Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van ennyi bonyolult...

Miért van ennyi bonyolult megnevezés a nem hívőkre?

Figyelt kérdés
Mivel sosem érdeklődtem a vallás iránt, annyit tanultam csak meg, hogy a vallásos emberek számára én egy ateista vagyok. Ez a szó részemről elég is volt, de amikor hívőkkel beszélgetek, számos más jelző is előkerül. Minden kérdés és minden válasz után bekategorizálnak idegen vagy furcsa kifejezések mögé. Voltam már hitvak, agnosztikus (így írják?) vallástalan hívő (ez honnan jött, ne kérdezzétek) buddhista (igen, pedig tényleg semmilyen istenben nem hiszek) az ateista egyház tagja (létezik ilyen?). Jedi még nem voltam. Már várom. Van itt olyan, aki ismer valami pontos definíció halmazt az ateisták "egyes csoportjaira"? Kezd érdekelni.
2019. márc. 21. 13:05
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

A kérdés: "Miért van ennyi bonyolult megnevezés a nem hívőkre?" :D

Nyilván a példák magyarázatának is nagyon örültem, de a lényeg még mindig az, hogy miért kell ennyi szó? Elismerem, hogy az agnosztikust magam is megkereshettem volna, de mivel illett a kérdésem alá, hát megkérdeztem ezt is. Akinek örömet okozott a fejemhez vágni ezt, annak legyen boldog a napja :D

2019. márc. 21. 15:46
 12/19 anonim ***** válasza:
79%

"Pedig Dawkins kvázi most abban (is) hisz, hogy az embert midiklorián nemzéshez hasonló láthatatlan kis élő egységek alkották, akik a DNS-einkben bújnak meg. A következő oldalon pedig fikázza az intelligens tervezést, pedig ez is az lenne. Szegénykém :)"

35%-os:

Ha már Dawkins-ot idézed, érdemes lenne FORRÁST adni vele kapcsolatban. Ez, hogy te mondod meg, hogy Dawkins mit mond, nem okés.

A ID-t, pedig nem csak Dawkins "fikázza", hanem a tudományos közösség egyszerűen elveti, mert áltudomány.

Annak idején az ÉRTEM mozgalom, és a Szkeptikus társaság közt volt egy vita ezzel kapcsolatban. Az ID-sek végül feladták a vitát, na vajon miért?

A honlapjuk évek óta nem frissül, teljesen eltűntek. Mert talán belátták, hogy hülyeség, amit terjesztenek, így inkább feladták azt, hogy a nevüket adják ehhez az egészhez. Már csak az ilyen no-name féle emberek állnak ki az ID mellett hazánkban, mint amilyent te vagy, itt a GYIK-en.

2019. márc. 21. 16:01
 13/19 anonim ***** válasza:
Boldoggá teszlek: te jedi vagy :)
2019. márc. 21. 16:02
 14/19 anonim ***** válasza:
42%
Bár most látom, hogy pl. Tasi még nem adta fel. :D Mindenesetre már nincs olyan nagy visszhangjuk, mint a kb 10 éve volt. A kutya sem kíváncsi rájuk, ez a videó megtekintésekből is látszik. A valódi tudomány viszont virágzik.
2019. márc. 21. 16:04
 15/19 anonim ***** válasza:
10%

😀😀😀😀

ez most pont annyira vicces, mint amikor valaki meg akarja magyarázni, hogy nincs Isten, csak mert ő nem ismeri 😀😀😀

A kreacionista tudomány él és virul, köszöni minden tudós jól van, csak épp nem Értem mozgalom a neve 😀😀😀😀

szánalmas, hogy még arra is lusták vagytok, hogy rákeressetek.

2019. márc. 21. 17:14
 16/19 anonim ***** válasza:
86%

"A kreacionista tudomány él és virul"

Tudnál kérlek akár egyetlen hiteles kreacionista tudományos tanulmányt is mutatni?

2019. márc. 21. 17:16
 17/19 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Amiket sorolsznis laza kategoriak

Ahogy egy nagy vallas fo elnevezese is inkabb kategoria

probalnak emberkozi kommunikaciot kialakitani

vegulis ahogy sok hivo ugy sok hitetlen is erre torekszik

maskepp nem lehet teriteni ha megszakitana a kapcsolatot a kulvilaggal

2019. márc. 22. 16:09
 18/19 anonim ***** válasza:

"A kreacionista tudomány él és virul, köszöni minden tudós jól van, csak épp nem Értem mozgalom a neve"

->Rendben, akkor lássunk valami újdonságot.

Hol találok valami olyan tanulmányt, amit nem idézgettetek még az elmúlt 10 évben, hanem mondjuk kb. 1,5 éves felfedezés?

2019. márc. 22. 16:11
 19/19 anonim ***** válasza:

"szánalmas, hogy még arra is lusták vagytok, hogy rákeressetek."

->Hát, mivel a kreacionizmusnak a valódi tudományban hűlt helye van, ezért meglehetősen nehéz rákeresni. Persze elhiszem én, hogy a kreacionizmus egyfajta modern gnoszticizmus, amire nehéz rátalálni, csak hát, megkönnyíthetnéd mégis a dolgunkat, hiszen a te dolgod "hinteni az igét", nem?

2019. márc. 22. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!