Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az, hogy befogadni...

Mit jelent az, hogy befogadni istent?

Figyelt kérdés
Előre is leszögezném, hogy hiszek istenben, tehát nem provokáció a kérdés. Ugyan nem vagyok megkeresztelve, sohasem jártam templomban, Bibliát sem igen olvastam el teljes egészében. De rengeteg embertől hallom azt, hogy borzalmas élete volt, nehézségekkel küzdött, nem talált kiutat, öngyilkosság szélén állt, adósságokba hajszolta magát aztán miután befogadta istent, vagy elkezdett hinni benne, csoda történt, és minden jóra fordult. Nem csodára vágyok, csak szeretném megérteni, hogy mindez hogyan lehetséges? Kamu? Hamis prédikáció, egyéb szektákba való csalogatás? Mert tényleg annál hová kell több, hogy én ebben a szent minutumban azt mondom hiszek istenben, követem őt, befogadom, és elkezd valami történni az életemben. Félre ne értsetek nem arra vágyom, hogy tarkón vágjanak egy aranyröggel, csak hogy valami más legyen. Érezzem, vagy mittudomén...

2019. febr. 25. 23:52
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés a jehovistáknak kínai, mert ők az Őrtorony újságjuk és a saját ferdítésű "Bibliájuk" tanulása alapján válnak az onnan betanult dolgok szajkózóivá.

Többen írták, hogy a befogadás kamu, nem jelent semmit. János evangéliuma így kezdődik:

Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala az Istennél, és Isten vala az Ige. >>

Ján 1:2 Ez kezdetben az Istennél vala. >>

Ján 1:3 Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, ami lett. >>

Ján 1:4 Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága; >>

Ján 1:5 És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt. >>

Ján 1:6 Vala egy Istentől küldött ember, kinek neve János. >>

Ján 1:7 Ez jött tanúbizonyságul, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, hogy mindenki higgyen ő általa. >>

Ján 1:8 Nem ő vala a világosság, hanem [jött], hogy bizonyságot tegyen a világosságról. >>

Ján 1:9 Az igazi világosság eljött volt [már] a világba, amely megvilágosít minden embert. >>

Ján 1:10 A világban volt és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt. >>

Ján 1:11 Az övéi közé jöve, és az övéi nem fogadák be őt. >>

Ján 1:12 Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, akik az ő nevében hisznek; >>

2019. febr. 27. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!