Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Baj ha Jézusban látom az Istent?

Baj ha Jézusban látom az Istent?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Sokat gondolkoztam az évek során ezen, mármint tudjátok, ez a Szentháromság kérdés, na meg a saját hitem.

Valahogy arra a végkövetkeztetésre jutottam, hogy nem egészen értem, az alá-felé rendeltségeket ebben a dologban, viszont leegyszerűsítve úgy látom, hogy Jézus maga a megtestesült Isten.

Ha hozzá imádkozom, nem érzem, hogy ez gond lenne, mármint elméletileg az Atyához kellene, de valahogy nekem így könnyebb, ha magát Jézust szólítom meg.

Ti, hogy látjátok?

Kérem azokat, akik úgy hiszik, hogy Jézus csupán egy Ádámhoz hasonló ember volt, ne írjon. Köszönöm szépen.

2019. jan. 1. 14:38
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Amíg nem Mohamed prófétában látod, addig nincs baj.
2019. jan. 1. 14:48
 2/10 anonim ***** válasza:
82%

Jézus a megtestesült Ige, mivel az angyalok is leborulva imádták Őt, így te is megteheted. Jézuson keresztül az Atyához imádkozol.

"hogy nem egészen értem, az alá-felé rendeltségeket ebben a dologban"

Mert igazából nincs ilyen. Krisztus az Atyától született (tehát nem teremtmény) az idők kezdete előtt. Az Atya mindenét megosztotta Krisztussal, így Istenségét is.

Persze emberi ésszel, korlátolt tudatunkkal Istent nem tudjuk teljesen felfogni. Emberi fogalmainkkal csak megközelíteni tudjuk.

Az alábbi leírás talán közelebb visz téged ennek a megértéséhez:

[link]

2019. jan. 1. 14:51
 3/10 A kérdező kommentje:
#2 Köszönöm. A Depositum oldalt olvastam még, mit gondolsz róla? Nem járok gyülekezetbe jelenleg, de a Katolikus Egyház a legszimpatikusabb számomra.
2019. jan. 1. 14:56
 4/10 anonim ***** válasza:
62%

Jó oldal, mert minden témánál felvezeti, hogy mit tanít az Egyház, részletesen igazolja bibliai igékkel, végül pedig rámutat, hogy az ősegyházban miként vélték és értelmezték. A Szentháromsággal kapcsolatban is van több cikk is az említett oldalon, érdemes elolvasni, ha még nem tetted meg.

A keresztény hit megéléshez fontos a gyülekezet, ha számodra szimpatikus a katolikus Egyház, akkor javaslom, hogy keresd fel a helyi, vagy egy szimpatikus közeli katolikus gyülekezetet és csatlakozz. Bizonyára örömmel fogadnak majd. Az első lépcsőfok hitünk megismerése, majd a keresztség felvétele, de erről majd a felkeresett gyülekezetben tudnak bővebben mondani.

2019. jan. 1. 15:03
 5/10 anonim ***** válasza:
60%

Mivel a Biblia is kijelenti róla hogy ő maga a testté lett Isten, természetesen nem baj.

1Tim 3:16, "És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe"

2019. jan. 1. 15:05
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

Én magam is Jézushoz imádkozom, hiszen egy az Istennel. Nem kéne megkülönböztetni az imáidat, hogy melyiket mondod Jézusnak, melyiket nem.

Talán a katolikus dolgok zavartak meg, ők imádkoznak szentekhez is, de Jézust ne gondold olyannak, aki Istentől külön állna.

2019. jan. 1. 15:27
 7/10 anonim ***** válasza:
62%

"Nem kéne megkülönböztetni az imáidat, hogy melyiket mondod Jézusnak, melyiket nem."

Miért ne lehetne? A Szentírás is megteszi. Összemosni a Szentháromság személyeit ugyan úgy hiba, mint tagadni Őket.

"Urunk, Jézus Krisztus kegyelme, Isten szeretete és a Szentlélek közössége legyen mindnyájatokkal!"

Szent Pál doxológiájában is gyönyörűen megkülönbözteti a három isteni Személyt, nincs ezzel semmi baj.

Jézus maga is imádkozott az Atyához többször is.

Sőt a Szentlélekhez is lehet imádkozni, hiszen Ő is közben jár értünk az Atyánál:

"A Lélek azonban maga jár közben értünk, szavakba nem önthető sóhajtozásokkal."

2019. jan. 1. 15:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Én úgy képzelem el, hogy Ők hárman( Atya, Fiú, Szentlélek), mintha egy család lennének. És ugye az Atya, Ő lenne az apa így neki nagyon nagy ereje van, a Fiú és a Szentlélek pedig lennének a "gyermekei", akik ugyan olyan erővel bírnak.
2019. jan. 1. 15:57
 9/10 anonim ***** válasza:
62%
Javaslom neked is a fentebb linkelt oldalt.
2019. jan. 1. 16:10
 10/10 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező.

Teljes mértékben egyetértek veled, hiszen ez a lényeg, hogy Jézusban testet öltött az Isten. Azaz Isten megjelent köztünk testben, Jézus személyében. Azaz Jézus az Atya Isten akaratának a végrehajtója. Az Atya Istennek, Aki Szellem a fénylény és testi kinyilatkoztatása maga Jézus. Ezt jelenti az Istennel való egység, amiről Jézus sokat beszélt, amiért megh is akarták ölni, hisz egyenlővé tette magát az Élő Istennel.

Ezért Jézus a közbenjáró, mert Istent nem lehetett volna semmiképp megismerni, csak így, ha maga az Isten emberré nem vált, történetesen Jézus személyében. Ezért adatott Jézusnak az ítélet tétel is, mert emberré vált és nagyon is jól tudja milyen embernek lenni, így az ítéletei igazságosak.

Nem véletlenül mondja Jézus, hogy gyertek Én hozzám!

Aki az Élő Istent akarja követni, megismerni és szeretni, szolgálni és imádni, az mind Én hozzám jön. Mert akit az Atya vonz, az mind Jézushoz megy.

Ezért is van az a meghatározó kritérium, hogyha valaki nem vallja Jézust a testben megjelent Krisztusnak, azaz a testben megjelent Istennek az az illető nem Istentől van és nem az Övé, és nem ismeri Őt.

2019. jan. 3. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!