Létezik isten?
Számomra ISTEN léteztik.De két fajta csoportba osztható az embeiség.Idézem egy mise szavait(szóról szóra nem megy.)
-Az emberiség egyik csoportja hordozza a keresztet,és mindig bajba keveredik.De nem féljen,mert nem lesz semmi baj.
-A másikcsoport nem hordozza a keresztet.....
Én ezt úgy éreztem,mintha ezt a misét nekem szánták volna.Mert mindig mielőtt belépek ISTEN házába,egy kérdést teszek fel magamban.Most per pill eltört a bal csuklóm fölött.Izgultam 2 hétig bőgtem,hogy most mi lesz velem.(Még csak 10 éves vagyok)De az orvosok azt mondták egy hét múlva körkörös kis gipszet kapok,és nem lesz semmi baj.Azért még most sem mondom,hogy nem idegeskedek,de már nyugodtabb vagyok.Én hiszek ISTENBEN,és ha baj van mindig imába foglalom,és mindig beválik.Ez csak egyet jelenthet:ISTEN él,CSAK MI NEM LÁTJUK.
Természetesen...hiszen mi adja az egész világ alapját? mi adja a fejlődésnek az irányt, ha nem Isten. persze lehet nevezni többféleképpen...de ez szerepel a közhitben.
én Einsteintől idéznék ha lehet, aki mindig egy "Ősi Egyen" gondolkodott magában, s 2féle istent képzelt el magában.
Az egyik, akihez Mózes és Ábrahám beszélt, akihez az emberek imádkoznak. A másik pedig az, ami az egész univerzumot és szabályait adja, amit a fizikusok, tudósok keresnek, de nem találnak.
Egyébként van egy könyv, ami részletesen kifejti a valóságot(emberi mértékkel persze).
Ha érdekel nyugodtan szólhatsz. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Persze, épp most ír neked választ. :))
Viccet félretéve, szerintem nem. Persze van egy nagyobb hatalom ami leges legelőször volt, de nem istenként tudnám elképzelni. Inkább, mint a sötét energiát. (Utána lehet olvasni, tudósok szerint ez teszi ki az univerzum 74%-át, míg a csillagok csak 0,4%-ot)
Akinek kedve lenne olvasni róla: [link]
13:19
Csodálatos, hogy ennyi idősen büszkén beszélsz Istenről.:)
Szia, én ateista háttérből jövök, kb 13 éves korom óta keresem Istent, eleinte nagyon gyerekes módon, aztán egyre inkább belejöttem. Azóta 20 év telt el. Két dologban biztos vagyok: 1. Isten létezik, akkor is ha minden vallás másképp képzeli el, de létezik. 2. Én hosszas keresgélés után megállapodtam Jézus mellett. Nem tartozom egyházhoz, de őbenne biztos vagyok.
Egyébként miért kérdezed? Statisztikát készítesz, vagy te is kereső fázisban vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!