Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megszállt az ördög, mi van velem?

Megszállt az ördög, mi van velem?

Figyelt kérdés
Istenről csupa rossz dolgokat gondolok és érzek. Úgy gondolom hogy élvezi a szenvedésemet, hogy azt akarja hogy megöljem magam. És hogy büntetésnek szánta az életemet. Teljesen eluralkodtak az ilyen gondolatok az elmémen. És a szívemben is. Talán írhatnátok valamit, ami segítene. Az őrület határán állok. Nem bírom tovább. Most az egyszer ne írjanak olyanok nekem, akik azzal jönnek hogy Isten nem létezik. Mert sajnos erősen hiszem hogy létezik. Így is teljesen zavart vagyok. Miért büntet engem? Gyerek koromtól csupa rossz ér. Neki az mire jó ha én szenvedek? Élvezi, vagy mi ez az egész? Tudom hogy nem csak én szenvedek, nem erröl van szó. De teljesen eluralkodott rajtam valami. SOS
2019. jan. 30. 11:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha az ördög valóban megszállt volna, akkor a bibliai leírások alapján te most nem itt gyakoriznál. Szóval szerencsére ezt a lehetőséget ki is zárhatod, egyszerűen bibliai úton.
2019. jan. 30. 16:14
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Isten biztosan nem akarja, hogy megöld magad.

"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (Ján 3:16) Isten azt szeretné, hogy az emberek éljenek! Ráadásul öngyilkosnak lenni, annyi mint embert ölni. Ez semmiképpen sem Isten akarata.

Az Ördögről viszont ezt mondja Jézus:

"Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja." (János 8:44) Ha valaki öngyilkosságon gondolkodik, akkor biztos lehet benne, hogy az a gondolat nem Istentől származik.

Minden ember számít! Te is számítasz!Téged is szeret Isten és érted is meghalt Jézus! Istennek veled is terve van! Ezért van az hogy téged is el akar pusztítani a Sátán, mert gyűlöl mindenkit, aki Ő hozzá tartozik. De, nem szabad feladnod! Nem szabad hagynod, hogy győzzön! A Biblia tele van olyan emberekkel, akinek ha jobban megnézzük, valahol az életében volt olyan időszak, amikor nem volt könnyű helyzetben, amikor komoly megpróbáltatások érték, de ők mégis kitartottak. pl. Józsefet eladták a testvérei rabszolgának, majd börtönben ült ártatlanul évekig. Ő nem ismerte a saját története végét, nem tudhatta, hogy valaha is kikerül onnan, csak Istenben bízhatott. Ha feladja és eldobja az életét, sosem látja meg a napot, amikor jobbra fordul a sorsa. Ráadásul Isten vele kapcsolatos tervét se tölti be.

Én azt javaslom imádkozz Istenhez. Kérd, hogy távozzanak el tőled ezek a gondolatok. Valamint olvasgasd a Bibliát. Mondjuk kezd el olvasni az Újszövetséget. Keresd Istennel a közösséget. Esetleg keress fel egy közeli keresztény közösséget, beszélgess az ottani emberekkel, hátha támogatást kapsz tőlük.

Valamint én minden nap szoktam olvasgatni ezt az oldalt: [link] Volt, hogy én sem voltam a legjobb passzban, de a mai igék megerősített. Online tudod olvasni a Szentírást ezen az oldalon: [link] (SZIT, STL, stb. a más fordítások, ha esetleg az egyiknek a szövege régies, vagy kevésbé érthető)

Végezetül pedig, szerintem ne félj orvoshoz járni. Nem szégyen. Tudom, hogy falún előfordulhat, hogy pletykálkodnak az emberek, de ha így is van ne foglalkozz vele! Az egészséged és az életed fontosabb! Ne félj segítséget kérni, nincs benne semmi szégyellni való. Azt javaslom az orvossal is legyél őszinte, mert akkor fog tud a legjobban segíteni.

Remélem, valamennyire hasznos volt amit írtam. Ne hidd, hogy senkinek sem számít, hogy mi lesz veled. A legjobbakat kívánom neked! Imádkozom majd érte, hogy javuljon a helyzeted.

2019. jan. 30. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!