Miért várja el ezt tőlem Isten?!
Annyi, de annyi vallás van ezen a világon...
Beleszületek egybe (szektába pontosabban), rájövök hogy nem jó, haladok tovább.
Megvizsgálom az egyik vallást, nem értek egyet/nem hiszek benne.
Megvizsgálom a másikat, ugyan ez. Mindegyikkel csak részben tudok egyetérteni.
Egyszerűen nem tudok többé hinni a kereszténységben. A többi vallást meg (bocsánat a kifejezésért) hülyeségnek tartom (iszlám, zsidóság, buddhizmus, hinduizmus...).
Az egyikben szívtelennek tűnik Isten, a másikban túl sok Isten van, megint másikban nincs is Isten/mi vagyunk Isten...
Jártas vagyok matematikában, fizikában és a természettudományokban általában, és hiszek abban, hogy nem a véletlenből lettünk (vagyis az ősrobbanás), hanem valaki/valami okozta ezt - mert ugye a tudomány se zárja ezt ki (ennél fogva hitkérdés).
De ha létezik egy Isten, melyik az igaz vallás? Létezik olyan? Mégis HONNAN kéne tudnom nekem, hogy melyik az? Hogyan várhatja el tőlem Isten, mikor ismeri az emberi értelem határait, hogy ilyen nehéz kérdésben, aminek ráadásul ilyen nagy a tétje, egyedül döntsek?!
Vagy úgy van vele hogy mindegy, csak jó ember legyél? Vagy minden abszolút mindegy neki, mert úgy se törődik velünk és a halál után sincs semmi?
Eddig a Bibliát Isten szavának vettem, de minél többet tudok róla, annál kevésbé tudom ezt elhinni... Az rendben van, hogy sokszor van róla szó a szeretetről, de rengeteg benne a gyűlölet is! És még rengeteg sok dologról, amivel én például nem értek egyet, vagyis pontosabban nem hiszem el, hogy egy szerető Istentől származna, pl. homofóbia, a nők elnyomása, rabszolgaság, meg úgy alapból rengeteg erőszak (Isten konkrétan idegbetegnek tűnik a Biblia alapján)...
Még ha nem is szükséges egy bizonyos felekezethez tartozni... Mit higgyek? Mindegy?
Ha nem mindegy, miért nem mondja el nekünk egyértelműen?
A kérdés teljesen komoly, ezért komoly érveket várok. Köszönöm előre is a válaszokat!
"Nevezhetjük intelligens erőnek is"
Meglepődnél ha tudnád mennyi ember gondolja ugyanígy. De nem érzik úgy hogy ez az erő bármit is elvárna tőlük. Neked se kéne. Ha akar tőled valamit majd szól. Addig ne emészd magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!