Isten miért adta nekünk a poligám és a hipergám ösztönöket, ha azt várja el tőlünk, hogy monogám és "hűséges" kapcsolatban éljünk min. özvegységig, max. élethossziglan?
Ez is olyan, mint a "szabad akarat": van, de ha nem úgy döntesz, ahogy szeretné, akkor pokol.
A hívők szerint azért, mert "nem bábokat" akar, de a "szabad akaratú" lények fejéhez mégis oda van tartva a pisztoly arra az esetre, ha "rosszul" döntenének. :P
Ez, és még rengeteg más hasonló abszurditás miatt sem értem, hogyan képes bárki is hinni egy olyan istenalakban, amelyik gonoszabb, brutálisabb és kegyetlenebb, mint a 20. század valamennyi diktátora együttvéve, és még azoknál is több áldozatot követelő népirtásokat követett vagy követtetett el a regék szerint. :P
Ha úgy teremtett volna, hogy mindig minden ideálisan működik - akkor mi lenne a mulatsága?
Min dühöngene és mennydörögne, ha az emberek mindig azt csinálnák, amit mond?
Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy ez nem a Valláskritika részleg.
Ezért csak a kereszténység szemszögéből válaszoló hozzászólók véleményére vagyok kíváncsi.
A miért teremt poligám, homoszexuális és egyéb kérdések egyenlőek azokkal, akik azzal védekeznek, amikor megerőszakolnak egy kisbabát, hogy de hát öket Isten ilyennek teremtette.
Nem, bem ilyennek teremtett. Mindenkiben megvan a döntés lehetösége, csak kérdés ki mennyire AKAR uralkodni azokon a dolgokon, amik rosszak. Vagy ha én jól szájba váglak és azzal védekezem, hogy de hát Isten adta a durva viselkedésemet, akkor nem azt mondod, hogy tanuljak meg uralkodni az indulataimon? Nincs ilyen ösztön, csak jellemtelen és neveletlen ember van.
nekem nem adta
úgy kellett volna kérdezned
"miért adta NEKEM"
Ez olyan, mintha megkérdeznéd, miért adott agresszív, pusztító hajlamokat, hogy megöljük egymást? Vajon miért adhatott motivációt a házasság megtörésére?
Talán tesztelni akar (bár ez elég szadista lenne), vagy a Biblia írói rosszul hallották, és rosszul írták le... ki tudja... lehet poligámiát akart, de akkor túlszaporodunk és éhenhalunk... elbizonytalanodtam, nem tudom.
Jó a kérdésed!
6-os. Ha nem ő adta, akkor ki?
7-es. Nem tettem fel azt Kérdést, de egyet értek a Kérdezővel, hogy a homoszexualitás születési rendellenesség. Ott nincs mit tenni.
Az akarat kérdése a poligám-hipergám ösztönök kiélésnél viszont érdekes megközelítés. Viszont van két baj: ha aférfi nem kap szexet, e az asszon nagy sárkány; a nők pedig soha nem mondják meg, ha bajuk van, csak addig hisztinek, amíg párjuk már letojja.
Ekkor szoktak félremenni a párok. Erről mi a véleményed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!