A feltámadás hite hogyan jelenik meg a mindennapi hitetek gyakorlásában, gondolkodásotokban?
Tehát akár én, akár ők: ugyanazt hirdetjük s ezért lettetek hívőkké.
Ha Krisztus fel nem támadt volna. Ha tehát azt hirdetjük, hogy Krisztus feltámadt holtából, hogyan állíthatják néhányan közületek, hogy nincs feltámadás?
Ha nincs feltámadás, akkor Krisztus sem támadt fel.
Ha pedig Krisztus nem támadt fel, hiábavaló a mi igehirdetésünk, s hiábavaló a ti hitetek.
Sőt még Isten hamis tanúinak is bizonyulunk, mert Istennel szemben arról tanúskodunk, hogy Krisztust feltámasztotta, noha nem támasztotta fel, ha a halottak egyáltalán nem támadnak fel.
Pál apostol első levele a korintusiakhoz 12.
"Ha ugyanis a halottak nem támadnak fel, akkor Krisztus sem támadt fel.
Ha pedig Krisztus nem támadt fel, semmit sem ér a hitetek, mert még mindig bűneitekben vagytok.
Sőt azok is, akik elhunytak Krisztusban, elvesztek.
Ha csak ebben az életben reménykedünk Krisztusban, szánalomra méltóbbak vagyunk minden embernél.'
Szia!
Én nem régen veszítettem el Édesapámat. Abban a tudatban élek, hogy még fogunk találkozni.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!