerint hova kerülnek? Hisz Ők értelmi hiányosságuk miatt nem tudják Jehova szavait követni.

2019. ápr. 11. 17:53
 20/63 anonim ***** válasza:

Ha bibliai akarok lenni akkor azt mondom hogy a JT szervezet varázslásból és igézésből kevert habarccsal építkezik emberi téglákból.

Egyébként igen, mindenki érzi ezt a feszültséget, de ha nincs a személyiségükben erő a szabaduláshoz, akkor maradnak az engedelmességben.

2019. ápr. 11. 17:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!