Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért csak 3 embert támasztott...

Miért csak 3 embert támasztott fel Jézus, miért pont őket?

Figyelt kérdés

2019. jan. 13. 21:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%
Jézus azért jött a világba, hogy örök életet szerezzen nekünk, nem azért, hogy földi életét meghosszabbítsa néhány embernek. Szerintem csodáit általában azért vitte véghez, hogy beteljesedjenek azok, amiket a próféták megírtak, illetve hogy bizonyságot tegyen magáról, hogy valóban Isten Fia. Bár én úgy látom, hogy néhány esetben egyszerűen megsajnálta az adott embereket, ezért segített ilyen módon. Lázár esetében az evangélium feljegyzi, hogy Jézus mélyen megrendült.
2019. jan. 13. 21:18
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem tudjuk hányszor támasztott fel embert, mert azt írja a Biblia, hogy nincs minden csoda leírva.
2019. jan. 14. 07:46
 3/12 anonim ***** válasza:

Valószínű, hogy nem csak három emberről van szó, akiket Jézus feltámasztott. Minden bizonnyal volt több ilyen eset is.

Pl. Jézzus kereszthalála után is sok korábban meghalt szent feltámadt és bementek a városba, sokaknak megjelentek, és beszámoltak dolgokról, aztán nem sok idő múlva ők is elragadtattak a Paradicsomba.

A feltámadásnak, akkor még nem jött el az ideje. Az igazi feltámadás Jézus visszajövetelekor fog megtörténni.

2019. jan. 15. 22:35
 4/12 anonim ***** válasza:
38%

Ha valamit nem ír a biblia, akkor feltételezzük? Sok mindent lehet feltételezni, amit nem ír le Jézus eltitkolt életéről, mindennapjairól.

Halálakor feltámadt zombikat, nem Jézus támasztotta fel, ahogy feltételezed. Akkor azt is írta volna a biblia. Ahogy ennél a 3 esetnél £is, meg volt a procedúrája. Itt valami más szabadult rá a világra és keltette fel a halottakat.

Elragadták őket a menyországba? Úgy érted már oda is becsempészni kell a hullákat? Jézus nem csempész.

2019. jan. 16. 06:02
 5/12 anonim ***** válasza:

Nos ez leírja a Biblia:

Máté 27;

50.Jézus pedig ismét nagy fenszóval kiáltván, kiadá lelkét.

51.És ímé a templom kárpítja fölétől aljáig ketté hasada; és a föld megindula, és a kősziklák megrepedezének;

52.És a sírok megnyílának, és sok elhúnyt szentnek teste föltámada.

53.És kijövén a sírokból, a Jézus föltámadása után bementek a szent városba, és sokaknak megjelenének.

Ők pl. Jézus kereszthalálakor támadtak fel, valószínűleg csak Jézus feltámadásának idejéig, ill. addig a további negyven napig, amíg Jézus még itt volt a feltámadását követően, míg fel nem ment maga is a Mennybe. ( ApCsel.1; )

Ők nem zombik voltak, ahogy Jézus és lázár sem zombiként támadtak fel.

Az "elragadta magával" pedig nem titkon való csempészést jelent, hanem azt, hogy elvitte magával őket. Azaz feltámadtak Jézus kereszthalálakor, bementek a városba, meglátogatták a családot, rokonakat, bizonyságot tettek, majd eltűntek, azaz elragadtattak a Paradicsomba, mennyországba, vagy Jézus feltámadásakor, vagy Jézus 40 nap utáni mennybemenetelekor.

Szerintem ez elég érthető, nem annyira bonyolult.

2019. jan. 16. 10:46
 6/12 anonim ***** válasza:
48%

Elég kacifántosan próbáltad belemagyarázni, de természetesen az zombis dolog sem volt sokkal hihetőbb, mint a tied.

Jézus nem azt kiáltotta, hogy kelljetek fel és járjatok! Ahogy azt tőle megszoktuk, hanem nagy fenszóval, jelentsen ez bármit is.

Régen meghalt emberek elrohadt teste mászott ki a megrepedt síremlékek alól. Ez lefedi a zombi fogalmat.

Ráadásul 40 napig sétálgattak a szent városban, félelmetes. Jézus teste legalább nem oszlott.

A szentek feltámasztása, véletlen lehetett. Jézusnak kinyíltak a mennyek kapui, ezek a halottak meg kihasználták a lehetőséget.

2019. jan. 16. 11:30
 7/12 anonim ***** válasza:
43%

Jézus viszi át a halottakat a menyországig tartó úton. Bírálja, mérlegre teszi lelküket. Pontosan úgy, mint Anubisz egyiptomban, Seth-nek, a gonosznak a fia.

Anubisz is támasztott fel zombikat és csodákat vitt végbe.

2019. jan. 16. 11:43
 8/12 anonim ***** válasza:

Kedeves #6#-os.

Semmit sem magyaráztam kacifántosan! Nem csodálkozom, ha a zombis történet jobban bejön neked, hisz ilyen a világ értelme és felfogása.

Ami és ahogy az történt azt nem fogadjuk el, de a meséket igen.

2019. jan. 17. 11:00
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"Ami és ahogy az történt azt nem fogadjuk el, de a meséket igen."

Fura elgondolásod van a valóságról!

A mesék mesék maradnak, de mondanivalójuk fennmarad. Ebben a két mesében, a főszereplő ugyanaz, ellentétes oldalon állnak, de a cél egyezik: megszerezni a hatalmat az emberek hite felett!

2019. jan. 17. 17:37
 10/12 anonim ***** válasza:

#9# "A mesék mesék maradnak, de mondanivalójuk fennmarad. Ebben a két mesében, a főszereplő ugyanaz, ellentétes oldalon állnak, de a cél egyezik: megszerezni a hatalmat az emberek hite felett!"

Remélem nem haragszol meg, de amit írtál az azért butaság, mert Jézusnak nem kell megszereznie semmit.

Kol.1,16.Mert Ő benne teremtetett minden, a mi van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek;

Kol.1,19.Mert tetszett az Atyának, hogy Ő benne lakozzék az egész teljesség;

Kol.2,9.Mert Ő benne lakozik az istenségnek egész teljessége testileg,

Jn.10,30.Én és az Atya egy vagyunk.

Mt.28,18.És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.

stb. stb.

Jézusnak nincs szüksége versengeni a hatalomért. Nem Jézusnak van szüksége az emberekre, hanem pont fordítva, az embereknek van szükségük Jézusra.

Jézusnak nincs szüksége semmiféle hatalom megszerzésére, mert Ő maga a hatalom, Ő benne áll fenn minden, és mindeneknek Ura.

Jel.17,14.Ezek a Bárány ellen viaskodnak, és a Bárány meggyőzi őket, mert uraknak Ura és királyoknak Királya; és az ő vele való hivatalosok és választottak és hívek is.

Jel.19,16.És az ő ruháján és tomporán oda vala írva az ő neve: királyoknak Királya, és uraknak Ura.

Csel.2,36.Bizonynyal tudja meg azért Izráelnek egész háza, hogy Úrrá és Krisztussá tette őt az Isten, azt a Jézust, a kit ti megfeszítettetek.

Zsid.2,7.Kisebbé tetted őt rövid időre az angyaloknál, dicsőséggel és tisztességgel megkoronáztad őt és úrrá tetted kezeid munkáin,

Az megint egy érdekes megközelítés, hogy harcolni az emberek hitéért. A hit az emberiség alapja, és a hit által mindig is léteztek hatalmak, akik ezzel akarták befolyásolni a népeket, embereket, hogy uralkodhassanak rajtuk és felettük.

Ám ezek a az uralkodók semmilyen téren nem hasonlíthatók össze Jézus személyével és mivoltával.

A világból való uralkodók e világ felett akarnak uralkodni és hatalmat gyakorolni, ám Jézus megmondta:

Jn.8,23.És monda nékik: Ti innét alól valók vagytok, én onnét felül való vagyok; ti e világból valók vagytok, én nem vagyok e világból való.

Jn.18,36.Felele Jézus: Az én országom nem e világból való. Ha e világból való volna az én országom, az én szolgáim vitézkednének, hogy át ne adassam a zsidóknak. Ámde az én országom nem innen való.

2019. jan. 20. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!