Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kit nevezhetünk keresztènynek,...

Kit nevezhetünk keresztènynek, ès kit nem, hol a határ?

Figyelt kérdés

#keresztény #nevezhetünk.
2019. febr. 22. 12:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
47%
Nincs határ. :D Keresztény az, aki annak vallja magát, ezen belül meg aztán mindenféle van.
2019. febr. 22. 12:41
 2/17 anonim ***** válasza:
31%
Keresztény az, aki elfogadta Jézust, az ő áldozatát és átadta neki az életét. Ennyi.
2019. febr. 22. 12:43
 3/17 tgt ***** válasza:
71%
Keresztény az, aki Krisztust követi, vagyis az Evangéliumokban leírt tanításokat.
2019. febr. 22. 12:49
 4/17 anonim ***** válasza:
45%
Ökumenikus összejöveteleken általában az szokott követelmény lenni, hogy a hívők elfogadják a niceai-konstantinápolyi zsinat határozatait plusz egyetemes hitvallást. Ezt általában kb mindenki elfogadja, így szerintem kijelenthető, hogy keresztény az, aki el tudja mondani a Hiszekegyet úgy, hogy nincs problémája vele :)
2019. febr. 22. 12:50
 5/17 anonim ***** válasza:
16%

Keresztény aki hiszi hogy Jézus Krisztus teljesen ember ÉS teljesen Isten

(vagyis az inkarnálódott Logosz, egyszerre ISTEN ÉS EMBER és nem félig-meddig, egyik vagy másik)

amit 3 ír, az pedig helyesen: a JÓ keresztény az, aki Krisztust követi

2019. febr. 22. 13:18
 6/17 jdfGabrella ***** válasza:
39%
Azt aki hisz Jézusban.
2019. febr. 22. 13:19
 7/17 anonim ***** válasza:
25%

Én három kategóriát különböztetek meg:

1. igaz hívő: újjászületett Jézusban és növekszik a megszentelődésben

2. törvénykező keresztények: még mindig nem tudnak szabadulni a tízparancsolattól

3. Kultúrkeresztények

2019. febr. 22. 13:22
 8/17 anonim ***** válasza:
12%

"1. igaz hívő: újjászületett Jézusban és növekszik a megszentelődésben"

Kiegészítés: A Bibliát tartja az isteni abszolútumnak, aszerint él

2019. febr. 22. 13:22
 9/17 anonim ***** válasza:
60%

Szia!

Sajnos köznapi értelemben igaz az, hogy mindenki keresztény aki annak vallja magát. Ennek ellenére a szó szoros értelmében véve a keresztény a "christianos" - vagyis a krisztusi ember.

Hogy a krisztusi embert hogyan ismered meg, arra maga Krisztus tanított:

"Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Tüskebokorról szednek-e szőlőt, vagy bogáncskóróról fügét? Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem.

Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, a rossz fa sem hozhat jó gyümölcsöt. Amelyik fa nem terem jó gyümölcsöt, azt kivágják, és tűzre vetik. Tehát gyümölcseikről ismeritek meg őket. Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nekem azon a napon: Uram, Uram, nem a te nevedben prófétáltunk-e, nem a te nevedben űztünk-e ördögöket, és nem a te nevedben tettünk-e sok csodát? És akkor kijelentem nekik: Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők! Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló a bölcs emberhez, aki kősziklára építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, tomboltak a szelek, és nekirontottak annak a háznak, de nem dőlt össze, mert kősziklára volt alapozva. Aki pedig hallja tőlem ezeket a beszédeket, de nem cselekszi, hasonló a bolond emberhez, aki homokra építette a házát. És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, tomboltak a szelek, és beleütköztek abba a házba; és az összedőlt, és teljesen elpusztult." (Máté 7:16-27)

És hogy mik a gyümölcsök, arra nézve:

"Szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény." (Gal. 5:22-23)

Üdv. Péter

2019. febr. 22. 13:52
 10/17 anonim ***** válasza:
Az elsőnek van igaza.
2019. febr. 22. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!