Jehova tanúi testvéreiknek tartják az unitáriusokat?
Nem.Ugyanolyan hamis vallásnak tartják mint a többit.
A tanúk,csak csak azokkal testvérek,akik bent vannak a szervezetben.Egy kiközösitettel is megszünik a testvériség
Közben elolvastam az unitáriusok honlapján a lényeget és szerintem ők testvérnek tartják a tanúkat, de szerintem ez visszafelé nem érvényes, csak nem tudom miért nem vállalják fel ezt nyíltan jehova tanúi.
Laikus ember laikus kérdésfeltevése, de még számon is kér. Az unitáriusok, bár tagadják a háromságot, de Jézust nem tartják egyedül Istentől küldött megváltónak, azonkívül a Bibliát is keményen támadják. Ennek miért nem néztél utána? Milyen alapon szellemi testvére az a másiknak, aki szembe megy a Biblia kinyilatkoztatáséval?
"Csodálkozom, hogy ily gyorsan átpártoltatok attól, aki elhívott titeket Krisztus kegyelmében egy másféle evangéliumba,holott nincs más, hanem némelyek zavarnak titeket és el akarják ferdíteni a Krisztus evangéliumát, de ha mi, vagy égből jövő angyal evangélizál azonkívül, amit mi hirdettünk örömhírként nektek, legyen átkozott, ahogyan előbb beszéltünk, és jelenleg is ismét mondom, ha valaki nektek más örömhírt hirdet amellett, amit elfogadtatok, átkozott legyen!" (Galata 1:6-9, Vida)
Ha az unitárizmus eltérőt tanít az apostoli tanítástól akkor átkozott. Jézus nem elfogadása pedig azzá tesz!
"És nincsen senkiben másban üdvösség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nekünk megtartatnunk." (Csel 4,12)
Átkozott az unitárius egyház, mivel ezt nem vallja igaznak!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!