Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hisztek bennük?

Hisztek bennük?

Figyelt kérdés

Démonokban, pokolban, ördögben. Gondoljatok bele hogy mi célt szolgál a pokol, a démonok és milyen szerepe van az ördögnek. A bűnösöknek, azoknak a lelki szegényeknek akik képesek bármire csak hogy kielégítsék vágyaikat egy hely ahol ismerkedhetnek magukkal. Az ördögnek ezek alapján hatalma van az ilyen emberek felett és olyan úton vezeti őket, hogy szenvedjenek. A démonok az én szememben csak távirányítós bogarak ha tartom a gondolatmenetet, de most akkor mégis kinek kell félnie? A jóknak vagy a rosszaknak a saját pokolbéli köteléküktől? Ma ezen töprengtem. Gondoltam megkérdezem mert látom nem igazán aktív ma az oldal. Szóval akkor a gonosz emberek végső soron a saját áldozatukká válnak "élvezve" az életet ám a vége felé közeledve öregen és fáradtan lassan azért meglátják merre tartanak valójában. Nem?

Vajon miért nem szabad ítélkezni? Holnap ezen fogok elmélkedni. Jóéjszakàt :)

2019. márc. 30. 00:07
 1/9 jdfGabrella ***** válasza:
Nem
2019. márc. 30. 06:32
 2/9 anonim ***** válasza:
44%

Jézus hitt bennük, tanított a pokolról, űzött emberekből démonokat, keresztényként én is hiszek ezekben. Ezekben főként az ateisták és a Jehova Tanúi nem hisznek, hanem kategorikusan tagadják.

Az ateisták például tagadják az ördög létezését, aki a Biblia szerint e világ istene. Körbenéznek, és a sok rosszat mint Istennek tulajdonítják tudatlanságuk és hitetlenségük miatt, buta kérdéseket írnak ki (lásd Valláskritika rovat), és oda jutnak, hogy Isten gonosz, stb. Isten a Biblia szerint azért küldte Jézust, hogy az ördög munkáit lerontsa.

Karizmatikus keresztény gyülekezetekben ma is végeznek démonűzést. Valaki imát kér egy betegségre, vagy valamilyen problémára, az ima közben megnyilvánul egy démon (kiáltozik, stb.), és az imádkozó személy kiűzi a gonosz szellemet.

Egy ide vonatkozó rész Jézus szolgálatából:

Márk 1,21-:

És bemenének Kapernaumba; és mindjárt szombatnapon bemenvén a zsinagógába, tanít vala.

Márk 1:22 És elálmélkodának az ő tanításán; mert úgy tanítja vala őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy mint az írástudók.

Márk 1:23 Vala pedig azok zsinagógájában egy ember, akiben tisztátalan lélek volt, és felkiálta,

Márk 1:24 És monda: Ah! mi dolgunk van nekünk veled, názáreti Jézus? Azért jöttél-e, hogy elveszíts minket? Tudom, hogy ki vagy te: az Istennek Szentje.

Márk 1:25 És megdorgálá őt Jézus, mondván: Némulj meg, és menj ki belőle.

Márk 1:26 És a tisztátalan lélek megszaggatá őt, és fennszóval kiáltva, kiméne belőle.

Márk 1:27 És mindnyájan elálmélkodának, annyira, hogy egymás között kérdezgeték, mondván: Mi ez? Micsoda új tudomány ez, hogy hatalommal parancsol a tisztátalan lelkeknek is, és engedelmeskednek neki?

Márk 1:28 És azonnal elméne az ő híre Galilea egész környékére.

2019. márc. 30. 06:54
 3/9 anonim ***** válasza:
Úgy ahogy Istent sem a felhők fölött trónszéken ücsörgő öregembernek képzelem, ugyanúgy hiszem hogy letezik olyan ami pokolnak nevezhető, és akár lehetnek démonjai az embernek, de nem tudom hogy mükődik vagy miért mit neveznek annak. Inkább pszichiáterekre bíznám a démonűzést, bár elhiszem hogy működik azokon, akikkel eleve elhitették hogy egy rossz szellem szállta meg őket. Én se tudnám máshogy elmagyarázni egy 2000 évvel ezelőtti embernek, hogy mi az a mániakus depresszió, vagy epilepsziás roham. Az viszont igaz, hogy az ember lelkére hatással van az hogy hogyan él, milyen emberek veszik körül, és hogy egyfajta megfélemlítéssel, vagy önmaga által generált félelmekkel, egy egészseges ember tudatállapotát is be lehet szűkíteni olyan szinten, hogy akár az akaratát is irányítani lehessen.
2019. márc. 30. 12:48
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mirőlszól :)
2019. márc. 30. 13:14
 5/9 anonim ***** válasza:

Egy kis segítség az elmélkedéshez:

[link]

2019. márc. 31. 11:06
 6/9 Zsaztakamo válasza:
Térj meg nagyon gyorsan mert rosy úton jársz!
2019. ápr. 7. 16:19
 7/9 A kérdező kommentje:
Megtértem
2019. ápr. 8. 12:19
 8/9 A kérdező kommentje:
A kérdésem nem támadó szándékú, azért tettem fel, hogy részletesen megértsem a jót és rosszat.
2019. ápr. 8. 12:20
 9/9 világvége1 ***** válasza:
Ördög és démonok nincsenek, pokol van. A jóknak nem kell félniük, ők a mennybe mennek.
2020. máj. 26. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!