Írna valaki bibliai idézeteket Gábriel arkangyallal kapcsolatban?
1. Dn 8,16
És emberi szót hallék az Ulai közén; kiálta pedig és monda: Gábriel, értesd meg azzal a látást!
2. Dn 9,21
És még az imádságot mondom vala, mikor ama férfiú, Gábriel, a kit elébb a látomásban láttam vala, sebességgel repülvén, megillete engem az estvéli áldozat idején.
3. Lk 1,19
És felelvén az angyal, monda néki: Én Gábriel vagyok, ki az Isten előtt állok; és küldettem, hogy szóljak veled, és ez örvendetes dolgokat jelentsem néked.
4. Lk 1,26
A hatodik hónapban pedig elküldeték Gábriel angyal Istentől Galileának városába, a melynek neve Názáret,
Kedves kérdezö,
A Bibliában sehol nincs említés arról, hogy Gábriel "arkangyal" lenne. A Biblia mindenütt "angyal"-nak írja. Az arkangyal csupán Jézus Krisztusra érvényes, mint föangyalra
Katy
Katy
:) a tanúknak nincs okuk megsértödeni azért hogy sehol sincs a Bibliában egyetlen utalás sem arra, hogy Gábriel arkangyal lenne.
Bizonyítékként elég kikeresni a verseket amelyeket az 1-es hozzászóló leírt
Katy
Nem baj, Katyka, azért az Gábriel. Te kinek nevezed az angyali üdvözlet hírmondóját?
Fra Angelico festménye, kérdező ez nem kell?:
Az angyalok örök életűek és vannak időnkéntiek. Az ♫8rökké élők közé tartozik Gábriel is. Gábriel a hírnök szerepét tölti be. Ő Michaellal és rafaellal vitte neg ahírt Ábrahámnak, hogy atya lesz. A k♫8rülmetélkedés után is ők gyógykezelték Ábrahámot, de ők vettek részt Sodoma és Gomora lepusztításában is. Mindenki tudja, hogy Gábriel tanította meg Jźsefet az összes akkori nyelvre, és így tette lehetővé, hogy magas méltóságra jusson Egyiptomban. (Solota.36,2.)
Gábriel volt aki felvilágosította Dániel prófétát a babiloni fogságból való hazatérést illetően. Ő mentette ki a tűzhalálból Hananinát, Misaelt és Asariát. Gábriel a tüzek gondnoka (Nida 16,2). Végül a muszlimok Dzsebril arab nevén ismerik Gábrielt aki az Úr követeként lediktálta Mohamednek (az Úr áldja és adjon neki békét) a Korán szövegét (többször, hogy pontosan az emlékezetébe vésse, mivel írástudaltaln volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!